Další plány Partners Banky? Balíček pro cestovatele, multiměnový účet nebo investice
21. 3. 2025 | Petr Kučera

Partners Banka má za sebou první rok ostrého provozu. Jak ho hodnotí a co chystá dál? Rozhovor s jejím šéfem Markem Ditzem.
PR článek
Kitchen W8, nacházející se v srdci Kensingtonu, je známá svou rafinovanou a přístupnou kuchyní, která propojuje klasické techniky s moderními přístupy. Restaurace si od roku 2011 nepřetržitě udržuje michelinskou hvězdu, což je jasný důkaz její dokonalé nabídky, servisu a oddanosti kvalitě.
Mark Kempson, který stál u zrodu uznávaného podniku, má za sebou více než dvacet let zkušeností v oboru. Jeho tvorba se vyznačuje vášní pro sezonní suroviny, respektem k udržitelnosti a schopností vytvářet jídla, která jsou elegantní a zároveň příjemně domácká. Významně tak rezonuje s filozofií restaurace Alcron, která se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu a preciznost. Mark byl navíc několik let mentorem šéfkuchaře restaurace Alcron Richarda Bielika, který má za sebou několikaleté působení právě v londýnské Kitchen W8.
Večer plný gastronomické dokonalosti přinese unikátní degustační menu vytvořené speciálně pro tuto příležitost. Hosté mohou ochutnat pokrmy inspirované kuchyní Kitchen W8, které propojují moderní kulinářské trendy s tradičními hodnotami. Šéfkuchař Kempson přinese do Prahy svou kreativitu, mistrovství a schopnost povýšit jednoduché suroviny na umění.
„Jsem nadšený, že se mohu připojit k Richardovi Bielikovi a jeho týmu v Alcronu. Richard má za sebou cenné zkušenosti z naší společné práce v londýnské Kitchen W8, a je skvělé vidět, že je nyní šéfkuchařem v tak prestižní restauraci, jako je Alcron. Moc se těším na tuto spolupráci,“ uvedl Mark Kempson.
Menu výjimečného večera zahájí sofistikovaný předkrm v podobě zvěřinového tartaru s Perigord lanýžem, ořechovým croustillantem, uzenými jikrami a nádechem Espelette papriky, který nabídne harmonickou kombinaci chutí a textur. Následuje mezichod v podobě spálené tresky s topinamburem, Lardo Di Colonnata a nakládaným hroznovým vínem, jež zaujme hloubkou chutí.
Dalším chodem bude kambala podávaná s vývarem z mušlí, mořskými řasami a liškami, která propojí svěžest mořských plodů s lesními tóny. Hlavní chod představí plněné holoubě s BBQ červenou řepou a bramborami na ohni, nabízející výrazné a robustní chutě. Na závěr přijdou dva dezerty – první z nich je osvěžující sorbet z rebarbory s krvavým pomerančem a vanilkou, který přinese lehkost a svěžest. Druhý sladký chod představuje Valrhona čokoládu doplněnou zmrzlinou ze slaného karamelu, arašídovým praline a limetou. Večer zakončí opečený lísko-oříškový lanýž s želé z mučenky, který nabídne dokonalou rovnováhu sladkosti a kyselosti.
Tato událost je nejen oslavou vysoké gastronomie, ale také příležitostí ve stylovém prostředí vyzkoušet netradiční chutě a kombinace. Každý chod z menu odhalí jemnost, preciznost a harmonii chutí, které jsou charakteristické pro styl šéfkuchaře Marka Kempsona.
Degustační večer proběhne 20. února 2025 v restauraci Alcron. Cena speciálního menu je stanovena na 2 790 Kč na osobu, s možností vinného párování za 1 590 Kč. Počet míst je omezený, proto je doporučeno provést rezervaci co nejdříve.
Nenechte si ujít mimořádný večer, který propojuje kreativitu, kvalitu a kulinářské umění na nejvyšší úrovni. Restaurace Alcron se těší na vaši návštěvu a na sdílení nezapomenutelného gastronomického zážitku.
Sdílejte článek, než ho smažem