Produkt již není aktualizován!

Pojišťovna České spořitelny, a.s., Vienna Insurance Group - Pojištění k úvěrům ČS

Poslední aktualizace: 5. 8. 2020

Základní údaje

Pojištění k úvěrům České spořitelny

Přistupujete zodpovědně ke svým závazkům a nechcete své blízké zatížit starostmi v případě neočekávané situace v životě? Využijete výhodné úvěrové pojištění, které je volitelnou součástí úvěru od České spořitelny.

Podmínky sjednání
V rámci pojištění k úvěrům České spořitelny můžete být pojištěn, pokud jste osoba zavázaná v úvěru z pohledu příjmů, tedy hlavní dlužník či spoludlužník a prohlásíte, že splňujete podmínky pro vstup do pojištění.

Pojistné plnění
Pracovní neschopnost
Bude-li vaše pracovní neschopnost (PN) trvat déle než 60 dnů a splníte-li podmínky pro vznik nároku na pojistné plnění, bude pojišťovna hradit částky ve výši pravidelných úvěrových splátek na vámi zvolený účet po dobu trvání vaší pracovní neschopnosti, a to poprvé za měsíc, ve kterém budete 60. den v pracovní neschopnosti, pokud splatnost této splátky úvěru spadá do doby trvání vaší pracovní neschopnosti.

- V případě pojistného plnění pojišťovna hradí z jedné pojistné události maximálně 12 měsíčních splátek.
- Při opakování pracovní neschopnosti hradí pojišťovna vícekrát v průběhu pojištění (riziko nezaniká).
- V případě pracovní neschopnosti pojištěného, který je osobou samostatně výdělečně činnou a který si sjednal úvěrové pojištění v Souboru pojištění B, poskytne pojišťovna pojistné plnění ve výši dvojnásobku pravidelných měsíčních splátek úvěru za předpokladu, že nesplnil některou z podmínek pro vstup do pojištění pro případ ztráty zaměstnání.

Ztráta zaměstnání
Pojišťovna stanovila čekací dobu v délce 90 dnů od data prvního čerpání úvěru, ve které nepovažuje ztrátu zaměstnání za pojistnou událost. Pokud budete nezaměstnaný více než 60 dnů po uplynutí čekací doby (počítáno ode dne registrace na úřadu práce) a budete splňovat podmínky pro vznik nároku na pojistné plnění, bude po dobu trvání vaší nezaměstnanosti pojišťovna hradit částky ve výši pravidelných úvěrových splátek na vámi zvolený účet, a to poprvé za měsíc, ve kterém budete 60. den nezaměstnaný, pokud splatnost této splátky úvěru spadá do doby trvání nezaměstnanosti.

- Pojišťovna hradí z jedné pojistné události maximálně 12 měsíčních splátek.
- Při opakované ztrátě zaměstnání hradí pojišťovna vícekrát v průběhu pojištění (riziko nezaniká).
- V případě výplaty 12 úvěrových splátek za sebou z důvodu nezaměstnanosti vzniká pojištěnému nárok na plnění z další pojistné události až po uplynutí 12 měsíců ode dne výplaty poslední 12. splátky.
- Pokud je pojištěný současně nezaměstnaný a také v pracovní neschopnosti, plní pojišťovna z důvodu pracovní neschopnosti (avšak pouze pokud nastala dříve); z důvodu nezaměstnanosti plní až po ukončení pracovní neschopnosti.
- Pojištění pro případ ztráty zaměstnání se nevztahuje zejména na pracovní poměry ukončené dohodou a pracovní poměry ukončené výpovědí ze strany zaměstnance.

Invalidita
V případě, že Vám bude uznána invalidita 3. stupně ve smyslu platných předpisů o sociálním zabezpečení (nejdříve však po jednom roce od počátku pojištění – neplatí pro úraz) a že splníte podmínky pro vznik nároku na pojistné plnění, vyplatí pojišťovna na vámi zvolený účet pojistné plnění ve výši maximálně 12 splátek úvěru od data uznání invalidity navýšených o úhradu za udržování pojištění dle takové úvěrové smlouvy. Při následném potvrzení trvání invalidity vyplatí pojišťovna jednorázové pojistné plnění ve výši celého nesplaceného zůstatku úvěru k datu následného potvrzení trvání invalidity včetně dlužných úroků a úhrad bez ohledu na jejich splatnost, maximálně však do výše pojistné částky dle úvěrové smlouvy. V případě, že ke dni uznání invalidity je pojištěný v prodlení se splátkami úvěru, bude od pojistného plnění odečtena částka ve výši neuhrazených splátek úvěru, které byly splatné nejpozději ke dni vzniku pojistné události.

Úmrtí
V případě úmrtí a při splnění podmínek pro vznik nároku na pojistné plnění pojišťovna uhradí na úvěrový účet klienta nesplacenou část úvěru, a to ve výši zůstatku úvěru k datu úmrtí včetně dlužných úroků a úhrad bez ohledu na jejich splatnost, maximálně však do výše pojistné částky dle úvěrové smlouvy. V případě, že ke dni úmrtí je pojištěný v prodlení se splátkami úvěru, bude od pojistného plnění odečtena částka ve výši neuhrazených splátek úvěru, které byly splatné nejpozději ke dni vzniku pojistné události.

Pokud má pojištěný sjednanou variantu souboru pojištění S a dojde-li v prvním roce trvání pojištění ke smrti z jakýchkoliv příčin s výjimkou případu smrti následkem úrazu, vyplatí pojistitel pojistné plnění pouze ve výši dosud uhrazeného pojistného. Dojde-li ke smrti následkem úrazu v prvním roce trvání pojištění nebo z jakýchkoliv příčin po uplynutí nejméně jednoho roku trvání pojištění, vyplatí pojišťovna celý nesplacený zůstatek úvěru na úvěrový účet klienta. V případě, že ke dni úmrtí je pojištěný v prodlení se splátkami úvěru, bude od pojistného plnění odečtena částka ve výši neuhrazených splátek úvěru, které byly splatné nejpozději ke dni vzniku pojistné události.

Porovnejte si nabídky, vyberte tu nejvýhodnější a ušetřete.

Správně nastavené pojištění vám pomůže překonat nepřízeň osudu. Nespoléhejte se na náhodu.

Pojišťovna České spořitelny, a.s., Vienna Insurance Group - Pojištění k úvěrům ČS - Diskuze

Žádný komentář nebyl vložen.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Výpočet mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Nejnovější články

První pojišťovna umí sjednat životní pojištění zcela online

První pojišťovna umí sjednat životní pojištění zcela online

Pojišťovna Simplea jako první na českém trhu vytvořila možnost vyřídit si životní...více

Pojištění a válka. Kdo by platil? Porovnali jsme podmínky

Pojištění a válka. Kdo by platil? Porovnali jsme podmínky

Co si nikdo nepřál, se bohužel stalo skutečností. Kvůli válce jsou v ohrožení životy i...více

Invalidní důchod. Kdo má letos nárok a kolik dostane

Invalidní důchod. Kdo má letos nárok a kolik dostane

Jaké jsou podmínky pro přiznání invalidní penze? Projděte si aktuální přehled. Máme i...více

Partners Financial Services