mBank zvýšila úrok na spoření, Trinity prodlužuje akci

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 1. 10. 2019 | 3 komentáře

Spořicí účet od mBank nabízí po mnoha letech víc než procento. Zvýšení se ale týká jenom varianty mSpoření, která předpokládá pravidelné přidávání dalších, aspoň drobných vkladů.

mSpoření doteď úročilo vklady do 100 tisíc korun jenom 0,3 % a nad tuhle hranici prakticky vůbec (0,01 %). Od začátku října stoupl úrok na 1,2 %, strop 100 tisíc ale zůstává – nad něj dává banka stále 0,01 %.

Zvýšení úroku je součástí akce, která potrvá od října do konce roku. mBank v něm láká nové klienty: Kdo si založí běžný účet mKonto, aktivuje spoření a udělá aspoň jednu platbu měsíčně, může každý měsíc vyhrát jednu z padesáti cen ve výši 20 tisíc korun.

Kdo šetří, má tyhle tři

Běžný účet, spořicí účet, kreditka. Tohle trio může ušetřit určitě pár stovek ročně. Když je správně vyladěné a když víte, kam ve správný čas přesunout kolik peněz. Dobrá zpráva: dneska to jde do značné míry automatizovat. Na začátku je to samozřejmě dost kombinování. Pomůžeme s porovnáním a výběrem.

Soutěž i vyšší úrok jsou dostupné i pro dosavadní klienty s mKontem, kteří si založí nové mSpoření.

Podmínkou pro účast v soutěži je pravidelně zvyšovat vklady každý měsíc aspoň o korunu. Na výběr jsou čtyři možnosti: Zaokrouhlení každé platby z běžného účtu, odložení pevné částky z každé platby, procento z každé transakce nebo trvalý příkaz na pevnou částku. Pro samotné úročení není potřeba tuhle podmínku pravidelně plnit, automatické připisování nových vkladů lze dočasně pozastavit. (Upřesnili jsme původní informaci o podmínkách.)

Úroková sazba na klasickém spořicím účtu eMax Plus se nezvýšila, zůstává na 0,3 %. Konkurence přitom nabízí několik možností, jak jednoduše získat aspoň 1,5 %, a to i na vyšší částky.

Nejvyšší sazbu na snadno dostupném spořicím účtu bez podmínek nabízí v říjnu Moneta Money Bank. Na dvě procenta (do jednoho milionu korun) ovšem dosáhne jenom ten, kdo si účet založil do začátku září, pro nové účty už je sazba jenom 1,2 %. Lepší sazba vydrží přinejmenším do konce roku, potvrdila mluvčí Zuzana Filipová.

Banka Creditas nabízí 1,8 % bez omezení výše vkladu. Wüstenrot láká na 1,7 % s garancí na dvanáct měsíců pro jakékoliv vklady, ovšem pouze pro nové klienty. Expobank má sazbu 1,6 % pro všechny a bez také bez stropu.

Trinity Bank dnes oznámila, že akci s úrokem 1,58 % bez omezení výše vkladu prodlužuje pro další dva tisíce nových klientů. Se zvýhodněnou sazbou přišla v květnu pro prvních osm tisíc nově založených účtů. Limit se teď naplnil, banka se ale rozhodla rozšířit ho o další dva tisíce. Klientům, kteří si účet založili dřív, dává standardně 1,38 %.


Čtěte dál:

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+13
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

13. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

Česká spořitelna snížila úrokové sazby na spořicím účtu – až na výjimky o 0,75 procentního bodu. Zároveň ještě zkomplikuje strukturu úročení.

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

8. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

Banky postupně snižují úročení na termínovaných vkladech, některé i na spořicích účtech. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Partners Financial Services