Jak jednoduše pomoct seniorům v domovech důchodců neboli rouskyproseniory.cz

PR článek | rubrika: FINEXPO | 27. 4. 2020
V České republice je přes 600 různých zařízení a domovů důchodců, kde je více jak 40 000 seniorů a také sociální pracovníci, zdravotní sestřičky a lékaři. Senioři patří při současné pandemii do nejohroženější skupiny. Proto je jejich ochrana a zabezpečení a také ochrana těch, kteří se o ně starají, nesmírně důležitá.
Jak jednoduše pomoct seniorům v domovech důchodců neboli rouskyproseniory.cz

Zdroj: rouskyproseniory.cz

Komerční spolupráce

Dostatečné množství ochranných pomůcek je určitě primární. Projekt rouskyproseniory.cz má za cíl pomoct tyto prostředky a pomůcky solidární metodou zabezpečit.

Proč právě rouskyproseniory.cz? Projekt se zrodil během března 2020 a název odráží smysl a cíl samotného projektu. Myšlenka zužitkovat stávající obchodní zkušenosti a kontakty a pomoct těm nejohroženějším vznikla jako reakce na nedostatek ochranných pomůcek v Čechách v období šíření koronaviru.

Smysl projektu je však hlubší. Zkušenosti a stávající obchodní kontakty nestačí. Aby bylo možné těm nejohroženějším poskytnout bezplatně co nejvíce ochranných pomůcek, je zapotřebí pomoc každého z vás. Společně je možné přispět k zajištění ochrany pro naše seniorské spoluobčany v domovech důchodců a pro jejich pracovníky.

Rouskyproseniory.cz
Zdroj: Rouskyproseniory.cz

Aby měl celý systém řád a transparentnost, do projektu vstoupila Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR. Každá získaná pomoc bude distribuována do domovů důchodců právě jen na základě pokynů pracovníků této Asociace.

Jak projekt a pomoc funguje?

Zakoupením jakéhokoliv množství ochranných pomůcek – roušky nebo respirátory, DARUJETE to samé množství nejen našim důchodcům v domovech seniorů ale i všem lidem, kteří jsou každý den v první linii, tedy zdravotníkům, ošetřovatelům v domovech důchodců, pracovníkům v sociálních sféře a dalším. Ti i přes současnou situaci, s více než stoprocentním nasazením, plní své každodenní povinnosti. Pojďme společně přispět k zabezpečením ochranných pomůcek.

Rouskyproseniory.cz
Zdroj: Rouskyproseniory.cz

Konkrétně takto – příklad

Zakoupíte si nějaké množství roušek pro svoji potřebu v ceně 19 Kč za jeden kus. Za tuto cenu získáte objednané množství roušek pro sebe, ovšem to samé množství bude předáno do domovů důchodců na základě pokynů Asociace. A tak vaše rouška stojí 9,50 Kč a druhých vašich 9,50 Kč poslouží na nákup roušky pro seniory v domovech důchodců. To samé platí pro respirátory a ochranné rukavice.

Na webu projektu vidíte, že cena 1 ks jakékoliv ochranného prostředku je v podstatě velmi nízká, jedna z nejlepších na trhu.

Více informací naleznete na www.rouskyproseniory.cz .

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

Novela zákona o ochraně spotřebitele funguje krátce a s prodejci je třeba si stále vymezovat hranice, říká ke správnému uvádění slev Michael Maxa, ředitel kontroly České obchodní inspekce.... celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Síť obchodů Hruška změní majitele, úřad souhlasí

17. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Síť obchodů Hruška změní majitele, úřad souhlasí

Společnost Hruška, která provozuje stejnojmenné maloobchodní prodejny především na Moravě, může změnit majitele. 

Pošta zruší noční provoz na jediné pobočce, která ho nabízela

17. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Pošta zruší noční provoz na jediné pobočce, která ho nabízela

Česká pošta od 1. května omezí otevírací dobu pobočky v pražské Jindřišské ulici. Ta jako jediná v Česku funguje prakticky nonstop (kromě dvouhodinové přestávky po půlnoci).

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Partners Financial Services