Roušky budou povinné v autě i venku. Ale jenom někdy

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 19. 10. 2020 | 51 komentářů
Roušky budou povinné v autě i venku. Ale jenom někdy

Zdroj: Shutterstock

Roušky budou od středy povinné na více místech než doteď. Po jednání vlády to oznámil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO).

Povinné zakrytí úst a nosu se nově týká také lidí v autě, pokud v něm nejsou jenom členové jedné rodiny. Nově musí mít lidé roušky za určitých okolností i venku: na veřejně přístupných místech v zastavěném území obcí, jestliže od sebe nemají aspoň dvoumetrové rozsetupy – opět s výjimkou rodiny. V obou případech byly roušky doteď jenom doporučené. Výjimku mají lidé při sportování.

Už dnes jsou roušky povinné ve všech vnitřních prostorech staveb mimo bydliště nebo místo ubytování (například hotelový pokoj), v prostředcích veřejné dopravy a na nástupišti, v přístřešku a čekárně veřejné dopravy.

Cílem přísnějších opatření v boji proti šíření koronaviru je zpomalit dosavadní rychlý růst počtu nemocných i hospitalizovaných.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-162
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 51 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 10. 2020 19:40, jana

rousky venku to snad ne proboha

+126
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

19. 10. 2020 21:00, Tony Rejman

Nově musí mít lidé roušky i venku na území obcí (bohužel o několik měsíců opožděné rozhodnutí), jestliže od sebe nemají aspoň dvoumetrové rozestupy(naprosto debilní rozhodnutí - tak pozor - nezapomenout nosit se svačinou i pásma - ke kontrole přeměření rozestupů:::?

-49
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (51 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

koronavirus, Roman Prymula, roušky

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jste na dně? Jak teď žádat o mimořádnou pomoc

19. 10. 2020 | Jiří Hovorka | 3 komentáře

Jste na dně? Jak teď žádat o mimořádnou pomoc

Žádost o jednorázovou pomoc na úhradu životních nákladů se zjednodušila. Navíc nově přispěje i na splátku hypotéky. Úplně snadné to ale není.

Tajemný muž s modelem. Babiše varoval šéf pojišťovny

18. 10. 2020 | Petr Kučera | 5 komentářů

Tajemný muž s modelem. Babiše varoval šéf pojišťovny

Vládní politici o něm mluví už od jara. Tajemný muž, který tehdy „zachránil Česko“. V březnu přišel za ministrem vnitra Janem Hamáčkem s excelovou tabulkou, která pak vládu přiměla... celý článek

Nemáte v peněžence poklad? Tyhle koruny jsou vzácné

8. 10. 2020 | Veronika Doskočilová | 22 komentářů

Nemáte v peněžence poklad? Tyhle koruny jsou vzácné

Zlatý svatováclavský pětidukát z roku 1937, který se před týdnem vydražil za rekordních 23 milionů korun, u sebe nejspíš nemáte. Možná ale v peněžence najdete zdánlivě obyčejné mince... celý článek