Překvapení v Trinity. Spoření do čtvrt milionu nevylepší

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 12. 2. 2020 | 17 komentářů

Akce nazvaná Narozeninová Super Výhoda+, kterou dnes spouští Trinity Bank, nakonec není tak atraktivní, jak firma avizovala ve své pondělní zprávě.

Na vklady nedosahující aspoň 250 000 korun totiž banka ponechá dosavadní sazbu 1,58 %, kterou u nově založených spořicích účtů nabízí už od poloviny loňského května. Vyplývá to z podrobných podmínek akce.

Jde sice o nadprůměrný úrok, nicméně někteří konkurenti nabízejí víc: ING 2 % (s omezením na půl roku a se složitými podmínkami pro dosavadní klienty), Creditas, Equa a Expobank shodně 1,6 %.

Teprve na vklady mezi 250 tisíci a milionem dostanou klienti zvýšený úrok 1,88 %, a to na celou částku (nejde tedy o méně výhodné pásmové úročení). A kdo bude mít v Trinity aspoň milion, získá na celý vklad úrok 2,08 % p.a., který je nejvyšší na trhu.

Kdo šetří, má tyhle tři

Běžný účet, spořicí účet, kreditka. Tohle trio může ušetřit určitě pár stovek ročně. Když je správně vyladěné a když víte, kam ve správný čas přesunout kolik peněz. Dobrá zpráva: dneska to jde do značné míry automatizovat. Na začátku je to samozřejmě dost kombinování. Pomůžeme s porovnáním a výběrem.

O tom, že se vyšší sazba nebude týkat vkladu do čtvrt milionu, rozhodla banka až po zveřejnění své pondělní zprávy. Původně s tím nepočítala, nešlo tedy o úmyslné zatajení, vysvětluje Marcel Schmidt, ředitel marketingu a komunikace Trinity Bank.

ING Bank nabízí novým klientům 2 % do 300 tisíc na půl roku, nad tuhle hranici 0,1 %. Do částky zhruba 320 tisíc korun je tedy úročení výhodnější než u Trinity, pak výsledná sazba dál klesá pod 1,88 %. Nad hranici 320 tisíc korun teď má vyšší úrok Trinity, jejíž sazba 1,88 % je konstantní do milionu, nad milion pak celý vklad úročí 2,08 %.

Na dvouprocentní úrok na půl roku mohou u ING dosáhnout i dosavadní klienti, ovšem jenom u nových vkladů a s komplikovanějšími omezeními (podrobnosti jsme psali v samostatném článku). Standardní sazba ING Konta se dlouhodobě drží na podprůměrných 0,5 %.

Sberbank nabízí 1,7 % pro vklady od jednoho do tří milionů, nad tři miliony dokonce 1,75 %. Také tyto úroky se vztahují vždycky na celou výši vkladu. Jediným drobným háčkem je pětikorunový poplatek za odchozí platbu ze spořicího účtu do jiné banky. Vklady do 300 tisíc se úročí 1,38 %, vklady od 300 001 Kč do jednoho milionu 1,45 %.

Podrobnější porovnání s nejbližšími konkurenty najdete v článku Nový král mezi spořicími účty. Úrok zvyšuje čtvrtá banka.

A nic vám neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook: neuniknou vám zajímavé rozhovory, aktuality ani praktické tipy! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 17 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

12. 2. 2020 11:08, xls

Citace - deprese / 12.02.2020 10:25

1,58% a inflace bude 3,5-4%. Je pravda, že někteří vždy musí spořit, aby jiní vydělávali. :)


Ono to není ani tak o spoření, ale že je potřeba někde držet likvidní rezervu. A to pokud možno tak, aby z ní inflace ukusovala co nejméně.

Zobrazit celé vlákno

+23
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

12. 2. 2020 10:04, Petr Kučera, Peníze.cz

Citace - xls / 12.02.2020 09:57

S tím nadpisem jste to moc nevystihli. Ta nabídka je na trhu objektivně nejlepší, ING se šaškováním s měsíčními obálkami jí nesahá ani po paty, o ostatních ani nemluvě. Si zkuste vzít kalkulačku a jednotlivé banky si nasimulovat. To ani nemluvím o těch, které mají spoření s 0,5 nebo 0,01 % a podobné špeky.


Myslím, že s nadpisem pondělní zprávy jsme to vystihli: Nový král mezi spořicími účty (viz odkaz). Bohužel banka výslovně oznamovala, že bude mít jenom dvě sazby: 2,08 % nad milion a 1,88 % do milionu. Takže když pak v tichosti zjistíme, že do čtvrt milionu se sazba nezvýší, je to zklamání. Ano, i 1,58 % patří k nejlepším na trhu - tím spíš nechápu, proč to neřekli rovnou.

Zobrazit celé vlákno

-1
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (17 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

Banky dál snižují úročení na spoření. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

7. 4. 2024 | Petr Kučera

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

Česká spořitelna definitivně přestala zakládat vkladní knížky pro nové zájemce. Dříve založené knížky neruší. Poslední bankou, která novou vkladní knížku založí, zůstává ČSOB.

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Spořicí účty: úroky klesají i v KB, Max bance a Creditas

3. 4. 2024 | Petr Kučera

Spořicí účty: úroky klesají i v KB, Max bance a Creditas

Banky pokračují ve snižování úrokových sazeb na spořicích účtech.

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Partners Financial Services