Zeptejte se lišky

Zeptejte se lišky
Jste klienty stavební spořitelny a trápí vás nějaký problém? Potřebujete s čímkoli poradit? Nebo vás prostě jen tento finanční produkt zajímá? Zeptejte se na cokoli našeho hosta, zástupce největší stavební spořitelny v ČR.

Na adresu stavebních spořitelen se poslední dobou množí různé dotazy, výtky či připomínky. Tématem bývají nejen rostoucí poplatky, ale také nové podmínky stavebního spoření v souvislosti s novelou zákona o stavebním spoření. Rozhodli jsme se proto zprostředkovat rozhovor se zástupcem jedničky na našem trhu podle počtu uzavřených smluv i podle počtu a objemu poskytnutých úvěrů, Českomoravské stavební spořitelny (profil, názory).
Na vaše otázky bude odpovídat ředitel marketingu ČMSS Rostislav Trávníček, který nám slíbil, že vyskytnou-li se ve vašich dotazech specifická témata, zprostředkuje odpověď příslušných odborníků z jednotlivých úseků ČMSS. Máme se tedy na co těšit i ptát.

Chcete se na něco zeptat Rostislava Trávníčka? Své dotazy můžete psát sem!

Rozhovory na Peníze.CZ
Které osobnosti (nejen) finančního světa jste už vyzpovídali? Podívejte se na Rozhovory Penize.CZ

Máte-li tip na zajímavou osobnost, která by neměla v našem seriálu rozhovorů chybět, nebo téma, kterého by se měl rozhovor týkat, pište nám své náměty sem.

Stavebnímu spoření jsme se v posledních měsících věnovali hodně. Pochopitelně jsme sledovali projednávání změn v zákonu o stavebním spoření, které vstoupily v platnost 1. ledna 2004. Najdete je v článku Spoříme stavebně, spoříme výhodně. Ale co bude dál? Sledovali jsme osud klientů stavebních spořitelen, kteří kvůli chybějící pomlčce v platebním příkazu přišli o státní podporu, viz článek Pomlčka za čtyři a půl tisíce. Před časem jsme se začali zabývat razantním zvyšováním poplatků ze strany stavebních spořitelen. Nejprve jsme se zamýšleli nad tím, zda je zvyšování poplatků skutečně nutné a zda stavební spořitelny na oplátku nabízejí lepší servis, neboli Drží stavební spořitelny své klienty pod krkem? Také jsme vám nabídli názory několika zainteresovaných na to, zda mají stavební spořitelny právo zvyšovat poplatky tímto způsobem a jestli má smysl se bránit. Toto najdete v článku Poplatky stavebních spořitelen: platit, či neplatit?
Je tedy zcela zřejmé, že otázek se nabízí celá řada. Máte možnost je položit, proto se ptejte Rostislava Trávníčka. Článek, který bude obsahovat jeho odpovědi na vaše dotazy, najdete na stránkách Peníze.CZ ve středu 3.3. 2004.   

Pro inspiraci z ČMSS

"Konkrétní číselné údaje:
• V roce 2003 jsme uzavřeli cca 945 000 smluv o stavebním spoření s celkovou cílovou částkou 196 miliard Kč, což znamená meziroční nárůst co do počtu o 70 % a co do objemu o 130 %.
• V roce 2003 jsme poskytli 75 281 úvěrů o celkové výši cca 17,6 mld. Kč, což znamená, že jsme naši produkci v této oblasti ve srovnání s uplynulým rokem navýšili o rovných 100 %.
• V roce 2003 jsme v novém obchodu v objemu cílových částek dosáhli tržního podílu 41,6 % a v počtu uzavřených smluv tržního podílu 38 %. To znamená, že jsme v obou sledovaných kategoriích dosáhli v meziročním srovnání nárůstu cca 4 %.
• V oblasti úvěrového obchodu ještě nemáme k dispozici přesné údaje o tržních podílech, ale dle předběžných odhadů lze říci, že úvěrová produkce ČMSS v roce 2003 byla vyšší než produkce všech konkurenčních stavebních spořitelen dohromady.
"

Ptejte se proto (nejen) na úspěchy, neúspěchy, úvěry, poplatky, zisky, novelu zákona, strategii, možnosti, vedení…, zkrátka ptejte se na to, co vás pálí! Protože se týden naplnil, můžete si zde již přečíst odpovědi.

