Odpovědi George Formandla, ředitele Online Investor

Odpovědi George Formandla, ředitele Online Investor
Ředitel společnosti Online Investor nám zaslal odpovědi na nejčastěji se opakující otázky klientů. V rámci autenticity necháváme text neredigovaný. George Formandl není českým rodilým mluvčím. (pozn. Tomáš Skřivánek, šéfredaktor)

Minuli tyden jsem vystavil otevreni dopis, k cemu jsem dostal mnoho komentar a otazky. Chci podekovat za podporu cos jsem od mnoho lidi dostal. Do konce tento tydne, pravdepodobne budu k dispozice na vice podrobni otazky, a vysvetleni situace, ale prozatim chci napsat odpovedi na dva nejvice zhavy otazky co byly mne e-mailem podani. Omlouvam, ze mam tak mizernou psani cestinu.

1. Kdy dostanu vypisy pro OI uzivatele, a proc to trva tak dlouho?

Vypisy budou zaslani nejpozdeji do stredi, 30.5. Duvod za zpozdeni: Jak několik lidi upozornili, nase normalni vypisy by nebyly moc platny v todle situace. Museli jsme pridelat sekce co ukazuje presni pozice a stav peníze na uctu k 18.5.2001. Vzhledem okolnosti mame problemli s kazdou blbost………….kde muzou programatori pracovat, nemame k dispozice poradni stroje, byvali zamestnanci dobrovolni pomahaji mezi svoje schuzky, atd., tak vsechno trva ted dlouho. Teprve včera jsme pucili poradnej tiskarnu, a vecer jsme kupovali papir abychom mely na cem tisknout. Opakuju do stredi 30.5.2001, budou zaslani.

2. Muzu disponovat s akcie na RM-Systém koupeno přes OI?

Ano! Transakce na RM-S byly provedeni přes ucty Private Investors, ale uzivatele OI byly majitele. Dále, Private Investors nikdy neblokoval tydle akcie, takze se muzou prodat přes jakykoliv jinej obchodnik, nebo primo přes RM-S. Lidi muzou obderzit seznam akcii co vlastneji primo od SCP.

V pristi par dnu budu odpovidat na další otazky……

George A. Formandl, reditel Online Investor, a.s.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-24
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 28 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

8. 6. 2001 18:36, TGP

Komise pro cenné papíry doporučuje všem klientům společnosti Private Investors, aby z důvodu opatrnosti uplatnili svoji pohledávku jak v konkurzu, který byl na společnost Private Investors prohlášen 1. června, tak i u Garančního fondu obchodníků s cennými papíry. Přihlášky k uplatnění pohledávky v konkurzu se podávají u Městského soudu v Praze, Slezská 12, Praha 2.

Podle upozornění Městského soudu v Praze musí být v přihlášce uveden důvod a výše pohledávky, kterou je třeba doložit smlouvou a výpisem o vyúčtování obchodů. Pohledávku v cizí měně je třeba přepočítat podle kursu vyhlašovaného Českou národní bankou ke dni prohlášení konkursu. Jde-li o peněžitou pohledávku neurčité výše nebo o jiný nepeněžitý nárok, musí být jeho hodnota odhadnuta a vyjádřena v penězích. Podmínky pro přihlášení nároků z Garančního fondu obchodníků s cennými papíry vyhlásí Garanční fond poté, co obdrží od Komise a ministerstva financí oznámení, že společnost Private Investors není schopna dostát svým závazkům vůči zákazníkům. Komise předpokládá, že toto oznámení Garančnímu fondu doručí v krátké době.

Radka Procházková, tisková mluvčí KCP

+55
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

30. 5. 2001 20:52

Trochu mně tady ta diskuse připomíná jednoho známého, kterého jsem kdysi přesvědčoval, aby vytáhl peníze z Moravia banky. Nakonec to udělal a odnesl je do 1. Družstevní záložny. A má je tam dodnes.

-23
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (28 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Na pražskou burzu jde výrobce městského mobiliáře. Koupíte nové akcie?

11. 7. 2023 | redakce Peníze.CZ

Na pražskou burzu jde výrobce městského mobiliáře. Koupíte nové akcie?

Bílovická akciová společnost mmcité, která se zabývá navrhováním a výrobou městského mobiliáře, nabídne své akcie na trhu Start Burzy cenných papírů Praha. Firma dá k dispozici až třetinový... celý článek

S penězi na důchod pomůže DIP. Stát podpoří odvážné

14. 6. 2023 | Kateřina Hovorková | 7 komentářů

S penězi na důchod pomůže DIP. Stát podpoří odvážné

Na daňové úlevy mají nově dosáhnout také lidé, kteří se snaží finančně zajistit na stáří investováním i mimo penzijní fondy. Návrhu, který počítá se zavedením takzvaného dlouhodobého... celý článek

Nováček na pražské burze posílil o 225 % za týden

12. 11. 2021 | Petr Kučera | 4 komentáře

Nováček na pražské burze posílil o 225 % za týden

Akcie společnosti Fixed.zone, která vstoupila v pondělí na trh Start pražské burzy, posílily během prvního týdne o 225 %. Jde o rekordní růst kurzu, říká Marie Mühlhoferová z tiskového... celý článek

ČNB už nebude plošně omezovat výši dividend

10. 9. 2021 | Petr Kučera | 2 komentáře

ČNB už nebude plošně omezovat výši dividend

Česká národní banka už v dalším období nebude plošně omezovat výši dividend bank. Doporučuje však zvažovat další výplatu až po oznámení konečných hospodářských výsledků za rok 2021... celý článek

Akcie z kuponovky jsou pořád skoro v každé rodině, říká lovec ztracených miliard

8. 9. 2021 | Jana Poncarová | 15 komentářů

Akcie z kuponovky jsou pořád skoro v každé rodině, říká lovec ztracených miliard

V kuponové privatizaci na začátku 90. let investovaly miliony lidí – tři čtvrtiny Čechoslováků. Jenže řada z nich teď po třiceti letech neví, že akcie z kuponovky má. „Dohledali jsme... celý článek

Partners Financial Services