Stavební spořitelny lákají na bonusy i v novém roce

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 6. 1. 2020 | 2 komentáře

Českomoravská stavební spořitelna (Liška) láká na začátku roku nové klienty na akční nabídky. Nejvíc dá těm, kteří si zároveň sjednají další produkty z mateřské skupiny ČSOB. Při sjednání stavebního spoření, běžného účtu a penzijního spoření bonus dělá 4500 korun.

Liška také láká na založení stavebního spoření pro děti do šesti let. Při cílové částce do 150 tisíc korun je bez vstupního poplatku, který jinak činí procento z cílové částky. Klient tak může „získat bonus“ až 1500 korun.

Podobnou akci má na začátku nového roku i Raiffeisen stavební spořitelna. Ta nabízí slevu 1500 korun na poplatku za sjednání u všech smluv, tedy nejen u dětských. Podle výpočtů webu Stavebky.cz je stavební spoření od Raiffeisen nyní nejvýhodnější na trhu.

Investovat a šetřit!

Jasně, nachystat se na stáří. Dobře si vychovat hodně šikovných dětí, pořídit si byt, aby se nemusel platit nájem, a zahrádku, aby si člověk sám vypěstoval lacino dobroty.

Ale k tomu pořád investovat a šetřit.

Rádi poradíme s výběrem a pomůžeme porovnat. U vybraných podílových fondů neplatíte vstupní poplatek.

Českomoravská stavební spořitelna nabízela vyšší bonus při sjednání stavebka zároveň s běžným účtem už na podzim loňského roku. „U klientů měla tato nabídka velký úspěch, přispěla k růstu zájmu o stavební spoření a velmi dobrým prodejním výsledkům Lišky. Letos v této podpoře budeme pokračovat,“ říká Jochen Maier, člen představenstva ČMSS.

Liška teď nabízí tři druhy bonusů. Nejméně (2500 korun připsaných na účet stavebního spoření) získá ten, kdo si sjedná najednou stavební spoření a spoření na důchod u ČSOB Penzijní společnosti. Stejný bonus na účet stavebního spoření a další tisícovku na běžný účet získá, kdo si se stavebním spořením zřídí ČSOB Plus Konto nebo Premium Konto. Kdo si zřídí úplně všechno, dostane 3500 korun na stavební spoření a 1000 korun na běžný účet.

K získání bonusů je nutné splnit určité podmínky. Především je potřeba nejdřív uhradit poplatek za sjednání stavebního spoření. Na běžný účet zřízený v ČSOB pak musí během prvního půl roku vždy přijít alespoň 5000 korun ve třech po sobě jdoucích měsících. Na bonus za zřízení běžného účtu dosáhnou jen ti, kteří dosud konto v ČSOB nemají nebo ho tam neměli v posledních 12 měsících. Penzijní spoření zase musí být zřízeno s minimálním měsíčním příspěvkem aspoň ve výši 300 korun.

Prémii pak Liška vyplatí nejdříve po půl roce od podepsání smlouvy. Mezi podmínkami je totiž i to, že si klient v prvním půl roce po podpisu smlouvy nevezme od stavební spořitelny zvýhodněný překlenovací úvěr. Stavební spořitelna pak bonus vyplatí do dvou měsíců po splnění všech podmínek.


Už jste to četli?

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

6. 2. 2024 | Petr Kielar

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

Nabídky stavebních spořitelen jsou teď zajímavé především díky pevnému úročení vkladů. Zatímco u spořicích účtů se očekává pokles sazeb, u stavebka je úročení neměnné. Která spořitelna... celý článek

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

18. 12. 2023 | Lucie Kocurová

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

Na českém trhu působí stavební spořitelny už třicet let a patří mezi stabilní finanční instituce. Ani jim se ale nevyhýbají různé změny a výkyvy. O tom, jak se s nimi vypořádávají a... celý článek

Nejlepší stavební spoření v prosinci. Kolik přinese po snížení podpory?

5. 12. 2023 | Petr Kielar

Nejlepší stavební spoření v prosinci. Kolik přinese po snížení podpory?

V prosinci je poslední příležitost, jak uzavřít smlouvu o stavebním spoření a získat státní podporu za celý kalendářní rok. Ta od ledna klesne na polovinu, stavební spořitelny ale slibují... celý článek

Stát zdaní podporu stavebního spoření. Co přinese výjimka z výjimky

2. 11. 2023 | Petr Kielar

Stát zdaní podporu stavebního spoření. Co přinese výjimka z výjimky

Vedle snížení státního příspěvku na stavební spoření přináší vládní balíček i málo známou novinku: příspěvek už nebude osvobozený od daně. Změna ovlivní tři miliony lidí, daň však zaplatí... celý článek

Komerčka zboří Modrou pyramidu. Stavební spořitelnu spojí s bankou

31. 10. 2023 | Kateřina Hovorková

Komerčka zboří Modrou pyramidu. Stavební spořitelnu spojí s bankou

Pobočky stavební spořitelny Modrá pyramida se začínají přejmenovávat na KB Poradenské místo. Typické modré logo najdou klienti už jen v malém provedení na vstupních dveřích nebo uvnitř... celý článek

Partners Financial Services