S Bohemia Energy šetříte nejenom peníze, ale i čas

PR článek | rubrika: PR Článek | 15. 4. 2019 | 26 komentářů
Náklady za bydlení jsou nejvýznamnějšími položkami v rodinném rozpočtu. Češi přitom často zapomínají na jednoduché opatření, které jim může ušetřit řádově až tisíce korun ročně. A to je změna dodavatele energií.
S Bohemia Energy šetříte nejenom peníze, ale i čas

Nedávný průzkum agentury Datank ukázal, že cena je při zvažování změny dodavatele elektřiny či plynu rozhodující pro 9 z 10 lidí. Jakou úsporu získáte, zjistíte jednoduše a zdarma na internetu. „Doporučuji využít kalkulaček na webu Energetického regulačního úřadu nebo na portálu TZB-info.cz,“ radí Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy.

Jen na cenu se ale nedívejte

Finanční úspora by ale neměla být jediným kritériem. „Vedle ceny je dobré se dívat i na to, jestli vámi vybraná firma je spolehlivá a stabilní, má zajištěný profesionální zákaznický servis, bezplatnou zákaznickou linku a také jestli jedná férově,“ vypočítává Libor Holub z Bohemia Energy. Předejte tak problémům, o kterých se můžete dočíst v různých recenzích a internetových diskuzích, kde řada spotřebitelů ve svých názorech popisuje špatné zkušenosti s některými malými a neseriózními obchodníky.

Zákaznická péče hraje prim

Čísla z uvedeného průzkumu také naznačují, že moderní formy komunikace mezi zákazníkem a dodavatelem, tedy telefon a internet, na špičce popularity postupně vystřídaly dlouho nejoblíbenější návštěvy kamenných poboček. Firma, kterou zvolíte, by tedy měla mít vybudované profesionální call centrum, které zákazníkům nabídne možnost řešit své požadavky zdarma a bez dlouhého čekání na lince. „Naše zkušenosti potvrzují, že spotřebitelé jsou dnes jednoznačně informovanější a mají vyšší nároky. Tomuto trendu jsme vyšli vstříc nejen bezplatnou zákaznickou linkou, ale třeba také již před několika lety spuštěnou webovou kanceláří,“ doplňuje Robert Šíma, ředitel zákaznické péče Bohemia Energy.

Dbejte i na etiku

Pří výběru toho správného dodavatele hraje velkou roli rovněž důvěra a férové jednání. O tom, nakolik lze té které společnosti věřit, se můžete přesvědčit třeba podle toho, jestli daná firma přijala etický kodex podle doporučení Energetického regulačního úřadu (ERÚ). Jeho význam se projevuje nejenom v diskuzích, ale potvrdil jej i zmiňovaný průzkum. Tři čtvrtiny dotazovaných uvedlo, že je pro ně důležité, aby jeho dodavatel elektřiny nebo plynu právě takový etický kodex dodržoval. Mezi dodavatele, kteří etický kodex dle nejaktuálnějších doporučení ERÚ přijali, patří třeba i Bohemia Energy.

Toho pravého poznáte už na začátku

Dodavatele energií lze měnit prostřednictvím internetu, telefonicky, při návštěvě klientského centra nebo může obchodní zástupce přijít k vám domů. Samotná změna není nijak složitý proces, renomovaná firma vyřídí vše za vás. „Pokud nám udělíte plnou moc, v Bohemia Energy vyřídíme vše za vás. Nemusíte se ani obávat, že budete muset měnit elektroměr či plynoměr, nebo že zůstanete nějakou dobu bez elektřiny či plynu,“ dodává Libor Holub.

To, že jste si vybrali seriózního dodavatele, poznáte nejen v recenzích, ale hlavně již v průběhu samotné změny. Bude vás totiž průběžně informovat, jak změna probíhá, kdy začne s dodávkou nebo kdy je vhodné nahlásit stávajícímu obchodníkovi stav měřidla pro poslední vyúčtování. A vy si pak již můžete začít plánovat, co uděláte s ušetřenými penězi.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 26 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

15. 4. 2019 13:55, Michal Červinka

Když to tu čtu, tak se mi přesně vybavuje moje story s Bohemia energy, kdy šlo o změnu dodavatele, ale ne u mě doma, ale u manželky rodičů, kteří bydlí ve starším domě někdy ze 70. let, takže žádná novostavba, ale barák staršího data. Tchán mě poprosil, jestli bych mu pomohl vymyslet, jestli by u nich nějak nešly sundat měsíční platby. Tak jsem mu říkal, že nejlepší by bylo barák v první řadě zateplit, odizolovat a vyměnit okna, jenže to vzhledem k finanční náročnosti okamžitě zazdil, že na to nemá dostatek prostředků a jestli bych neměl zkušenosti s něčím jiným, jak toho docílit, takže jsme došli k variantě právě změny dodavatele energií. Osobně jsem to předtím ještě nikdy nedělal, takže z mé strany nulová zkušenost, ale kolegové v práci vím, že už to z nich někdo podstoupil, takže jsem se do toho také pustil. Tchán chtěl především ušetřit za plyn kterým topí a ohřívají vodu, takže v baráku poměrně vyšší spotřeba. No věnoval jsem se tomu několik večerů, kdy jsem si na netu projel několik diskuzí, co kdo doporučuje atp. Tady k Bohemia energy jsme se dostali, přes jeden internetový porovnávač, kde mi vyšlo dobře několik firem, které jsem si vypsal a pak je ještě osobně kontaktoval se zájmem, co mám v plánu a co potřebuji. Dal jsem si dohromady jejich nabídky a ještě zvlášť mimo ten porovnávač jsem si je porovnal podle jednotlivých položek. Z hlediska ceny mi vyšla nejlépe Bohemia energy, ke které jsem se vrátil i po stránce servisu, když jsem s nimi mluvil, tak jsem byl na operátorku přepojen téměř okamžitě a byla příjemná. Mile mě překvapil i fakt, že se mnou diskutovala i možnostech co u nich jsou a hovor nebyl vyloženě strojený a spíš jsem ho vedl já a ptal jsem se, abych mohl zas předat informace dál tchánovi. Musím říct, že mě mile překvapili a vzhledem k tomu, že tchán je ten typ člověka, co se chce na internetu hodně věcí dozvědět, tak ta kancelář co mi o ní operátorka říkala, je pro něj věc u který bude trávit haldu času, jak ho znám. Výběr zatím tedy beru jako ok a uvidíme, třeba až tchán u nich zjistí víc co a jak, tak si nechá změnit i elektřinu, ale zatím je podstatný ten plyn, že je zařízený.

+4
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (26 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

Novela zákona o ochraně spotřebitele funguje krátce a s prodejci je třeba si stále vymezovat hranice, říká ke správnému uvádění slev Michael Maxa, ředitel kontroly České obchodní inspekce.... celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Síť obchodů Hruška změní majitele, úřad souhlasí

17. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Síť obchodů Hruška změní majitele, úřad souhlasí

Společnost Hruška, která provozuje stejnojmenné maloobchodní prodejny především na Moravě, může změnit majitele. 

Pošta zruší noční provoz na jediné pobočce, která ho nabízela

17. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Pošta zruší noční provoz na jediné pobočce, která ho nabízela

Česká pošta od 1. května omezí otevírací dobu pobočky v pražské Jindřišské ulici. Ta jako jediná v Česku funguje prakticky nonstop (kromě dvouhodinové přestávky po půlnoci).

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Partners Financial Services