7 rad, jak získat úvěr snadno a rychle

PR článek | rubrika: PR Článek | 29. 10. 2018
Uvažujete o půjčce? Máte obavy ze zdlouhavých jednání v bance, případně zamítnutí, a u nebankovních společností se obáváte podvodů?
7 rad, jak získat úvěr snadno a rychle

Otázku rychlého získání peněz řeší ve svém životě mnoho lidí. Na následujících řádcích poradíme, jak jednoduše získat úvěr, aby byl přijatelný pro vás i vaši peněženku.

1. Na co si chcete půjčit

V první řadě si dobře rozmyslete, na co všechno peníze navíc potřebujete. Banky totiž nabízejí výhodnější úroky na konkrétní produkty.

  • Když chybí peníze a do výplaty daleko: Potkaly vás nečekané výdaje a do výplaty je v nedohlednu? Pokud se jedná o mimořádnou situaci, je ideální využít kontokorent, případně kreditní kartu. Jakmile dorazí výplata na účet, peníze bezúročně vrátíte.
  • Vybavení do domácnosti: Potřebujete nové vybavení domácnosti? Hledejte v sekci spotřebitelských úvěrů nebo se podívejte přímo do svého internetového bankovnictví, zda vám banka již nenabízí předschválenou půjčku.
  • Lepší auto: Než si vezmete leasing v prvním autobazaru podívejte se, zdali nenajdete výhodnější úrokové sazby jinde. Mnoho bank i nebankovních společností nabízí speciální sazby při sjednání úvěru na auto. Abyste netrávili hodiny na internetu, poradíme vám, kde sehnat nejlepší autopůjčku.

2. Slučte, co můžete sloučit

Dva jsou sice lepší než jeden, ale ne v případě úvěrů. Pokud využíváte třeba kreditku nebo jste si vzali mobil na splátky u svého operátora, informujte se nejdříve o možnosti sloučení úvěrů s navýšením potřebné částky. Vyhnete se tak riziku, že vám banka další půjčku nenabídne, případně půjčí méně, než potřebujete.

3. Odpovídejte vždy pravdivě

Lež má krátké nohy a při vyplňování žádosti o půjčku to platí zrovna tak. Správně a pravdivě vyplněná žádost urychluje zpracování. Chcete lepší úrokovou sazbu, a tak vyplníte vyšší příjem? To není dobrý nápad. Vždy vyplňujte všechny kolonky. Pozor si dejte také na překlepy a prohození řádků. Chybně vyplněná žádost pouze zpomalí proces schvalování.

4. Prolustrujte se

Podívejte se do registrů Solus nebo Credit Bureau ještě předtím, než odešlete žádost o úvěr. Tyto registry sledují vaši platební morálku a snadno v nich zjistíte, zda jste náhodou někdy nezapomněli uhradit fakturu za telefon nebo třeba pokutu v metru. I taková drobnost je důvodem neschválení půjčky.

5. Buďte připraveni

Nejčastěji banky požadují doklad totožnosti, potvrzení o příjmu nebo výpis z účtu. Připravte se dopředu a zjistěte si, jaké dokumenty budete potřebovat. Kreativitu stranou, pokud má banka svůj formulář, který je třeba vyplnit, vyplňte jej. Jsou v něm všechny informace, které od vás banka potřebuje, a máte jistotu, že jste nezapomněli na nic, co by bránilo ve schválení vaší žádosti.

6. Využívejte úvěrové produkty zodpovědně

Jestliže využíváte kreditku, kontokorent nebo pravidelně splácíte nějakou půjčku, ukazujete bankám, jaký jste dlužník. Nemějte obavy, pokud máte např. kontokorent a žádáte o úvěr. Správným používáním úvěrových produktů a bezproblémovým splácením ukazujete, že jste schopni zodpovědně plnit své závazky. Je to stejné jako v životě. Pokud dle dohody vše vrátíte, není problém půjčit vám znovu.

7. Pozor na přílišné zadlužení

Porovnávat nabídky a vybrat z nich tu nejlepší se určitě vyplatí. Ale pozor, pokud máte otevřených více žádostí, může to být důvod pro pozdržení žádosti o půjčku u některé z bank. Vaše žádosti totiž banky vidí v registrech a obávají se přílišného předlužení.

Této situaci se můžete jednoduše vyhnout srovnáním půjček. Pouze zadáte, kolik si chcete půjčit a na co a na jak dlouho, a za chvilku máte přehled o tom, kterou bankovní či nebankovní společnost zvolit.

V případě, že je vaše žádost zamítnutá kvůli vysokému zadlužení, zvažte zrušení kreditní karty či kontokorentu. Zvláště pokud je aktivně nevyužíváte a slouží pouze jako finanční rezerva. Díky tomu snížíte své zadlužení a máte vyšší šance pro získání úvěru.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Partners Financial Services