Přehled půjček a úrokových sazeb v roce 2019

PR článek | rubrika: PR Článek | 4. 3. 2019
Vývoj úvěrového trhu jde neustále kupředu a jednotlivé parametry půjček se mění. Pokud uvažujete o tom, že byste si v roce 2019 půjčili peníze na libovolné věci, určitě se vám hodí několik základních informací, a hlavně přehled dostupných půjček, včetně jejich úrokových sazeb.
Přehled půjček a úrokových sazeb v roce 2019

Nejvíce se lidé přiklání k bankovním úvěrům, protože právě zde můžete nalézt potřebné záruky. U bank se domůžete zajímavějšího úroku, přehledných smluvních podmínek a v neposlední řadě i spousty přidružených služeb navíc.  Dnes už nemusíte kvůli půjčce navštěvovat pobočku banky, jak bylo do nedávné doby zvykem. I tento finanční segment se přizpůsobil moderní době a umožní vám požádat o peníze skrze internetovou žádost z domu.

K dispozici pochopitelně máte i nebankovní půjčky 2019. Od dlouhodobě prověřených poskytovatelů se vám dostane v podstatě totožných služeb, jako kdekoliv jinde. Někdy se dokonce setkáte i s méně náročnějšími podmínky pro získání takového úvěru.

Úrokové sazby 2019

Ať už se rozhodnete vzít si půjčku na bydlení, novou elektroniku do bytu, automobil nebo cokoliv jiného, vždy se při výběru řiďte jedním z nejdůležitějších parametrů vůbec. A tím je velikost úroku. Podle něj poznáte, zda jsou půjčky výhodné či nikoliv. Snadno si lze spočítat, jak vysoké náklady na samotný úvěr vás čekají.

Pokud vám jde o půjčky 2019, potom vězte, že úrokové sazby se pohybují od 2,6 % do 8,9 %. Výše úroku se pochopitelně odvíjí od nejrůznějších parametrů půjčky.

  • Velikost půjčky
  • Celková doba splatnosti
  • Přidružené služby – například podmínka bankovního účtu u stejné banky apod.
  • Konkrétní poskytovatel

Hodnotnou informací pro vás může být také to, že přihlížet byste při volbě půjčky měli k roční procentuální sazbě nákladů. Jde o úrok prezentovaný pod zkratkou RPSN, který v sobě zahrnuje všechny vícenáklady, a tudíž má jasně vypovídající hodnotu. Tento parametr musí být vždy uveden ve smluvních podmínkách.

Půjčte si rychle a levně

Přibližné úrokové sazby 2019 už znáte. Pojďme se tedy trochu více zaměřit na to, jak funguje úvěrování na internetu. Základem všeho je vyplnění online žádosti, kterou následně zpracuje konkrétní banka či nebankovní společnost. Ta si od vás vyžádá všechny příslušné podklady pro vyhodnocení, o jehož výsledku budete informováni.

Většina bank i nebankovních poskytovatelů funguje v dnešní době rychle, takže peníze můžete obdržet ihned po podpisu smlouvy. Přispívá k tomu mimo jiné i fakt, že finance jsou vypláceny bezhotovostně, tedy převodem na bankovní účet žadatele.

Seznam výhodných půjček pro rok 2019

Zajímá vás, jaké půjčky 2019 a jejich úrokové sazby jsou aktuálně v kurzu? Chcete vědět, s jakými úvěrovými produkty můžete financovat své potřeby libovolného charakteru? Na to vám odpoví následující seznam produktů.

  • Zonky půjčka do výše 750 000 Kč se splatnost na 84 měsíců s úrokem od 3,99 %
  • Cofidis úvěr do výše 500 000 Kč na 84 měsíců s úrokem od 4,49 %
  • Rychlá půjčka od Raiffeisenbank do výše 2 500 000 Kč na 96 měsíců s úrokem od 4,9 %
  • Půjčka od České spořitelny do výše 2 500 000 Kč na 120 měsíců s úrokem od 5,5 %
  • Minutová půjčka od Equa Bank do výše 600 000 Kč na 120 měsíců s úrokem od 5,7 %

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Partners Financial Services