Wüstenrot má novou akci na stavební spoření, je druhé nejlepší

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 22. 10. 2019 | 2 komentáře

Wüstenrot láká do konce listopadu na stavební spoření se slevou až 2000 korun na poplatku za uzavření smlouvy.

Podmínkou je uzavřít prostřednictvím poradce novou smlouvu v tarifu ProSpoření eOF-S a nejpozději do 30. prosince vložit aspoň jedno procento ze sjednané cílové částky. Akce je pro klienty ve věku od 24 do 54 let, protože pro mladší i starší má Wüstenrot speciální tarify.

Klient pak dostane zpátky vstupní poplatek za uzavření smlouvy, který standardně činí jedno procento z cílové částky. Maximálně může dostat dva tisíce korun.

Wüstenrot navíc u nových smluv odpustí případný poplatek za předčasné ukončení smlouvy, pokud k němu dojde aspoň po dvou letech. Standardní poplatek za předčasné ukončení je 0,9 % z cílové částky. Na tom, že klient při zrušení smlouvy dřív než po šesti letech přijde o státní podporu, se nic nemění. Podobně odpouštějí poplatek i někteří konkurenti, podrobnější porovnání přineseme v samostatné zprávě.

Srovnejte si to s námi

„Nabídka Wüstenrotu je velmi dobrá, a to jak z pohledu čistě ekonomického (nabízí jedno z nejvyšších zhodnocení), tak i z pohledu uživatelského. Nejsou zde žádné přemrštěné povinnosti nebo záludně skryté háčky. Kromě omezení věkem je zde pouze povinnost vložit na účet stanovenou částku, což je dobře srozumitelné a snadno splnitelné,“ hodnotí novou akci Petr Kielar, provozovatel webu Stavebky.cz.

„Při spoření po dobu šesti let a měsíční úložce 1700 Kč je čistá úroková sazba 3,69 %. Kdybychom chtěli stejného zhodnocení dosáhnout na spořicím účtu, musel by být úročen sazbou 4,34 %,“ upřesňuje Kielar.

Tarif Wüstenrotu pro dospělé se tak v porovnání zařadil na těsně druhé místo za Raiffeisen stavební spořitelnou. Oba konkurenti nabízejí prakticky stejnou úrokovou sazbu (1,2 % bez započtení státní podpory) a neúčtují vstupní poplatek. Wüstenrot má však mírně vyšší poplatky, které klient musí platit v průběhu spoření za „vedení účtu“.

Lépe než standardní varianty pro dospělé skončily u obou spořitelen tarify pro mladé (u Wüstenrotu do 24 let, u Raiffeisen do 25 let).

Nejlepší tarify (při optimálním způsobu spoření: měsíční vklad 1700 Kč po dobu šesti let při optimální cílové částce)

TarifČistá úroková sazba
RSTS Junior S 181 akce3,972 %
RSTS Junior S 181 online akce3,972 %
RSTS Spoření S 191 online akce3,709 %
RSTS Spoření S 191 akce3,709 %
WÜST ProSpoření eOF-S Kamarád3,694 %
WÜST ProSpoření eOF-S Kamarád+3,694 %
WÜST ProSpoření eOF-S 55+ (200 tis.)3,694 %
WÜST ProSpoření eOF-S 55+ (500 tis.)3,694 %
WÜST Akce 2000 Kč3,693 %
ČMSS AktivPlus online akce3,586 %
ČMSS AktivPlus Spořicí akce 1500 Kč3,586 %

Tabulka ukazuje, kolik naspoříme u jednotlivých stavebních spořitelen, pokud ukládáme 1700 Kč měsíčně po dobu šesti let. Výpočet zohledňuje státní podporu, poplatky, úroky a daně. Čistá úroková sazba uvádí zhodnocení vkladů po zdanění. Srovnatelná sazba spořicího účtu ukazuje, jakou úrokovou sazbou by musel být úročen spořicí účet, abychom po zdanění dosáhli stejného výnosu jako stavebním spořením. Výpočet: stavebky.cz


Naspořené články z předchozích týdnů:

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+10
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

6. 2. 2024 | Petr Kielar

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

Nabídky stavebních spořitelen jsou teď zajímavé především díky pevnému úročení vkladů. Zatímco u spořicích účtů se očekává pokles sazeb, u stavebka je úročení neměnné. Která spořitelna... celý článek

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

18. 12. 2023 | Lucie Kocurová

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

Na českém trhu působí stavební spořitelny už třicet let a patří mezi stabilní finanční instituce. Ani jim se ale nevyhýbají různé změny a výkyvy. O tom, jak se s nimi vypořádávají a... celý článek

Nejlepší stavební spoření v prosinci. Kolik přinese po snížení podpory?

5. 12. 2023 | Petr Kielar

Nejlepší stavební spoření v prosinci. Kolik přinese po snížení podpory?

V prosinci je poslední příležitost, jak uzavřít smlouvu o stavebním spoření a získat státní podporu za celý kalendářní rok. Ta od ledna klesne na polovinu, stavební spořitelny ale slibují... celý článek

Stát zdaní podporu stavebního spoření. Co přinese výjimka z výjimky

2. 11. 2023 | Petr Kielar

Stát zdaní podporu stavebního spoření. Co přinese výjimka z výjimky

Vedle snížení státního příspěvku na stavební spoření přináší vládní balíček i málo známou novinku: příspěvek už nebude osvobozený od daně. Změna ovlivní tři miliony lidí, daň však zaplatí... celý článek

Partners Financial Services