Chybí vám peníze na splácení drahých půjček? Převeďte je ke konkurenci a slučte je

PR článek | rubrika: PR Článek | 11. 9. 2017
Splácíte nevýhodnou půjčku? Splátka je pro vás vysoká, a tak každý měsíc máte problém vyjít s penězi? Ať už je vaším pravidelným výdajem splátka jedné půjčky nebo deseti, naděje na zlepšení tu je. Řešením je refinancování a konsolidace úvěrů. Díky těmto finančním produktům se zbavíte nevýhodných půjček a získáte opět výhodný dluh.
Chybí vám peníze na splácení drahých půjček? Převeďte je ke konkurenci a slučte je

Před podpisem smlouvy každý zájemce o úvěr hledá ty nejlepší podmínky. Porovnává nabídky bank i nebankovních společností a hledá půjčku bez zbytečných poplatků a s nízkým úrokem. Zpočátku výhodná půjčka ale může být po dlouhém a složitém vybírání ani ne za pět let nevýhodná. Proč?

  • Především v případě hypoték může skončit doba fixace a doposud nízká úroková sazba poskočit až o jeden či dva procentní body.
  • V práci přijdete o zaměstnání arodinné příjmy se rapidně ztenčí a už nezbývá na měsíční splátku, jejíž výše vám doposud skvěle vyhovovala.
  • Rozpočet domácnosti se často změní i například s příchodem nového člena rodiny, kdy se výdaje výrazně zvýší a příjmy kvůli odchodu na rodičovskou výrazně sníží.

Pokud vám nyní podmínky úvěru nevyhovují, není nic snazšího než využít výhodné refinancování půjček. Stávající úvěr tak převedete ke konkurenci, která vám nabídne nové a lepší podmínky.

Refinancování úvěru vám přinese nové lepší podmínky pro splácení

Díky refinancování je možné na svůj starý úvěr začít nahlížet jako na úplně nový. Získáte novou dobu splatnosti, novou výši splátky, nové datum splatnosti, nižší úrokovou sazbu, zvýšíte si půjčenou sumu, zbavíte se nesmyslných poplatků, zrušíte nepotřebné související produkty a především ušetříte.

Na druhou stranu ale refinancování není jen o samých výhodách. Tím největším mínusem pro mnohé je nezbytná administrativa. Pokud chcete refinancovat půjčku, musíte se začít zajímat včas, vyjednat s bankou nové lepší podmínky a stávající úvěr převést. Nejste v tom ale sami, s výběrem vhodného refinancování vám může pomoci finanční portál půjčka.co.

Konsolidace řeší problém několika drahých úvěrů

Máte-li více nevýhodných dluhů najednou, pak rozhodně nemusíte refinancovat každý zvlášť. V případě více půjček je konsolidujte. Konsolidace je sloučení několika úvěrů do jednoho, díky čemuž získáte dokonalý přehled o svých dluzích.

Konsolidovat můžete bankovní a nebankovní úvěry i hotovostní půjčky. Stejně tak můžete sloučit do jednoho úvěru splátky v rámci splátkového prodeje, kreditní karty, kontokorentu a leasingu.

Konsolidace vám pomůže dostat se z nepříjemné dluhové pasti. Vhodná je i pro dlužníky s nižší bonitou, jako jsou senioři nebo maminky na mateřské. Chybí-li vám tak na splátky vašich dluhů, zapomeňte na sjednání nového úvěru a raději stávající půjčky konsolidujte. I tak dostanete novou nižší výši splátky.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Partners Financial Services