E.ON Distribuce mění jméno. Pozor na podvodníky

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 19. 10. 2020
E.ON Distribuce mění jméno. Pozor na podvodníky

Zdroj: E.ON

Společnost E.ON Distribuce se od začátku roku 2021 přejmenuje na EG.D. Jde o zkratku z anglického Electricity and Gas Distribution, tedy distribuce elektřiny a plynu.

„Ke změně nás vede jasné odlišení distributora a dodavatele energií. Začalo to tím, že se oddělily webové stránky a IT systémy obou společností. Změna jména a vzhledu nás, distributora, je tak jen logickým vyvrcholením celého procesu,“ píše firma na svém novém webu.

Pro odběratele se v praxi nic nezmění, smlouva automaticky platí dál. Dnešní E.ON Distribuce – nově EG.D – pro ně bude dál zajišťovat veškeré služby, které souvisí s distribucí elektřiny nebo plynu. I pod novým názvem zůstane distributor součástí skupiny E.ON.

Řežeme náklady!

Neplatíte za energie zbytečně moc? Poradíme, jak odlehčit rodinnému rozpočtu – porovnáme nabídky a vybereme tu nejlepší.

Změny názvu se zřejmě opět budou snažit využít podvodníci – takzvaní energetičtí šmejdi. V podobných situacích se snaží odběratele přesvědčit, že firma opouští český trh, a že si mají zvolit nového dodavatele. To však není pravda. E.ON Distribuce (nově EG.D) na trhu nekončí – a navíc jde o distributora, ne dodavatele energií.

Zatímco dodavatele energií si domácnosti mohou zvolit, distributora mají pevně daného podle regionu. Dnešní E.ON Distribuce (nově EG.D) bude dál distribuovat elektřinu v krajích Jihočeském, Vysočina (bez Havlíčkobrodska), Jihomoravském, Zlínském (bez Vsetínska) a Olomouckém (jen Prostějovsko). Distribuci plynu zajišťuje v jižních Čechách a malé části Vysočiny (Pelhřimovsko).

U ostatních společností, které jsou součástí skupiny E.ON, se nic nemění. To platí především o dodavateli elektřiny a plynu.

Ať se nespálíte

Zdroj: Shutterstock

Poslanci mají konečně začít projednávat novelu, která chce omezit nepoctivé zprostředkovatele při prodeji elektřiny a plynu.

Šmejdi přijdou o energii. Podvodníky zkrotí nová pravidla


Špatně spočítaná faktura, nesmyslně vysoké sankce nebo komplikace při výpovědi smlouvy. To jsou typické příklady potíží s dodavateli energií. Na rozdíl od předchozích let se lidé nebojí ozvat. 

Stížností na dodavatele energií rekordně přibylo. Jak řešit nejčastější problémy?

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Šmejdi přijdou o energii. Podvodníky zkrotí nová pravidla

29. 9. 2020 | Veronika Hejná | 10 komentářů

Šmejdi přijdou o energii. Podvodníky zkrotí nová pravidla

Poslanci mají v tomto týdnu začít projednávat novelu, která chce omezit nepoctivé zprostředkovatele při prodeji elektřiny a plynu.

Chcete ušetřit, dostanete pokutu. Stížností na aukce energií přibývá

5. 9. 2019 | Jana Poncarová | 9 komentářů

Chcete ušetřit, dostanete pokutu. Stížností na aukce energií přibývá

Aukční firmy slibují, že vám vysoutěží tu nejlepší cenu elektřiny nebo plynu. Možná to dokážou. Ale možná na vás místo úspory vyrukují s pokutou. Jak nenaletět?

Stížností na dodavatele energií rekordně přibylo. Jak řešit nejčastější problémy?

15. 5. 2019 | Jana Poncarová | 4 komentáře

Stížností na dodavatele energií rekordně přibylo. Jak řešit nejčastější problémy?

Špatně spočítaná faktura, nesmyslně vysoké sankce nebo komplikace při výpovědi smlouvy. To jsou typické příklady potíží s dodavateli energií. Na rozdíl od předchozích let se lidé nebojí... celý článek

Partners Financial Services