Moneta výrazně sníží úrok u nového spořicího účtu

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 30. 8. 2019 | 11 komentářů

Z možnosti založit si spořicí účet, jehož úrok po dlouhé době na tuzemském trhu začínal dvojkou, se u Monety stala jenom prázdninová akce. Nováčci už dostanou výrazně nižší sazbu. 

Nové spořicí účty bude Moneta Money Bank úročit jenom 1,2 % ročně. Lidem, kteří si už dřív sjednali spořicí účet se sazbou 2 %, banka zatím vyšší úrok zachová, a to i pro nové vklady.

U varianty nazvané Spoření (pro klienty, kteří už mají od Monety běžný účet Tom a založí si spoření přes internetové bankovnictví) skončila možnost založit si nový spořicí účet s dvouprocentní sazbou 29. srpna. U varianty nazvané Spořito (pro zájemce, kteří dosud nemají účet od Monety a založí si spoření přes web) zůstává dvouprocentní úrok při založení účtu do 2. září. 

Na pásmovém úročení se nic nemění: Na sazbu 1,2 % dosáhnou nováčci u vkladů nepřesahujících jeden milion korun, případná část nad tuto hranici se úročí jenom 0,5 %. Stejné rozdělení, ale s dvěma procenty do milionu, zůstává u účtů založených od 27. června do 29. srpna (varianta Spoření) nebo do 2. září (varianta Spoříto).

Banka chystané snížení sazeb zatím nekomentovala, bližší informace zjišťujeme.

Moneta Money Bank se na začátku prázdnin stala po šesti letech první bankou, která na snadno dostupném spořicím účtu nabídla úrok začínající dvojkou. Od 22. července se k ní přidala Creditas, která dvouprocentní sazbu poskytuje jako součet základní sazby 1,1 % a bonusu 0,9 %. Bonus od Creditas zatím platí do konce září, banka ale na začátku akce přislíbila, že zhruba na stejné úrovni by se měl udržet i od října. 

Už jste to četli?

Klidně nás sledujte! 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook a dozvíte se včas další aktuality a praktické rady. 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+39
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 11 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

31. 8. 2019 16:50, petr

Divná to doba. Ale poděkujme ČNB, která vygenerováním (o "vytištění" nešlo) 2 bilionů z ničeho na dlouhá léta spolehlivě znehodnotila naší měnu.

A nedej bože, aby přišla nějaká krize. Jinak inflace poletí nahoru jako šílená, ale úročení vkladů zůstane takto mizerné.

Dnes je fakt nejlepší všechno propít nebo rozházet za blbosti. Stále lepší, než aby to ztratilo hodnotu samo od sebe.

+16
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

1. 9. 2019 16:53

vůbec tomu nerozumíte, ale hlavně že strašíte inflací. vraťte se ke svému vyšívání a tyhle složité věci nechte moudřejším. jen na okraj, ČNB nevygenerovala peníze z ničeho, zopakujte si první hodinu účetnictví.

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (11 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

13. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

Česká spořitelna snížila úrokové sazby na spořicím účtu – až na výjimky o 0,75 procentního bodu. Zároveň ještě zkomplikuje strukturu úročení.

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

8. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

Banky postupně snižují úročení na termínovaných vkladech, některé i na spořicích účtech. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Partners Financial Services