Pražská plynárenská zlevňuje. Ušetří většina zákazníků

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 25. 5. 2023
Pražská plynárenská od června sníží prodejní cenu elektřiny a od července prodejní cenu zemního plynu.
Pražská plynárenská zlevňuje. Ušetří většina zákazníků

Zdroj: Gabriel Pleska / Midjourney

S účinností od 1. června 2023 sníží Pražská plynárenská prodejní ceny elektřiny v rámci základního ceníku Bez závazku a u produktů na tento ceník přímo navázaných. Ceny klesnou v průměru o 19 procent.   

„Domácnost v bytě, která využívá elektřinu na svícení, vaření a provoz běžných spotřebičů podle distribuční sazby D02d a její spotřeba je 2,5 MWh za rok, ušetří ročně  zhruba 2900 korun,“ uvedl tiskový mluvčí společnosti Miroslav Vránek.  

S účinností od 1. července 2023 sníží společnost také prodejní ceny zemního plynu u základního ceníku Standard a u produktů na tento ceník navázaných, a to v průměru o 23 procent. 

„Domácnost v bytě, která využívá zemní plyn na vaření a ohřev vody, při spotřebě 4 MWh za rok ušetří ročně asi 2700 korun. Domácnost, která využívá zemní plyn na vaření, ohřev vody a topení a má spotřebu 11 MWh za rok, ušetří ročně cca až 7400 korun,“ vypočítává mluvčí Vránek. 

Pražská plynárenská snižuje ceny už podruhé v tomto roce. „Věřím, že kromě zázemí silného dodavatele, stability dodávek a doplňkových služeb nabízíme i zajímavé cenové podmínky,“ uvedl předseda představenstva Pražské plynárenské Martin Pacovský.    

Podle něj navazující předpis zálohových plateb obdrží zákazníci, kterých se snížení týká, v následujících týdnech. Konkrétně jde o zákazníky využívající produkty Bez závazku, Eko flexi, Komplet eko flexi, Standard, Sleva 11 % a Sleva 6 %. Aktuálně se to týká většiny zákazníků, zhruba 90 procent, výjimkou jsou pouze ti, kterým ještě z minulosti dobíhají fixace.

Pražská plynárenská, která je ve vlastnictví hlavního města Prahy, patří mezi největší dodavatele energií v Česku. Zásobuje zhruba 425 tisíc odběrných míst.  

Jak změnit dodavatele energií, se dočtete zde: Energie zlevňují. Je čas změnit dodavatele elektřiny a plynu? 

Běh
Zdroj: Shutterstock

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook: neuniknou vám důležité aktuality ani praktické tipy! Jsme i na Instagramu.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

29. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

Velký pátek a Velikonoční pondělí – zákaz prodeje má pro každý svátek jiná pravidla. Tady je přehled pro rok 2024.

Letní čas 2024. Kdy se mění čas a posouvají hodiny?

28. 3. 2024 | Gabriel Pleska

Letní čas 2024. Kdy se mění čas a posouvají hodiny?

V pátek začne čtyřdenní velikonoční supervíkend. Tentokrát přinese i změnu času ze standardního na letní. Tady jsou podrobnosti.

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

28. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

Nová kampaň využívá srovnávací reklamu. Velikonoční ceny v Lidlu a Penny přitom porovnal sám Lidl, a to dlouho před Velikonocemi. Je to v pořádku?

Česká pošta navyšuje mzdy. Nejvíce přidá doručovatelům

27. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Česká pošta navyšuje mzdy. Nejvíce přidá doručovatelům

Česká pošta od září navýší platy svým lidem v průměru o 10 procent. Týkat se to bude všech provozních a administrativních zaměstnanců v tarifních mzdách.  

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

27. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

Cena čokolády v obchodech za poslední rok stoupla už asi o 15 procent. Výraznější růst ale teprve přijde, shodují se analytici i prodejci. Důvodem je raketové zdražování kakaa na komoditní... celý článek

Partners Financial Services