Kooperativa má v akci dvojnásobné plnění při invaliditě

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 31. 3. 2021 10:54 aktualizováno 1. 4. 2021 10:39
Kooperativa má v akci dvojnásobné plnění při invaliditě

Zdroj: Shutterstock

Pojišťovna Kooperativa nabídne od začátku dubna do konce června zvýhodněné životní pojištění. U sjednaného rizika pojištění invalidity zdvojnásobí po celou dobu trvání smlouvy plnění v případě invalidity 3. stupně. Sjednaná částka plnění musí být minimálně ve výši 250 tisíc korun.

Kooperativa tím chce kromě jiného upozornit, že hodně lidí se stále při sjednání životního pojištění dožaduje úrazového pojištění a podceňují pojištění trvalých následků.

„Vážná onemocnění stojí za 96 % případů invalidity, jen 4 % jsou způsobena úrazem. A u vážných onemocnění je pak celých 36 % případů invalidity 3. stupně způsobeno duševními poruchami a poruchami chování. Jedná se tedy o vůbec nejčastější příčiny invalidity. To si mnoho lidí neuvědomuje,“ vysvětluje Petr Procházka, ředitel úseku pojištění osob Kooperativy.

„Abychom zájem o tato rizika podpořili, nabízíme klientům, kteří si u nás nyní pojištění rizika invalidity sjednají, dvojnásobné plnění u invalidity 3. stupně. V případě pojistné události tak mohou získat až 1 milion Kč navíc,“ dodává Procházka.

Akce platí pro nově uzavřené smlouvy i žádosti o změnu a dodatky produktů skupiny Flexi a Na přání. Podle dat Kooperativy má 3. stupeň invalidity přiznaný zhruba každý 60. obyvatel Česka.

Podobnou nabídku o den později oznámila i Komerční pojišťovna ze skupiny Komerční banky. Ta při sjednání životního pojištění do konce května zdvojnásobí plnění při závažných onemocněních. Ve stejném čase láká také na 30% slevu při sjednání pojištění nemovitosti a domácnosti zároveň.

Hrajte na jistotu

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+16
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

První pojišťovna umí sjednat životní pojištění zcela online

24. 8. 2022 | redakce Peníze.CZ | 9 komentářů

První pojišťovna umí sjednat životní pojištění zcela online

Pojišťovna Simplea jako první na českém trhu vytvořila možnost vyřídit si životní pojištění zcela online – bez operátora call centra a dalších omezení. Nabízí všechny důležité... celý článek

Pojištění a válka. Kdo by platil? Porovnali jsme podmínky

1. 3. 2022 | Dušan Šídlo, Daniel Šafrán | 3 komentáře

Pojištění a válka. Kdo by platil? Porovnali jsme podmínky

Co si nikdo nepřál, se bohužel stalo skutečností. Kvůli válce jsou v ohrožení životy i majetek. Jak se na válku dívají pojistné podmínky různých pojišťoven v Česku?

Invalidní důchod. Kdo má letos nárok a kolik dostane

7. 1. 2022 | Jiří Hovorka | 25 komentářů

Invalidní důchod. Kdo má letos nárok a kolik dostane

Jaké jsou podmínky pro přiznání invalidní penze? Projděte si aktuální přehled. Máme i kalkulačku.

Air Bank pojistí schopnost splácet hypotéku

4. 8. 2021 | Petr Kučera | 5 komentářů

Air Bank pojistí schopnost splácet hypotéku

Air Bank od pátku rozšíří nabídku o pojištění schopnosti splácet hypotéku. Spolupracuje na něm s pojišťovnou BNP Paribas Cardif. Kdo ho využije, získá o 0,15 procentního bodu... celý článek

Rixo startuje online srovnání životního pojištění

29. 4. 2021 | Petr Kučera | 12 komentářů

Rixo startuje online srovnání životního pojištění

Služba Rixo.cz oznámila, že jako první na trhu dokáže porovnat nabídky životního pojištění online. Po vyplnění základních údajů hned ukáže zájemcům konkrétní produkty s cenou a dalšími... celý článek

Partners Financial Services