První pojišťovna umí sjednat životní pojištění zcela online

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 24. 8. 2022 | 9 komentářů
První pojišťovna umí sjednat životní pojištění zcela online

Zdroj: Simplea

Pojišťovna Simplea jako první na českém trhu vytvořila možnost vyřídit si životní pojištění zcela online – bez operátora call centra a dalších omezení. Nabízí všechny důležité druhy pojištění a umožňuje individuální nastavení jak rozsahu, tak výše pojistných částek.

„Z našeho průzkumu trhu vyplynulo, že dnešní nabídky se jako online jen tváří – ve skutečnosti mají spoustu omezení,“ říká Martin Švec, ředitel Simplea.

Porovnání procesů u konkurence podle Švece ukázalo, že mnohé sjednávače nakonec zájemce navedou k operátorům na dořešení pojištění nebo mají jen zjednodušenou variantu pojištění, která nenabízí všechna rizika, kryje jen omezenou dobu (například 10 let) či dokážou pojistit pouze zdravé lidi z důvodu jednoduchého zdravotního dotazníku. Rovněž nabízí jen balíčky, které si nelze upravovat podle individuálních potřeb.

„Dalším chytákem bývá ocenění zdravotního stavu, které proběhne až po uzavření smlouvy – sjednáte si tedy smlouvu online, ale pojišťovna vám až na základě vyhodnocení zdravotního stavu jejich pracovníkem řekne, zda vás bere a za jakých podmínek. A to třeba i se zpožděním dvou týdnů. Mnozí lidé si tak mohou myslet, že mají pojištění vyřízené, a následně se dozví, že žádné nemají,“ popisuje Švec další pasti.

Simplea doporučí zájemcům rozsah pojištění na základě jejich životní situace, a to podle finanční situace a rodinného stavu. Rozsah pojištění si ale lze individuálně upravit a vybrat si. Formulář najdou zájemci na webu pojišťovny

Lidé při získání finální nabídky nemusí vyplňovat osobní údaje. Jejich identita se ověří přes BankID, kterou dnes nabízí už šest bank. „Také nic nepodepisují, smlouva je uzavřena zaplacením pojistného. A kdyby se lidé přece jen chtěli poradit, mají vždy k dispozici technickou podporu včetně možnosti nasdílení obrazovky, například při vyplňování osobního dotazníku,“ říká Švec.

Novinka od pojišťovny Simplea podle něj cílí na ty, kteří si chtějí sjednat životní pojištění podle svých časových možností sami a z pohodlí domova bez podpory pracovníků call centra či finančních poradců. „Jde o online proces od začátku do konce, tedy jak během sjednávání smlouvy, tak i následně po celou dobu trvání pojištění,“ dodává šéf pojišťovny.

Simplea je česká pojišťovna, která vznikla v roce 2019 v rámci finanční skupiny Partners. Zdůrazňuje, že garantuje klientům plnění pojistných událostí v 99 % případů, protože nepojišťuje zbytečnosti a soustředí se na to nejdůležitější.

Součástí skupiny Partners je i společnost NextPage Media, vydavatel webu Peníze.cz.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 9 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 1. 2023 18:56, sehny

Za sebe musím říct, že se mi u nich líbí, že si na stránkách cenu pojištění zjistíte online opravdu obratem a nezávazně. Prostě si stačí jen vyplnit tabulku a můžete hned vědět na čem by jste byli.

+2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (9 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Pojištění a válka. Kdo by platil? Porovnali jsme podmínky

1. 3. 2022 | Dušan Šídlo, Daniel Šafrán | 3 komentáře

Pojištění a válka. Kdo by platil? Porovnali jsme podmínky

Co si nikdo nepřál, se bohužel stalo skutečností. Kvůli válce jsou v ohrožení životy i majetek. Jak se na válku dívají pojistné podmínky různých pojišťoven v Česku?

Invalidní důchod. Kdo má letos nárok a kolik dostane

7. 1. 2022 | Jiří Hovorka | 25 komentářů

Invalidní důchod. Kdo má letos nárok a kolik dostane

Jaké jsou podmínky pro přiznání invalidní penze? Projděte si aktuální přehled. Máme i kalkulačku.

Air Bank pojistí schopnost splácet hypotéku

4. 8. 2021 | Petr Kučera | 5 komentářů

Air Bank pojistí schopnost splácet hypotéku

Air Bank od pátku rozšíří nabídku o pojištění schopnosti splácet hypotéku. Spolupracuje na něm s pojišťovnou BNP Paribas Cardif. Kdo ho využije, získá o 0,15 procentního bodu... celý článek

Rixo startuje online srovnání životního pojištění

29. 4. 2021 | Petr Kučera | 12 komentářů

Rixo startuje online srovnání životního pojištění

Služba Rixo.cz oznámila, že jako první na trhu dokáže porovnat nabídky životního pojištění online. Po vyplnění základních údajů hned ukáže zájemcům konkrétní produkty s cenou a dalšími... celý článek

Kooperativa má v akci dvojnásobné plnění při invaliditě

31. 3. 2021 | Jiří Hovorka

Kooperativa má v akci dvojnásobné plnění při invaliditě

Pojišťovna Kooperativa nabídne od začátku dubna do konce června zvýhodněné životní pojištění. U sjednaného rizika pojištění invalidity zdvojnásobí po celou dobu trvání smlouvy plnění... celý článek

Partners Financial Services