Zemětřesení v systému dávek sociální péče: nemocenská na účet zaměstnavatele

Zemětřesení v systému dávek sociální péče: nemocenská na účet zaměstnavatele
Leden 2007 přinese tzv. náhrady mzdy, tedy "nemocenskou", kterou zaměstnanci poskytne jeho zaměstnavatel, a to po dobu prvních 14 dnů stonání. Kolik to bude a za jakých podmínek? Jakou možnost mají menší podniky, aby pro ně tato úprava neznamenala likvidaci? Jak to bude nově s nemocenskými dávkami od státu? A v čem se zpřísní léčebný režim?

V rámci změn v sociální oblasti, ke kterým dojde od 1. 1. 2007, viz následující sloupek, dojde i k velké změně v oblasti nemocenské. Proč se tato oblast mění? V 1. čtvrtletí roku 2006 uskutečnili zaměstnanci České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) celkem asi 64 500 kontrol dodržování léčebného režimu. Při těchto kontrolách vydala ČSSZ 1 212 postihů, kdy sebrala nebo snížila kontrolovaným nemocenské dávky. V dalších 507 případech ukončila pracovní neschopnost jako neodůvodněnou. Právě zneužívání nemocenské je jedním z důvodů, proč vláda přistoupila k celkové reformě systému a k zavedení dále popsaných změn.

Co přinese do sociální oblasti Nový rok?
V rámci článků věnovaných problematice změn v sociálních dávkách s platností od ledna 2007, jsme již vydali následující články:

Náhrada mzdy

Asi nejkontroverznější změnou je zavedení tzv. náhrady mzdy. Tuto náhradu bude ze svých prostředků zaměstnanci poskytovat zaměstnavatel místo nemocenského po dobu prvních 14 dnů nemoci. Bude náležet jen za dobu, v níž trvá pracovní poměr, nemůže být tedy poskytována až po ukončení pracovního poměru, ani na ni nevznikne nárok z tzv. ochranné lhůty.

Její výše bude první 3 pracovní dny činit 30 % z denního průměrného výdělku, od čtvrtého do 14 dne pak bude 69 % průměrného výdělku. Průměrný výdělek se bude zjišťovat z hrubé mzdy za předcházející kalendářní čtvrtletí (pokud zaměstnání ještě tak dlouho netrvá, bude se vycházet z tohoto čtvrtletí). Zaměstnavatel může dobrovolně poskytnout náhradu mzdy i ve vyšší částce. Náhrada mzdy bude poskytována pouze za pracovní dny.

Zaměstnavatel může v době poskytování náhrady mzdy kdykoliv zkontrolovat, zda zaměstnanec dodržuje léčebný režim, příp. může dát podnět ke kontrole okresní správě sociálního zabezpečení. Stát tak část své kontrolní činnosti deleguje i na zaměstnavatele.

Nemocenské

Od 15. dne trvající pracovní neschopnosti bude pak zaměstnancům náležet nemocenské. To bude nadále poskytováno za kalendářní dny, tedy i víkend, a jeho výpočet bude obdobný jako je tomu v současné době. Průměrný příjem bude tedy redukován podle redukčních hranic a z něj pak bude nemocenské činit 69 %. Při stanovení průměrného příjmu se bude vycházet z hrubého příjmu za posledních 12 měsíců (pokud zaměstnání tak dlouho trvá, jinak se bude vycházet z příjmu z celkové doby současného zaměstnání). Výše redukčních hranic se bude každým rokem měnit, vláda ji vždy vyhlásí nařízením ve Sbírce zákonů.

Při výkonu několika zaměstnání najednou náleží náhrada mzdy z každého zaměstnání samostatně, ale nemocenské náleží ze všech pojištění pouze jednou.

A co na to zaměstnavatelé?

Se vstupem nového zákona v platnost začnou všichni zaměstnavatelé vyplácet uznaným nemocným náhradu ze mzdy, nemocenské pak budou všem bez rozdílu poskytovat okresní správy sociálního zabezpečení. Zaměstnavatelé budou od svých zaměstnanců přijímat žádosti o nemocenské dávky a budou je OSSZ postupovat.

Je samozřejmé, že pokud stát přesunuje na zaměstnavatele část svých "závazků", musí jim k tomu vytvořit podmínky tak, aby mohli těmto povinnostem dostát. Proto jim snižuje sazbu nemocenského pojištění, které odvádí za své zaměstnance, ze současných 3,3 % na 1,4 %. Snaží se jim tak kompenzovat náklady, které jim z výplatou náhrady mzdy vzniknou. Otázkou však zůstává, zda bude toto snížení dostatečné. To ukáže až praxe.

Protože tento systém by mohl být prakticky likvidační pro malé zaměstnavatele v případě větší nemocnosti zaměstnanců v době např. chřipkové epidemie, mají zaměstnavatelé s 25 a méně zaměstnanci (tj. bývalé "malé organizace") možnost si dobrovolně zvolit alternativní systém. A to vždy na dobu 1 roku zvolit možnost, kdy budou za zaměstnance odvádět pojistné v dosavadní výši 3,3 %, náhradu mzdy pak bude refundovat ČSSZ. Také zaměstnavatelům, kteří budou zaměstnávat zdravotně postižené, bude polovina výdajů spojených s výplatou náhrady mzdy hrazena ze státního rozpočtu prostřednictví ČSSZ.

