Michelinský Mark Kempson v Alcronu: Večer prvotřídní gastronomie

PR článek | rubrika: FINEXPO | 10. 2. 2025
Praha se může těšit na výjimečnou gastronomickou událost. Ve čtvrtek 20. února 2025 přivítá restaurace Alcron šéfkuchaře Marka Kempsona z londýnské michelinské restaurace Kitchen W8. Exkluzivní guest shift slibuje kulinářský zážitek, který spojí nejlepší z moderní evropské kuchyně s osobitým stylem jednoho z nejuznávanějších šéfkuchařů.
Michelinský Mark Kempson v Alcronu: Večer prvotřídní gastronomie
Mark Kempson, šéf michelinské Kitchen W8
Zdroj: Alcron

PR článek

Kitchen W8, nacházející se v srdci Kensingtonu, je známá svou rafinovanou a přístupnou kuchyní, která propojuje klasické techniky s moderními přístupy. Restaurace si od roku 2011 nepřetržitě udržuje michelinskou hvězdu, což je jasný důkaz její dokonalé nabídky, servisu a oddanosti kvalitě.

Mark Kempson, který stál u zrodu uznávaného podniku, má za sebou více než dvacet let zkušeností v oboru. Jeho tvorba se vyznačuje vášní pro sezonní suroviny, respektem k udržitelnosti a schopností vytvářet jídla, která jsou elegantní a zároveň příjemně domácká. Významně tak rezonuje s filozofií restaurace Alcron, která se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu a preciznost. Mark byl navíc několik let mentorem šéfkuchaře restaurace Alcron Richarda Bielika, který má za sebou několikaleté působení právě v londýnské Kitchen W8.

Večer plný gastronomické dokonalosti přinese unikátní degustační menu vytvořené speciálně pro tuto příležitost. Hosté mohou ochutnat pokrmy inspirované kuchyní Kitchen W8, které propojují moderní kulinářské trendy s tradičními hodnotami. Šéfkuchař Kempson přinese do Prahy svou kreativitu, mistrovství a schopnost povýšit jednoduché suroviny na umění.

„Jsem nadšený, že se mohu připojit k Richardovi Bielikovi a jeho týmu v Alcronu. Richard má za sebou cenné zkušenosti z naší společné práce v londýnské Kitchen W8, a je skvělé vidět, že je nyní šéfkuchařem v tak prestižní restauraci, jako je Alcron. Moc se těším na tuto spolupráci,“ uvedl Mark Kempson.

Menu výjimečného večera zahájí sofistikovaný předkrm v podobě zvěřinového tartaru s Perigord lanýžem, ořechovým croustillantem, uzenými jikrami a nádechem Espelette papriky, který nabídne harmonickou kombinaci chutí a textur. Následuje mezichod v podobě spálené tresky s topinamburem, Lardo Di Colonnata a nakládaným hroznovým vínem, jež zaujme hloubkou chutí.

TOHLE POTŘEBUJE POPISEK!

Dalším chodem bude kambala podávaná s vývarem z mušlí, mořskými řasami a liškami, která propojí svěžest mořských plodů s lesními tóny. Hlavní chod představí plněné holoubě s BBQ červenou řepou a bramborami na ohni, nabízející výrazné a robustní chutě. Na závěr přijdou dva dezerty – první z nich je osvěžující sorbet z rebarbory s krvavým pomerančem a vanilkou, který přinese lehkost a svěžest. Druhý sladký chod představuje Valrhona čokoládu doplněnou zmrzlinou ze slaného karamelu, arašídovým praline a limetou. Večer zakončí opečený lísko-oříškový lanýž s želé z mučenky, který nabídne dokonalou rovnováhu sladkosti a kyselosti.

TOHLE POTŘEBUJE POPISEK!

Tato událost je nejen oslavou vysoké gastronomie, ale také příležitostí ve stylovém prostředí vyzkoušet netradiční chutě a kombinace. Každý chod z menu odhalí jemnost, preciznost a harmonii chutí, které jsou charakteristické pro styl šéfkuchaře Marka Kempsona.

Degustační večer proběhne 20. února 2025 v restauraci Alcron. Cena speciálního menu je stanovena na 2 790 Kč na osobu, s možností vinného párování za 1 590 Kč. Počet míst je omezený, proto je doporučeno provést rezervaci co nejdříve.

Nenechte si ujít mimořádný večer, který propojuje kreativitu, kvalitu a kulinářské umění na nejvyšší úrovni. Restaurace Alcron se těší na vaši návštěvu a na sdílení nezapomenutelného gastronomického zážitku.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Vyplňte si daňové přiznání k dani z příjmů online. Hotovo máte za 10 minut. Cena 249 Kč. Garantováno daňovým poradcem.

DníHodinMinutVteřin

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Další plány Partners Banky? Balíček pro cestovatele, multiměnový účet nebo investice

21. 3. 2025 | Petr Kučera

Další plány Partners Banky? Balíček pro cestovatele, multiměnový účet nebo investice

Partners Banka má za sebou první rok ostrého provozu. Jak ho hodnotí a co chystá dál? Rozhovor s jejím šéfem Markem Ditzem.

Mototechna, mýdlo s jelenem a igráček. Vyznáte se v značkách, které přežily?

20. 3. 2025 | Gabriel Pleska

Mototechna, mýdlo s jelenem a igráček. Vyznáte se v značkách, které přežily?

Už jsme je odepisovali. Byly jednou nohou v hrobě, někdy snad i oběma. A pak se stalo něco, co slavné značce nebo výrobku vrátilo život. Některé jsou opět veliké, třeba Kofola. Jiné... celý článek

Co jste nakoupili, kde spíte a s kým. Tohle jsou největší šmíráci uživatelů

20. 3. 2025 | Pavla Adamcová

Co jste nakoupili, kde spíte a s kým. Tohle jsou největší šmíráci uživatelů

Obchodní řetězce, ale i státní instituce. To jsou čerstvě „ocenění“ ve 20. ročníku soutěže Ceny Velkého bratra, která v Česku každoročně upozorňuje na narušování soukromí občanů.

Prasátko Peppa čeká sourozence. Bookmakeři vypsali kurz na pohlaví i jméno

19. 3. 2025 | Gabriel Pleska

Prasátko Peppa čeká sourozence. Bookmakeři vypsali kurz na pohlaví i jméno

Vsadit si můžete prakticky na cokoliv, co s nějakou pravděpodobností může nastat. Stačí když sázková kancelář vypíše kurz. Sázelo se už na ledacos: jakou barvu kravaty si zvolí americký... celý článek

Letní čas se blíží. Kdy a jak přetočíme hodinky?

19. 3. 2025 | Gabriel Pleska

Letní čas se blíží. Kdy a jak přetočíme hodinky?

Který víkend se změní čas ze standardního na letní? A kterým směrem posunout hodinky? Budeme déle spát, nebo se naopak budeme muset přeučit na časnější vstávání?

Zjistěte zdarma cenu fotovoltaiky pro váš dům

Nezávislý srovnavač fotovoltaik Řešímto.cz

Partners Financial Services