Expobank spouští Refixo. Nejlepší refinancování úvěrů, říká

Petr Kučera | rubrika: Co se děje | 13. 12. 2021 | 3 komentáře
Na trh spotřebitelských úvěrů vstupuje ambiciózní nováček. Sází na snadné, plně online sjednání a nízký úrok při řádném splácení.
Expobank spouští Refixo. Nejlepší refinancování úvěrů, říká

Zdroj: Shutterstock

Expobank CZ rozšiřuje nabídku o spotřebitelské úvěry. Nová online služba nazvaná Refixo se zaměří na refinancování, tedy převedení či sloučení spotřebitelských půjček, kontokorentů nebo kreditních karet.

Zaměří se na klienty, kteří své dosavadní závazky dobře spláceli. Nabídne jim jednotný úrok 3,49 % ročně – jde o garantovanou sazbu, žádné „již od“. Je konstruovaný jako odměna za řádné splácení, podobně jako ji nabízejí Air Bank, Česká spořitelna nebo Sberbank.

„Chceme nabídnout to nejlepší refinancování na trhu. Kromě atraktivního úroku je výjimečné tím, že si ho zájemci sjednají kompletně online během pár kliků,“ říká Ondřej Makovec, který v Expobank CZ vede tým retailových úvěrů.

„Žádat o převedení úvěrů přes internet sice lze i u některých konkurentů, ale je to složitější – a nakonec vás většinou buď přesměrují na telefonní hovor, případně na kurýra, v horším případě musí zájemce dojít na pobočku. U nás stačí občanský průkaz a chytrý mobil, vše proběhne kompletně online,“ vysvětluje Makovec.

Díky využití rozhraní API na základě unijní směrnice PSD2 si může Expobank – se souhlasem zájemce o refinancování – stáhnout transakční historii na jeho běžném účtu z jiných bank. Robot pozná hlavní příjem i klíčové výdaje.

Také identitu zájemce – pokud už nejde o jejího klienta – ověří Expobank online: kromě vyfocení občanky stačí odeslání korunové platby z účtu v jiné bance. Přestože Expobank zatím nepodporuje okamžité platby, proběhne takové ověření ihned.

Krok za krokem. Klikněte pro zvětšení. Zdroj: Expobank

Expobank se zatím zaměří na refinancování, ne zcela nové půjčky. Minimální převáděná částka je 50 000 korun. „Nechceme lidi nově zadlužovat, lepší je úvěr nemít. Ale pokud už někdo spotřebitelský úvěr má, pomůžeme mu výrazně ušetřit,“ říká Makovec.

Přesto je možné dodatečné navýšení převáděné částky, a to maximálně o 50 procent (tedy do poloviny převáděné částky), u převodu úvěrů do 100 tisíc si lze půjčit navíc 50 tisíc.

Krok za krokem. Klikněte pro zvětšení. Zdroj: Expobank

Online aplikace během žádosti o refinancování sama načte informace o dosavadních půjčkách z úvěrových registrů. Klient si vybere, jestli chce převést všechny, nebo jenom některé. Aplikace mu hned ukáže, kolik tím ušetří a jaká bude nová výše splátek.

Krok za krokem. Klikněte pro zvětšení. Zdroj: Expobank

Podobně jako někteří konkurenti nevybírá Expobank za sjednání půjčky ani během jejího splácení žádné poplatky. Je možné ji – také bez poplatku – kdykoliv předčasně splatit. Jediný poplatek hrozí za případné upomínky, upřesňuje Makovec. Zdůrazňuje, že na férovosti a transparentnosti refinancování banka stavěla. „Refixo jsme nastavili klientsky vstřícně tak, abychom v budoucnu získali nejlepší možné hodnocení v rámci Indexu odpovědného úvěrování, které zveřejňuje organizace Člověk v tísni,“ říká Makovec.

K refinancovanému úvěru dostanou noví klienti automaticky také běžný Neo účet od Expobank – slouží pak přinejmenším jako technický účet pro splácení. Neo účet je zcela bez poplatků a bez podmínek, na rozdíl od konkurence navíc automaticky úročí vklady sazbou (momentálně 2,01 %), která se dlouhodobě vyrovná i nejlepším spořicím účtům na trhu.

Krok za krokem. Klikněte pro zvětšení. Zdroj: Expobank

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+18
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Rychlejší oddlužení má zpoždění. Kdo si polepší a kdo pohorší?

6. 2. 2024 | Kateřina Hovorková

Rychlejší oddlužení má zpoždění. Kdo si polepší a kdo pohorší?

Novela insolvenčního zákona má snadněji oddlužit lidi v exekuci. Česko ji mělo schválit už v létě 2021, jenže stále není jasná její konečná podoba. Napovědět může únorové jednání sněmovny.... celý článek

Finanční produkty roku 2023. Výsledky soutěže webu Finparáda

30. 1. 2024 | Finparáda | 2 komentáře

Finanční produkty roku 2023. Výsledky soutěže webu Finparáda

Hledáte nejlepší bankovní účet, spoření, pojištění nebo třeba hypotéku? Inspiraci můžete najít ve výsledcích 13. ročníku soutěže Finanční produkt roku. Tu pořádá analytická společnost... celý článek

Levnější půjčky, horší spoření. ČNB snižuje úrokové sazby

21. 12. 2023 | Petr Kučera

Levnější půjčky, horší spoření. ČNB snižuje úrokové sazby

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,25 procentního bodu počínaje 22. prosincem. Pro snížení hlasovalo všech sedm členů rady. celý článek

Půjčil si 50 tisíc, vracet měl milion. Soud dává naději i dalším dlužníkům

15. 12. 2023 | Kateřina Hovorková

Půjčil si 50 tisíc, vracet měl milion. Soud dává naději i dalším dlužníkům

Neziskovka Člověk v tísni apeluje na lidi, aby se přihlásili se staršími smlouvami od nebankovních společností, podle kterých museli splácet „nemravné” sumy. Možná dostanou zaplacené... celý článek

Víc než desetina lidí si půjčuje rizikově, zjistil průzkum

30. 11. 2023 | Kateřina Hovorková

Víc než desetina lidí si půjčuje rizikově, zjistil průzkum

Více než desetina lidí (11 procent) v Česku se zadlužuje výrazně problematicky. Oproti loňsku se situace mírně zhoršila, a to o jeden procentní bod. Ukázal to Index rizikového zadlužování České... celý článek