Léčebný režim

Jak jsme již uvedli v úvodu, v současné době je velmi často léčebný režim nedodržován a někteří lidé si jej dokonce pletou s dobou dovolené. Nový zákon tak zpřísňuje sankce za jeho porušování. Kromě možnosti zkrácení či odnětí nemocenské se můžeme také obávat pokuty, kterou nyní bude moci pacient dostat za závažné porušení léčebného režimu, a to až ve výši 20 000 Kč.

Také se zavádí po uplynutí 180 kalendářních dnů nemoci, tedy po půl roce, povinnost nového posouzení důvodů trvání pracovní neschopnosti. A to jak vzhledem k výkonu pracovní činnosti, tak i ke schopnosti plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání vedeného v evidenci ÚP.

Zákon přesněji vymezuje povinnosti ošetřujících lékařů i zdravotnických zařízení při pracovní neschopnosti pacienta a stanoví sankce, při jejich nedodržování. Dokonce může být lékaři zakázáno o pracovních neschopnostech svých pacientů rozhodovat.

Je zřejmé, že dojde k převratným změnám v oblasti nemocenských dávek. Jejich přesné dopady samozřejmě nelze předem odhadnout a budeme si muset počkat, zda zákon zůstane platný v této podobě, nebo zda jej ještě bude nutno nějaký způsobem upravit.

Co byste například změnili vy? Zdá se vám příliš tvrdý k zaměstnancům? Nebo naopak k zaměstnavatelům? Neváhejte a podělte se s námi

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 15 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 7. 2006 22:01

Na jedné straně by i s Vámi člověk souhlasil, ale podle toho co píšete, tak Vaše firma musí vyplácet přímo astronomické mzdy!! Nebo je to tak, že pracovníci mají takový "vejvar", že marodit je lepší než dělat?! Není mi sice do toho nic, ale bylo by zajímavé vědět, v jakém oboru podnikáte a co je to za profese. že by se mohli jak píšete - domluvit a vzít roha na Vámi placenou nemoc (tj.fušku). Jinak Vám přeji hodně úspěchů, zřejmě to budete potřebovat.

Zobrazit celé vlákno

+90
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 11. 2006 11:15, Janja

Doplatí na to zaměstnanci. Často nemocných se budou zaměstnavatelé zbavovat. Snížení daně uhradí náklady za nemocenskou jen cca 10 dní, pak doplácí zaměstnavatel. Osobně budu částky přesahující roční snížení daně odpočítávat zaměstnancům z 13 platu. Pokud bude npř. 5 nemocí za rok, pak je nutno zaměstnance donutit k výpovědi.

-6
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (15 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Zemětřesení v systému dávek sociální péče: kolik dá stát za rodičovství?

20. 6. 2006 | Ludmila Řezníčková | 5 komentářů

Zemětřesení v systému dávek sociální péče: kolik dá stát za rodičovství?

Největší a ve společnosti nejznámější plánovanou změnou je zvýšení rodičovského příspěvku. I nyní po volbách se stále ozývají hlasy, zda k němu od 1. ledna příštího roku skutečně dojde... celý článek

Zemětřesení v systému dávek sociální péče: bydlení za státní peníze

13. 6. 2006 | Ludmila Řezníčková | 1 komentář

Zemětřesení v systému dávek sociální péče: bydlení za státní peníze

Od příštího roku bude přiznání příspěvku na bydlení záviset nejen na výši příjmu žadatele, ale také na nákladech na bydlení. Protože však tato dávka nepokryje veškeré náklady s bydlením... celý článek

Zemětřesení v systému dávek sociální péče: příspěvek na živobytí

31. 5. 2006 | Ludmila Řezníčková | 2 komentáře

Zemětřesení v systému dávek sociální péče: příspěvek na živobytí

V lednu příštího roku nahradí stávající dávky sociální potřebnosti nově představené dávky pomoci v hmotné nouzi. Jednou z nich bude tzv. příspěvek na živobytí. Podle čeho se výše této... celý článek

Zemětřesení v systému dávek sociální péče: životní a existenční minimum

23. 5. 2006 | Ludmila Řezníčková | 4 komentáře

Zemětřesení v systému dávek sociální péče: životní a existenční minimum

Podle nového zákona se od ledna 2007 bude rozlišovat životní a existenční minimum. Úprava mění výši životního minima, společně posuzované skupiny osob a z výpočtu vyjímá složku na bydlení,... celý článek

Sociální dávky plné změn: předvolební pomoc rodinám s dětmi

28. 3. 2006 | Ludmila Řezníčková

Sociální dávky plné změn: předvolební pomoc rodinám s dětmi

Volby už jsou za dveřmi, a tak se v sociální oblasti horečně schvalují zákony, které mají občany "ohromit" ještě před červnem. Zvyšuje se porodné a rodičovský příspěvek a zabraňuje... celý článek

Partners Financial Services