Topíte se v dluzích? Konsolidujte je! Sloučit můžete půjčky, kreditky i kontokorent

PR článek | rubrika: FINEXPO | 22. 6. 2020
Dosloužila pračka, tak jste koupili novou na splátky? Rozbilo se auto a opravu jste financovali kontokorentem? Nedoplatky za energie platíte kreditkou? Ke všemu splácíte spotřebitelskou půjčku a úvěr ze stavebního spoření? Pak jste nejspíš po uši v dluzích uši. Existuje z dluhové smyčky cesta ven?
Topíte se v dluzích? Konsolidujte je! Sloučit můžete půjčky, kreditky i kontokorent

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Valí se na vás dluhy ze všech stran a vy máte pocit, že jediným řešením je sjednat si další půjčku, abyste mohli zaplatit předešlé splátky. Tak přesně tohle řešení je cestou do pekel a z dluhové smyčky vás rozhodně nevyvede. Půjček je nutné se začít zbavovat, nikoliv si přidělávat další.

Získejte nad všemi dluhy kontrolu jednou provždy

Možná máte pocit, že se ve svých půjčkách už ztrácíte, nevíte, kolik dlužíte, komu dlužíte a za co dlužíte, a nejraději byste si sjednali jednu velkou půjčku, kterou byste zaplatili ty předešlé menší. Tak přesně s tím vám pomůže konsolidace půjček.

Sloučením všech úvěrů do jednoho se půjček zbavíte a zároveň získáte přehled a kontrolu nad všemi dluhy. Ušetříte si čas, starosti a peníze, nebudete totiž muset hlídat jednotlivé splátky a vyhnete se celé řadě poplatků, které nyní musíte platit za každý úvěr zvlášť.

Pro neplatiče jsou dveře ke konsolidaci zavřené

Konsolidace ale má svá jasně stanovená pravidla a rozhodně tu není pro každého chronického dlužníka. Nejdůležitější podmínkou pro banky i nebankovní společnosti je dobrá platební morálka, je tedy zapotřebí, abyste neměli škraloup v úvěrové historii. Pokud jste se v minulosti dostali do problémů se splácením jakékoliv půjčky, bude žádost o konsolidaci nejspíš zamítnuta.

Úvěrový produkt v podobě konsolidace je u některých poskytovatelů zdarma, dobře proto zvažte, u koho své půjčky sloučíte. Vždy je totiž zapotřebí pamatovat na to, že tento finanční krok se vám musí především vyplatit. A co vše konsolidace může přinést?

  • Nižší měsíční splátku
  • Jedny úroky a poplatky
  • Kontrolu nad dluhy

Na druhou stranu nevýhodou, se kterou je nutné počítat, je, že se vám prodlouží doba splatnosti, a tím tak navýší celková přeplacená suma kvůli nižší měsíční splátce. Ve finále tak za svou finanční neuvážlivost zaplatíte více.

Jaká jsou pravidla konsolidace?

Konsolidovat lze téměř vše, ať už spotřebitelský úvěr, nebankovní půjčku, kreditní kartu, kontokorent nebo leasing. Pozor dejte pouze na mikropůjčky, ty sloučit nelze. Co se celkové sumy týká, obvykle finanční instituce povolují konsolidování půjček do 500 000 až 600 000 Kč, ve výjimečných případech až do 1 000 000 Kč.

Každá banka i nebankovní společnost si ale stanovuje podmínky na základě svých interních pravidel, proto se vyplatí oslovit více poskytovatelů, a na základě jejich nabídky vybrat to nejvýhodnější řešení pro vás.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Partners Financial Services