Rok změn na Peníze.cz

Rok změn na Peníze.cz
Brzy to bude rok, co server Peníze.cz změnil majitele. Pokud s námi žijete denně, možná jste si mnoha novinek ani nevšimli, protože přicházely postupně. A pokud se stavíte jen občas na návštěvu, možná jste si jich nevšimli, protože – protože se stavíte jen občas na návštěvu.

Internetovější, mobilnější, blíž

Co se tedy stalo? Tak například jsme se přesunuli do 21. století. Máme fanoušky na Facebooku! Je jich přes tisíc a přibývají čím dál rychleji. A od včerejška mohou přibývat i na další sociální síti Google+. Tahle změna není vlastně nejdůležitější. Přesto si zaslouží být na prvním místě, vyjadřuje totiž jedno naše krédo – jít ke čtenáři blíž.

Expandujeme taky na displeje telefonů a tabletů. Stejně jako náš pokrevní bratr magazín Finmag nabízíme aplikaci, se kterou nás můžete číst v iPhonech i iPadech. Naše další aplikace zpřístupňující data z obchodního rejstříku dokonce patří k nejstahovanějším českým aplikacím v českém AppStore. Takže – jdeme blíž.

Krásné čtení

Podívejte se na aplikace, které pro iPad a iPhone připravil Finmag a Peníze.cz. Níž vidíte obrázky, pod odkazy se dočtete, co všechno aplikace umějí.

Překladatelé

Ovšem když se řekne jít blíž, může to znamenat i něco jiného. Učíme se psát zase obyčejně. Všimli jste si někdy toho, že už si lidé dneska nekupují a nepronajímají byty a domy, ale „řeší vlastní bydlení“? Takže my budeme co nejvíc nakupovat a pronajímat byty a domy. A nebudeme „řešit rodinné finance“, ale budeme počítat peníze a přemýšlet co s nimi.

Stejně jako se hledíme vyvarovat floskulí z finančnické branže a marketingových oddělení, tak se vás snažíme co nejvíc ušetřit další choroby, kterou je svět peněz prolezlý. Svět peněz totiž bohužel znamená taky svět daňových předpisů, svět regulací, svět smluv – zkrátka až příliš často v něm přicházejí ke slovu právníci a úředníci. A dělají s tím slovem potom psí kusy.

Pokud to bude jen trochu možné, překládáme z právnické češtiny, z češtiny byrokratické, z češtiny bankéřů, pojišťováků a finančních poradců do češtiny obyčejné. Máte na ni právo.

Série je víc

Kdo někdy sbíral – známky, etikety ze zápalek, kartičky s hokejisty, ten vám potvrdí, že mít cenný solitér je fajn, ale že síla sběratele je v sériích.

I my se snažíme své portfolio článků rozšířit o série, které dokážou problematiku prozkoumat do hloubky a z více úhlů. Nejnovějším seriálem je v pondělí odstartovaný průvodce začínajícího podnikatele od Michala Chlebouna, k dalším patří pronikavé odpovědi Jana Müllera z webu Malé peníze na otázky našich čtenářů, Škola finanční gramotnosti Romana Baroše nebo Reality show Daniela Kotuly, v níž nás autor učí, jak investovat do nemovitostí.

A už plánujeme další pravidelné dávky... nu, v nejbližší době to bude třeba pravidelná dávka bankovních účtů, pojatá ovšem věru netradičně. Zatím snad prozradíme jen to, že banky půjdou do trenýrek.

Rozhlížíme se

Pořád se rozhlížíme, co bychom mohli přidat nového. A nejde jen o to, abychom přidali ještě jednu kalkulačku, novou, lepší, propracovanější. Jdeme blíž a přemýšlíme, co by se vám mohlo hodit. I kdybyste o tom zatím sami nevěděli. Pro ty, kteří se věnují trochu hlouběji ekonomii, jsme připravili sbírku makroekonomických statistik – o inflaci, nezaměstnanosti, vývoji zahraničního obchodu a podobně. Těm, kteří mají vlastní web či blog, jsme přichystali vtipné widgety – během chvilky mohou na svůj web umístit například vždy aktuální kurzovní lístek ČNB nebo cenu akcií SPAD.