 

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+17
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 41 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 3. 2004 9:01, Docent

Je vidět, že si některé firmy stále vysvětlují právo tak, že psané podmínky platí pro protistranu, samy že si mohou dělat, co chtějí.
Bydlím v domě s byty v osobním vlastnictví, správu vykonává Okresní bytové družstvo Kladno. Ve smlouvě je napsáno, že výši odměny správci lze změnit pouze vzájemnou dohodou a smlouvu lze měnit pouze písemnými dodatky. Dohoda podle OBD vypadá tak, že mně poslali dopis, že s ohledem na mé ukončení členství v družstvu si zvyšují odměnu z 93,- na 121,- Kč měsíčně.

Zobrazit celé vlákno

+34
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

19. 3. 2004 15:22

Dobrý den,
mám takový malý problém. Nedávno jsme se s přítelem dohodli, že koupíme byt. Má smlouva byla sjednána na cílovou částku 160.000,-- Kč a má finanční poradkyně mi sjednala vyšší cílovou částku na 230.000,-- Kč. Při vyúčtování služeb spojených se zvýšením cílové částky jsem však zjistila, že kromě poplatku 700,-- Kč za zvýšení cílové částky o 70.000,-- Kč mi byl naúčtován ještě poplatek v hodnotě 1.600,-- Kč za změnu cílové částky. O tom nás však naše finanční poradkyně neinformovala. Chtěla bych se zeptat, zda je tento poplatek v takovéto výši oprávněný, nebo nás měla předem fin. poradkyně upozornit a jak se proti tomuto mohu bránit, popřípadě mohu-li tento poplatek dostat zpět, protože z koupi bytu sešlo, jelikož si to majitel rozmyslel. Mnohokrát děkuji za Vaši odpověď.

-31
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (41 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Stavební spoření není výhodné pro každého

19. 2. 2004 | Jiří Šedivý

Stavební spoření není výhodné pro každého

Výhodnost stavebního spoření postupně klesá. Stavební spořitelny zvyšují a zavádějí poplatky, úroky naopak zůstávají minimální a stát snížil svou podporu. Podle našich výpočtů se dokonce... celý článek

Drží stavební spořitelny své klienty pod krkem?

6. 2. 2004 | Jiří Šedivý | 1 komentář

Drží stavební spořitelny své klienty pod krkem?

Uzavřeli jste smlouvu o stavebním spoření a spořitelna, třeba i téměř obratem, zvýšila poplatky nebo zavedla další. Nelíbí se vám to? Chování stavebních spořitelen je sice v souladu... celý článek

Na poctivosti stavím svůj život, říká Boris Vostrý

5. 2. 2004 | redakce Peníze.CZ

Na poctivosti stavím svůj život, říká Boris Vostrý

Před několika dny jsme vám poskytli možnost zeptat se na cokoli bývalého člena vedení Harvardského průmyslového holdingu Borise Vostrého. Dnes si můžete přečíst, jak odpověděl na vaše... celý článek

Lídři stavebních spořitelen: Náš produkt bude výhodný

7. 1. 2004 | Jiří Šedivý

Lídři stavebních spořitelen: Náš produkt bude výhodný

Rapidní pokles zájmu o nové smlouvy stavebního spoření očekávají v tomto roce všichni, není tomu jinak ani v případě šéfů stavebních spořitelen. Ti přesto rok 2004 nevidí nijak tragicky,... celý článek

Mýty stavebního spoření

10. 11. 2003 | Jiří Šedivý

Mýty stavebního spoření

Jak ukazují četné dotazy, naši čtenáři se mnohdy přesně neorientují ani v základních pojmech stavebního spoření. Jejich nevědomosti pak navíc využívají obchodní zástupci spořitelen.... celý článek

Partners Financial Services