Salabka – nový koncept kuchyně v pražské Troji

PR článek | rubrika: PR Článek | 20. 3. 2017
Od 21. března můžete v pražské Troji poznat nový gastronomický koncept.
Salabka – nový koncept kuchyně v pražské Troji

V pražské Troji naleznete nejen největší z vinic na území hlavního města Prahy, o níž se zmiňují zápisy archivu kláštera sv. Jiří již ve 13. století a která i dnes se na Salabce rodí hrozny, z nichž pak mladý vinař Tomáš Osička připravuje oblíbená a vyhledávaná vína, získávající ocenění na domácích i mezinárodních soutěžích.

Od 21. března můžete na Salabce zažít něco jedinečného. Na tradici založenou v 16. století Jakubem Salabou navazuje ve zrenovované usedlosti také Restaurant Salabka. Dnes v moderní podobě, s autorským rukopisem šéfkuchaře Petra Kunce.

Šéfkuchař Petr Kunc

Petr Kunc převážnou část své kariéry strávil v Anglii a celý výčet restaurací, v nichž pracoval, je opravdu dlouhý. Prošel kuchyněmi skvělých kuchařů, kteří ve světě gastronomie nepotřebují dlouhé představování. Za zmínku nepochybně stojí Raymond Blanc z restaurace Belmond Le Manoir aux Quat‘ Saisons**, Michel Roux Jr´s z Roux at Par­liament Square, Gordon Ramsay z Royal Hospital Road***, Heston Blumenthal a Ashley Palmer-Watts z Dinner by Hes­ton Blumenthal** nebo skvělý italský šéfku­chař Giorgio Locatelli z Locanda Locatelli*. Petr také působil pro londýnskou společnost Rhubarb, zajišťující catering pro VIP klientelu, například pro oslavy britské královské rodiny, olympijské hry nebo tenisový turnaj ve Wimbledonu i jako šéfkuchař v thajském Bangkoku.

Po sedmi letech strávených v Anglii však opět našel cestu zpět domů, do České republiky (2013). Zde pak pře­vzal postupně kuchyně v několika předních pražských restauracích. V současné době je však plně soustředěn na nové angažmá. Společně se svým týmem připravil zcela nový koncept pro Restaurant Salabka, právem považovaný za skrytý klenot v pražské Troji.

Petr Kunc společně se svým týmem pro vás připravil degustační menu, inspirované zdejší bohatou historií. Při přípravě nového konceptu spolupracoval dokonce i s pražským muzeem gastronomie. Recepty, na nichž si pochutnávali naši předkové, zde připravuje s ohledem na postupy a trendy moderní gastronomie, s mimořádným důrazem na čerstvé a lokální suroviny.

Samozřejmě nelze opomenout vína z Vinařství Salabka, která doprovázejí každý z pokrmů. Nikoho pak jistě nepřekvapí, že chutě celého menu ještě vyzdvihne párování s místními víny.

Čekají na vás pokrmy jako šneci  s kroupovo-petrželovým rizotem, mrkví, červenou řepou, lanýžovou espumou a sýrem pecorino, snoubené s Le Poète Salabka – Pinotem Blanc či jeseter s červeným zelím, pyré ze sladkých brambor, tymiánovo-polentovou espumou a humřím bisque, párovaný s Le Joyeux Salabka - Müllerem Thurgau nebo krupicová kaše s karamelizovaným banánem, ananasem s rozmarýnem, čokoládovou zeminou i prachem a espumou z lesního ovoce, skvěle doplněná místním likérovým vínem Précieux.

A labužníci si mohou tato jídla dopřát v unikátním sedmichodovém menu, snoubené s víny ze Salabky. Cena za celé menu se sedmi chody je 1350 korun, párování se sedmi víny je pak za 850 korun.

Zastavte se na Salabce a dopřejte si výjimečný zážitek.

Obrazem

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

Jmenují se podobně jako známé značky – třeba Balando, Joot nebo Bonky. Tváří se jako zavedený e-shop, ale přitom jen zprostředkují doručení z Číny. Chlubí se falešným oceněním od zákazníků.... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

Zákazníci Penny Marketu si ode dneška mohou přímo na prodejnách řetězce zakoupit balíčky zboží s blížící se dobou spotřeby za poloviční cenu. Dosud to bylo možné jen přes mobilní aplikaci. celý článek

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

Novela zákona o ochraně spotřebitele funguje krátce a s prodejci je třeba si stále vymezovat hranice, říká ke správnému uvádění slev Michael Maxa, ředitel kontroly České obchodní inspekce.... celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Partners Financial Services