TIP REDAKCE

Widget s kurzy ČNB

Vypadá to asi takto. Chcete i vy svým čtenářům umožnit rychlou orientaci ve světě peněz? Vylepšete své webové stránky a umístěte na ně aktuální kurzovní lístek ČNB, vybrat si můžete z až 35 měn – podle toho, co zajímá vaše čtenáře.
Tým Peníze.cz pro vás připravil widget, jehož html kód si jednoduše zkopírujete na svůj web či blog – jen předtím nezapomeňte zaškrtnout, o které měny máte zájem.

Kód ke stažení je k dispozici zde

Novinkou nejnovinkovatější je unikátní přehled cen nemovitostí v České republice, připravený ve spolupráci s Hypoteční bankou.

Rosteme

Gemius: Návětěvnost Peníze.cz listopad 2010 až listopad 2012

Zvětšíte kliknutím

Je dobré se čas od času ohlédnout aspoň maličko zpět. Takové menší veřejné ohlédnutí, se shrnutím novinek za třicet či jednatřicet dní budeme dělat každý měsíc. A takové větší, zhruba jako toto, jednou za rok. A to si pak budeme muset – jinak bychom nebyli dobrý web o penězích – položit otázku, jestli se nám to všechno vlastně vyplatí.

Letos nám na ni, jak vidíte na grafu vpravo, čísla odpovídají: Ano, vyplatí. A děkujeme za to vám. Jsme si ovšem vědomi, že minulá čtenost není zárukou čtenosti budoucí. Takže... za měsíc zase nad seznamem novinek a vylepšení.

Do té doby nám pište, jaká zlepšení a jaké novinky byste si představovali. Pojďte blíž.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 12 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

9. 11. 2011 7:39, Vít Suchý

Redakce promine, ale mně tu chybí to naprosto základní, co jsem psal před rokem a co já osobně považujiza zásadní problém finančně-poradenského trhu v ČR a tím je transparentnost....Transparent něv záhlaví deklarovat, že server Peníze.cz vlastní a spravuje finančně-poradenská společnost Partners....deklarovat to, co je ve vašem logu - "finanční poradenství jinak"...pokud má server ambice finančně vzdělávat širokou veřejnost, je pak nepochopitelné, proč toto chcete provozovat "pod pláštíkem anonymity".

+9
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

10. 11. 2011 0:18, Gabriel

Naopak :)

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (12 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kalkulačka rodičovského příspěvku: změny od roku 2012

1. 11. 2011 | redakce Peníze.CZ | 133 komentářů

Kalkulačka rodičovského příspěvku: změny od roku 2012

Změny v rodičovské by měly přijít od 1. ledna. Pokud ovšem novela příslušného zákona projde senátem, poslanci už ji odkývali. Víceméně s tím ale můžete počítat. A taky s námi můžete... celý článek

Aplikace Obchodní rejstřík pro iPhone a iPad

24. 10. 2011 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Aplikace Obchodní rejstřík pro iPhone a iPad

Největší český finanční server Peníze.cz a společnost Onmeco uvádějí bezplatnou aplikaci pro mobilní telefony iPhone a tablety iPad, která umožňuje snadné vyhledávání firem i osob v... celý článek

Čerstvá makroekonomická data na váš stůl

19. 7. 2011 | redakce Peníze.CZ

Čerstvá makroekonomická data na váš stůl

Nezaměstnanost, HDP, inflace. Čísla nejnovější i historická. Nové interaktivní grafy. Mzdy, státní dluh, schodek státního rozpočtu. To všecko a mnohem více najdete přehledně v nové... celý článek

Vychytávky pro vaše webovky: vždy aktuální kurzy měn, ceny benzínu a nafty či ceny akcií

12. 4. 2011 | redakce Peníze.CZ

Vychytávky pro vaše webovky: vždy aktuální kurzy měn, ceny benzínu a nafty či ceny akcií

Máte web? Blogujete? Možná by se vám mohl hodit některý z widgetů, které pro vás připravil tým serveru Peníze.cz.

Partners Financial Services