Nejen banky mění pravidla. Kdo upravuje produktovou nabídku a kdo odměňuje klienty?

PR článek | rubrika: PR Článek | 22. 7. 2019
Začátkem léta se mnoho bank pouští do změn, nabízí nové produkty, upravují ceny a podmínky. Jinak tomu nebylo ani letos. Jaké banky mění své portfolio a na co všechno se mohou bankovní klienti těšit?
Nejen banky mění pravidla. Kdo upravuje produktovou nabídku a kdo odměňuje klienty?

Nejčastěji se v polovině roku banky pouští do úprav poplatků. Možná i vaše banka vám zaslala nový sazebník, se kterým jste se měli seznámit.

Kdo zvýšil poplatky, zrušil produkty a zatraktivnil své služby?

Od 19. června 2019 platí nová výše poplatků za investiční služby například v MONETA Money Bank a změny v investicích si vzala na paškál také Raiffeisenbank. Banka Creditas přidala do svého sazebníku poplatky za novou produktovou nabídku, a to Spořicí vklad 3M.

Komerční banka zařadila produkt KB Start Konto mezi nenabízené a pozměnila podmínky studentského účtu G2.2, novinek v sazebníku běžného konta NEO účet se dočkali i klienti Expobank, ti nyní za vedení účtu ušetří stokorunový poplatek.

Nejvíce změn ve svém sazebníku provedla ČSOB, banka pozměnila běžné i spořicí účty. Ověřit by si tak výši poplatků měli majitelé Základního účtu, Plus Konta, Běžného účtu v cizí měně, Spoření s bonusem, Spořicího účtu v cizí měně a spoření Duo Profit. ČSOB jen nezvýhodňovala, zvyšovala například poplatek za zaslání výpisu poštou, a to z 30 Kč na 40 Kč, více si zaplatí u banky i klienti, kteří mají sjednané cestovní pojištění k platebním kartám a nálepkám.

Nebankovní společnosti odměňují dlužníky

V létě na poptávku nereagují jen banky, na lepší podmínky lákají také nebankovní úvěrové společnosti, jednou z nich je Půjčka 7, která poskytuje mikropůjčky a která na letní prázdniny vyhlásila soutěž pod názvem „Zažádej si o půjčku s 50% slevou a vyhraj zájezd!“ Pídit se po novinkách se tak ve finančním světě nevyplatí jen v bankovním sektoru, ale i v tom nebankovním.

Ne všechny novinky jsou ku prospěchu. Proč číst obchodní podmínky?

Banky a úvěroví poskytovatelé svou nabídku pravidelně aktualizují, občas přidají nový produkt, občas nějaký starý zruší. Setkat se lze se snížením i zvýšením poplatků nebo s odměnami pro nové či stávající klienty.

O změnách produktové nabídky se vždy vyplatí vědět, proto se ptejte na novinky u vaší banky. Možná zjistíte, že vám náleží bonus za věrnost, že se snižují poplatky za vedení vašeho běžného účtu nebo že máte nárok na lepší podmínky.

Na druhou stranu se ale můžete také dozvědět, že se z vašeho výhodného spořicího účtu stává nevýhodný a že se navyšují poplatky za běžné transakce. V takovém případě je dobré mít ponětí i o konkurenčních nabídkách, a je-li to potřeba, pak bez ostychu odejít k výhodnějšímu finančnímu poskytovateli.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Partners Financial Services