Zonky umožní dopojištění půjčky, láká na cashback

pk | rubrika: Aktuality | 13. 9. 2019

Služba Zonky rozšiřuje možnost pojištění proti neschopnosti splácet i na dobu po načerpání peněz, tedy po uzavření smlouvy o úvěru. Novinka je dostupná jak pro lidi, kteří si půjčují, tak pro investory – tedy ty, kteří někomu půjčují.

„Lidé si mohou svoji půjčku pojistit až do první splátky, do budoucna je snahou rozšířit dobu možnosti dopojistit půjčku až na šest měsíců,“ upřesňuje Jiří Humhal, finanční ředitel Zonky. Zatím tedy není možné dopojistit si půjčku kdykoliv v průběhu splácení.

Podobnou službu nabízejí i další poskytovatelé spotřebitelských půjček, Zonky chce ale mimo jiné zaujmout dvěma benefity: Prvním je služba cashback, díky níž za každých 12 měsíců nevyužití pojistky Zonky lidem vrátí jednu měsíční splátku pojistného. „S inovací cashbacku měsíční splátky při nevyužití pojištění jsme první na trhu. Navíc vracíme část pojistného každých 12 měsíců, kdy zákazník pojištění nevyužije. Ty počítáme klouzavě, a ne na kalendářní roky, což je pro zákazníka ještě výhodnější,” vysvětluje Humhal.

Mimo pojištění nabízí Zonky možnost okamžitého odkladu splátek. „To je velmi účinná obrana vůči karenční nebo čekací době. Celkem je možné odložit až 12 splátek za celou dobu splácení,“ dodává Humhal.

Zonky tak rozšiřuje klasickou možnost pojištění úvěru, kterou pod názvem Zonkyho záchranná vesta spustilo před rokem. V současnosti se míra pojištění pohybuje nad úrovní 35 procent, upřesňuje firma. Pojištění kryje klienta proti neočekávanému výpadku příjmů při situacích jako jsou nemoc, úraz, ztráta zaměstnání, invalidita nebo dokonce úmrtí.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Zonky

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Rychlejší oddlužení má zpoždění. Kdo si polepší a kdo pohorší?

6. 2. 2024 | Kateřina Hovorková

Rychlejší oddlužení má zpoždění. Kdo si polepší a kdo pohorší?

Novela insolvenčního zákona má snadněji oddlužit lidi v exekuci. Česko ji mělo schválit už v létě 2021, jenže stále není jasná její konečná podoba. Napovědět může únorové jednání sněmovny.... celý článek

Finanční produkty roku 2023. Výsledky soutěže webu Finparáda

30. 1. 2024 | Finparáda | 2 komentáře

Finanční produkty roku 2023. Výsledky soutěže webu Finparáda

Hledáte nejlepší bankovní účet, spoření, pojištění nebo třeba hypotéku? Inspiraci můžete najít ve výsledcích 13. ročníku soutěže Finanční produkt roku. Tu pořádá analytická společnost... celý článek

Levnější půjčky, horší spoření. ČNB snižuje úrokové sazby

21. 12. 2023 | Petr Kučera

Levnější půjčky, horší spoření. ČNB snižuje úrokové sazby

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,25 procentního bodu počínaje 22. prosincem. Pro snížení hlasovalo všech sedm členů rady. celý článek

Partners Financial Services