PPF prodává Home Credit na Filipínách a v Indonésii

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 24. 11. 2022
PPF prodává Home Credit na Filipínách a v Indonésii

Zdroj: Shutterstock

Společnost Home Credit Group, divize skupiny PPF poskytující spotřebitelské financování, dnes podepsala dohodu o prodeji svých aktiv na Filipínách a v Indonésii. Celková hodnota transakce, která sestává z několika dílčích obchodních případů, činí přibližně 615 milionů eur (zhruba 15 miliard korun).

Kupujícím je konsorcium dceřiných společností japonské Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) - MUFG Bank, thajské Krungsri Bank a indonéského poskytovatele spotřebitelských půjček Adira. Celá transakce podléhá schválení akcionářů banky Krungsri a také souhlasu regulátorů v příslušných zemích.

Na Filipínách kupují Krungsri a MUFG Bank 75 %, respektive 25 % společnosti Home Credit Philippines za 406 milionů eur. V Indonésii jsou kupujícími stranami Krungsri, Adira a indonéský investor, a to v poměru 75 %, 10 % a 15 %. Prodejní hodnota společnosti Home Credit Indonesia činí 209 milionů eur.

Procesní a finanční vypořádání všech transakcí podléhá upřesnění na základě aktuální účetní hodnoty v době jejich uzavření. To se očekává ve druhé polovině roku 2023.

Home Credit zahájil svou činnost na Filipínách i v Indonésii přibližně před deseti lety. „Za tu dobu se na těchto trzích obě společnosti dostaly mezi přední technologicky zaměřené poskytovatele finančních služeb,“ řekl Jean-Pascal Duvieusart, generální ředitel Skupiny Home Credit.

„Nyní nastal správný čas, abychom předali štafetu novým akcionářům, kteří mohou urychlit růst byznysu těchto společností a dodat jim novou dynamiku do dalšího období. Pro Home Credit představovaly obě země, Indonésie a Filipíny, klíčové trhy,“ dodal Jean-Pascal Duvieusart.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Rychlejší oddlužení má zpoždění. Kdo si polepší a kdo pohorší?

6. 2. 2024 | Kateřina Hovorková

Rychlejší oddlužení má zpoždění. Kdo si polepší a kdo pohorší?

Novela insolvenčního zákona má snadněji oddlužit lidi v exekuci. Česko ji mělo schválit už v létě 2021, jenže stále není jasná její konečná podoba. Napovědět může únorové jednání sněmovny.... celý článek

Finanční produkty roku 2023. Výsledky soutěže webu Finparáda

30. 1. 2024 | Finparáda | 2 komentáře

Finanční produkty roku 2023. Výsledky soutěže webu Finparáda

Hledáte nejlepší bankovní účet, spoření, pojištění nebo třeba hypotéku? Inspiraci můžete najít ve výsledcích 13. ročníku soutěže Finanční produkt roku. Tu pořádá analytická společnost... celý článek

Levnější půjčky, horší spoření. ČNB snižuje úrokové sazby

21. 12. 2023 | Petr Kučera

Levnější půjčky, horší spoření. ČNB snižuje úrokové sazby

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,25 procentního bodu počínaje 22. prosincem. Pro snížení hlasovalo všech sedm členů rady. celý článek