ČSOB vylepšila spořicí účet. Nejvíc dá od půl milionu

jih | rubrika: Aktuality | 3. 10. 2019 | 20 komentářů

ČSOB od října výrazně zvýšila úrok u svého spořicího účtu. Kdo na něj uloží aspoň pět set tisíc korun, dostane na celý vklad do maximální výše jednoho milionu korun rovné procento. Dosud banka na spořicím účtu dávala nejvíc 0,41 procenta.

Spoření s bonusem nabízí novým i stávajícím klientům úrokovou sazbu 0,5 procenta při zůstatku do 250 tisíc korun, úrok 0,75 procenta při zůstatku od 250 do 500 tisíc korun a sazbu jedno procento při zůstatku od 500 tisíc do jednoho milionu korun.

Úročení se vždy vztahuje na celý zůstatek na účtu. Každý klient si smí založit jenom jeden takto úročený spořicí účet. Část zůstatku nad milion korun je pak úročena sazbou ve výši 0,15 procenta.

Kdo šetří, má tyhle tři

Běžný účet, spořicí účet, kreditka. Tohle trio může ušetřit určitě pár stovek ročně. Když je správně vyladěné a když víte, kam ve správný čas přesunout kolik peněz. Dobrá zpráva: dneska to jde do značné míry automatizovat. Na začátku je to samozřejmě dost kombinování. Pomůžeme s porovnáním a výběrem.

ČSOB zvýšila úrok tak u spořicího účtu pro děti a mládež do 18 let. Nově mohou získat roční sazbu až 1,4 procenta, dosud to bylo nejvíce 0,9 procenta.

Základní úrok u spořicího účtu pro děti a mládež dělá jedno procento pro vklady do 250 tisíc korun. Případná část zůstatku nad 250 tisíc korun je úročena minimální sazbou 0,01 procenta. Dětští klienti můžou k základnímu úroku získat bonus ve výše 0,2 procentního bodu za běžný účet a také za investovaných 1000 korun měsíčně. V součtu tak lze získat maximálně 1,4 procenta.

Od začátku října zvýšila úrok na spoření také mBank. Zvýšení se ale týká jenom varianty mSpoření, která předpokládá pravidelné přidávání dalších, aspoň drobných vkladů. Úrok banka zvýšila z 0,3 na 1,2 procenta, platí ale jen na vklady do 100 tisíc korun.

Nejvyšší sazbu na snadno dostupném spořicím účtu bez podmínek nabízí v říjnu Moneta Money Bank. Na dvě procenta (do jednoho milionu korun) ovšem dosáhne jenom ten, kdo si účet založil do začátku září, pro nové účty už je sazba jenom 1,2 procenta. Lepší sazba vydrží přinejmenším do konce roku, potvrdila mluvčí Zuzana Filipová.

Banka Creditas nabízí 1,8 procenta bez omezení výše vkladu. Wüstenrot láká na 1,7 procenta s garancí na dvanáct měsíců pro jakékoliv vklady, ovšem pouze pro nové klienty. Expobank má sazbu 1,6 procenta pro všechny a bez také bez stropu.

Trinity Bank oznámila, že akci s úrokem 1,58 procenta bez omezení výše vkladu prodlužuje pro další dva tisíce nových klientů. Se zvýhodněnou sazbou přišla v květnu pro prvních osm tisíc nově založených účtů. Limit se teď naplnil, banka se ale rozhodla rozšířit ho o další dva tisíce. Klientům, kteří si účet založili dřív, dává standardně 1,38 procenta.

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook a dozvíte se včas další aktuality a praktické rady! 

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-37
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 20 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

3. 10. 2019 15:44, rio37

Dobrý den:-) zprominutím "VYSRAT" se na banky, investoval jsem do Zonky a za 150 tisíc mám 10 tisíc navíc každý rok.

+58
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

20. 12. 2019 17:58, torpey clare

Jaké velké svědectví, jsem torrey clare a byl ženatý, bylo s mým manželstvím spokojené, teprve když můj manžel začal poslouchat klepy na mě, že jsem nevěrný našim manželským slibům, snažil jsem se ho pochopit, že jsou lži, ale ztratil v nás lásku, důvěru a důvěru. Stali jsme se tak otravnými páry a pak jsme se rozešli, později jsme se rozešli. let po našem rozvodu jsem se snažil žít normální život, ale nemohl jsem, takže jsem začal pátrání po tom, jak se vrátit zpět mému manželovi, pak jsem byl označen, BaBa ogbogo velký a vysoce duchovní muž, který vrhá kouzlo lásky mě a můj EX se mi vrátil do 48 hodin. Jsem ohromen, takže sem upustím jeho kontakt pro ty, kteří mají problémy se vztahem a manželstvím. greatbabaogbogotemple@gmail.co m.Spojte se s ním, on je opravdu skvělý a mocný. Pomáhá také v následujících záležitostech ...
(1) Zastavte rozvod (2) Ukončete neúrodnost (3) Hodně štěstí Kouzlo (4) Kouzlo manželství (5) Zbavte se duchovních problémů

-4
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (20 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

13. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

Česká spořitelna snížila úrokové sazby na spořicím účtu – až na výjimky o 0,75 procentního bodu. Zároveň ještě zkomplikuje strukturu úročení.

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

8. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

Banky postupně snižují úročení na termínovaných vkladech, některé i na spořicích účtech. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Partners Financial Services