Vodafone posiluje pozici na trhu. Za více jak 470 miliard korun kupuje UPC

PR článek | rubrika: PR Článek | 14. 5. 2018
Transakce za více jak 470 miliard korun je potvrzena. Vodafone kupuje české UPC a další tři kabelovky od společnosti Liberty Global. Obchodem roku se nyní bude ještě zabývat Evropská komise, koupě by tak měla být dokončena až v polovině příštího roku.
Vodafone posiluje pozici na trhu. Za více jak 470 miliard korun kupuje UPC

Britská telekomunikační společnost Vodafone Group kupuje aktivity poskytovatele kabelové televize a širokopásmové služby Liberty Global v České republice, Německu, Maďarsku a Rumunsku. Obchod za 18,4 miliardy eur musí být ale ještě schválen Evropskou komisí. K naplnění transakce tak dojde až v polovině příštího roku.

V Česku získá vysokorychlostní připojení třetina domácností

Spojení Vodafonu a Liberty Global posílí pozici mobilního operátora na českém trhu. Díky tomu, že UPC Česká republika je u nás největším operátorem kabelových sítí, bude mít Vodafone navrch nad konkurencí. Získá téměř 1,5 milionu domácností s vysokorychlostním připojením.

Zákazníci se dočkají dříve dostupných konvergovaných služeb mobilních sítí, pevného vysokorychlostního připojení a kabelové televize. Vysokorychlostní přípojku by v Česku mohla mít třetina domácností.

Budeme i nadále nabízet našim zákazníkům ty nejlepší služby a férový zákaznický přístup,” říká generální ředitel Vodafone Czech Republic Petr Dvořák a dodává: „Tato transakce nám umožní obohatit nabídku konvergovaných služeb a podpořit rozvoj vysokorychlostních sítí a digitální ekonomiky České republiky.

Spojení Vodafone a UPC bude dokonalou souhrou

Aktivity Vodafone se budou dokonale doplňovat s aktivitami UPC. Subjekty si navzájem nekonkurují. Zatímco mobilní operátor působí hlavně na mobilním trhu, UPC se zaměřuje na pevné připojení. To doposud Vodafone nabízel přes ADSL, nabídka vysokorychlostního připojení je však více konkurenceschopnější.

Vodafone věří, že sloučení umožní přinést na trh nové konvergované služby pro konečné zákazníky. I UPC považuje obchod za správný a přelomový. „Nacházíme se ve chvíli, která redefinuje historii UPC v České republice. Tato transakce je uznáním dosavadních úspěchů týmu UPC a je zasazena do širší perspektivy vývoje telekomunikačního sektoru, který je poháněn konkurenčním bojem a potřebou poskytovat našim zákazníkům skvělou konektivitu a zábavné služby, včetně kvalitního zákaznického zážitku," říká generální ředitel UPC Česká a Slovenská republika Martin Miller.

Až do schválení celé transakce ale vše zůstává ve starých kolejích a pro zákazníky UPC a Vodafone se nic nemění. Obě společnosti budou až do vyjádření regulačních úřadů a dokončení koupě pokračovat ve své činnosti na trhu jako samostatné subjekty.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

Novela zákona o ochraně spotřebitele funguje krátce a s prodejci je třeba si stále vymezovat hranice, říká ke správnému uvádění slev Michael Maxa, ředitel kontroly České obchodní inspekce.... celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Síť obchodů Hruška změní majitele, úřad souhlasí

17. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Síť obchodů Hruška změní majitele, úřad souhlasí

Společnost Hruška, která provozuje stejnojmenné maloobchodní prodejny především na Moravě, může změnit majitele. 

Pošta zruší noční provoz na jediné pobočce, která ho nabízela

17. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Pošta zruší noční provoz na jediné pobočce, která ho nabízela

Česká pošta od 1. května omezí otevírací dobu pobočky v pražské Jindřišské ulici. Ta jako jediná v Česku funguje prakticky nonstop (kromě dvouhodinové přestávky po půlnoci).

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Partners Financial Services