Nejlepší spořicí účet: Úroky drasticky rostou

PR článek | rubrika: FINEXPO | 1. 2. 2022
Pravděpodobně byste jen stěží narazili na banku, která by za uplynulý půlrok nezvýšila své úrokové sazby. Šla by jen proti svým klientům. Který spořicí účet má aktuálně nejlepší zhodnocení peněz?
Nejlepší spořicí účet: Úroky drasticky rostou

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Bohužel jsme se nedočkali ani zářivějšího scénáře, kdy by inflace začala stagnovat. Ceny spotřebního zboží v červnu letošního roku stouply o neuvěřitelných 16 %. Jak proti tomu bojovat? Vyberte si spořicí účet, který vám pomůže zmírnit dopady inflace co nejvíce to jde. Prozkoumali jsme pro vás aktuální nabídku spořicích účtů, které nabízí konkurenceschopné úrokové sazby.

Aktuálně ČNB na konci června znovu zvýšila základní sazbu. I tato změna má vliv na změny úrokových sazeb spořicích účtů poskytovaných bankami. A jak jsou na tom spořicí účty u běžných bankovních poskytovatelů?

Kde dostanou všichni ten nejvyšší úrok?

Nejvyšší, tedy 5% úrok pro všechny, jak pro nové, tak i pro stávající zákazníky nabízí aktuálně mBank se svým programem mSpoření, kde spoříte pomocí dosahování jednotlivých cílů. Pětiprocentní úrok získáte ve chvíli, kdy na vašem účtu máte maximálně 100 tisíc Kč. Jakmile tuto hranici překročíte, veškerá částka na účtu se automaticky začne úročit sazbou 0,01 %. Navíc musíte mít založený i běžný účet mKonto.

Můžete si však založit až 8 různých cílů, což vám umožní spořit až do výše 800 tisíc Kč. V tomto případě je nejdůležitější si pohlídat hranici 100 tisíc Kč.

Nejlepší nabídka bez podmínek

Pokud se vám nechtějí plnit jednotlivé cíle a pečlivě si hlídat, zda jste nepřekročili hranici 100 tisíc, může pro vás být zajímavou volbou spořicí účet Neo u Expobank. Ten nabízí úrokovou sazbu 4,6 % bez jakýchkoli složitých omezení.

Sazbu 4,5 % nabízí hned 5 různých bank

U Moneta Money Bank získáte úrok 4,5 % pro vklady do 400 tisíc Kč. Jakmile tuto hranici překročíte, všechno nad tuto částku se bude úročit 1,5 %. Podmínkami pro získání této úrokové sazby je platba kartou minimálně 5× za měsíc a pravidelný měsíční vklad v hodnotě alespoň 20 tisíc Kč. Dále 4,5% sazbu nabízí Creditas spořicí účet, Fio Banka se svým Fio kontem, Hello bank pro účet Hello spoření a jako pátá také Raiffeisenbank pro Spořicí účet Hit Plus.

Airbank nabízí úrokovou sazbu 4 % do částky 500 tisíc Kč s podmínkou alespoň 5 plateb kartou za měsíc.

Naopak u Čechů stále oblíbená Česká spořitelna nabídne úrok 3,5 %, a to pouze klientům s účtem Plus nebo programem Erste Premier nebo Private Banking. ČSOB je na tom s nabídkou úroku 3,3 % dost podobně, jedinou podmínkou je použít jejich aplikaci alespoň jedenkrát za tři měsíce.

To by bylo aktuální srovnání spořicích účtů, které jsou dostupné na českém trhu. Vždy je dobré si projít jednotlivé podmínky pro získání úrokové sazby, která může být závislá na dodržování a plnění pravidel. Zejména v tomto případě doporučujeme číst podmínky skutečně pozorně.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

Banky dál snižují úročení na spoření. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

7. 4. 2024 | Petr Kučera

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

Česká spořitelna definitivně přestala zakládat vkladní knížky pro nové zájemce. Dříve založené knížky neruší. Poslední bankou, která novou vkladní knížku založí, zůstává ČSOB.

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Spořicí účty: úroky klesají i v KB, Max bance a Creditas

3. 4. 2024 | Petr Kučera

Spořicí účty: úroky klesají i v KB, Max bance a Creditas

Banky pokračují ve snižování úrokových sazeb na spořicích účtech.

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Partners Financial Services