Jednoduše a rychle: Jak přenést telefonní číslo k jinému operátorovi?

PR článek | rubrika: PR Článek | 19. 6. 2018
K novému operátorovi se starým dobrým číslem. Víme, jak na to.
Jednoduše a rychle: Jak přenést telefonní číslo k jinému operátorovi?

Padla vám do oka nabídka konkurenčního mobilního operátora, a tak se chystáte převléct dres a začít kopat za jiný tým? Určitě přitom nechcete přijít o své oblíbené číslo. Nejen, že byste museli obepisovat všechny známé, což by trvalo asi bambilion let, ale také by to znamenalo nutnost absolvování byrokratického kolečka kvůli změnám ve všech kontaktních formulářích. Víme, jak si tohle všechno ušetřit. Přejděte k novému operátorovi se svým starým číslem. Jak na to? Sepsali jsme vám přehledný návod.

Rozebereme si, jak přenést telefonní číslo k jinému operátorovi krok za krokem.

Jako první je potřeba zaslat výpověď vašemu operátorovi. Pokud odcházíte od společnosti Vodafone, je nutné vyplnit oficiální formuláře, které si stáhnete na webových stránkách. U T-Mobile a O2 si můžete výpověď napsat sami. Jen v ní nesmí chybět všechny náležitosti: vaše jméno, příjmení, rodné číslo, adresa bydliště (u firmy název, sídlo a IČ) a telefonní číslo, které chcete přenést.

Adresy sídel operátorů

  • T-Mobile
    Tomíčkova 2144/1, 149 00  Praha 4
  • Vodafone
    Náměstí Junkových 2, 155 00  Praha 5
  • O2
    Za Brumlovkou 266/2, 140 22  Praha 4-Michle

Abyste mohli své telefonní číslo přenést k jinému operátorovi ve zkrácené desetidenní lhůtě, nesmíte zapomenout do výpovědi také napsat magickou formulaci: Výpověď z důvodu přenesení telefonní čísla a požádat stávajícího operátora o vystavení ČVOP kódu (14místné číslo výpovědi opuštěného poskytovatele), který je nutný k přenosu.  

Jakmile ČVOP kód budete znát, je třeba ho nahlásit novému operátorovi nebo společnosti, přes kterou jste si tarif sjednávali, zpravidla telefonicky na zákaznické lince, na jedné z kamenných poboček nebo případně na jiném uvedeném kontaktu. Poté vám přijde SMS zpráva s přesným datem přenosu. V naplánovaný den se nová SIM karta mezi půlnoci a šestou hodinou ráno automaticky aktivuje. Stačí ji jen vložit do telefonu na místo té staré, kterou jste používali doteď.

Hledáte výhodnější tarif, ale nemůžete se zorientovat v nabídce na trhu? To je pochopitelné. Jenom v Česku je něco kolem 88 operátorů a každý průměrně nabízí 5–15 různých tarifů. Jaký je výsledek? Přibližně 1320 nabídek, které musíte projít, než najdete tu ideální. To je nejen pěkná fuška, ale taky to zabere spousty času. Vyzkoušejte raději online srovnání tarifů. To trvá jen dvě minuty. Stačí vyplnit měsíční paušál, kolik potřebuje volných minut a SMS, nebo zda chcete psát a volat neomezeně. Podle zadaných údajů vám pak kalkulačka vyhledá všechny nabídky, které vyhovují vašim požadavkům a přehledně je seřadí dle výhodnosti.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

Obchodní řetězec Billa dnes představil novou mobilní aplikaci, přes kterou si mohou zákazníci nakoupit na e-shopu.

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

Jmenují se podobně jako známé značky – třeba Balando, Joot nebo Bonky. Tváří se jako zavedený e-shop, ale přitom jen zprostředkují doručení z Číny. Chlubí se falešným oceněním od zákazníků.... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

Zákazníci Penny Marketu si ode dneška mohou přímo na prodejnách řetězce zakoupit balíčky zboží s blížící se dobou spotřeby za poloviční cenu. Dosud to bylo možné jen přes mobilní aplikaci. celý článek

Partners Financial Services