Jak vybrat půjčku? Porovnávejte a ujasněte si, co od ní očekáváte

PR článek | rubrika: PR Článek | 10. 7. 2017
Půjčit si peníze v dnešní době není těžké, stejně tak není nemožné pro lidi s nižšími příjmy získat úvěr. Co je ale doslova nadlidským výkonem, je vybrat vhodnou půjčku. Nepřeberná nabídka, desítky úvěrových společností a ze všech stran lákající reklamy výběr rozhodně neulehčují. Jak tedy vybrat tu nejvýhodnější?
Jak vybrat půjčku? Porovnávejte a ujasněte si, co od ní očekáváte

Při výběru úvěru je zapotřebí orientovat se na trhu půjček a vědět, co od půjčky očekáváte. Jen tak můžete srovnat bankovní půjčky, které jsou pro vás ty pravé, a nezabývat se těmi, které vašim kritériím zcela nevyhovují. „Online porovnání půjček přináší úsporu času i financí. Stačí jen pár kliků a získáte dokonalý přehled o aktuální nabídce úvěrů,“ říká Michal Bajer z finančního portálu Půjčka.co.

Usnadněte si výběr půjčky: Co? Proč? Kolik?

Před samotným porovnáním je zapotřebí si zodpovědět na několik základních otázek. Hledáte účelovou nebo neúčelovou půjčku? Chcete úvěrem financovat bydlení, automobil, vybavení domácnosti nebo dluhy? Preferujete bankovního nebo nebankovního poskytovatele? Odpovědi nejen na tyto otázky vám s výběrem pomohou.

Pokud se rozhodnete pro neúčelový úvěr, počítejte s vyšším úrokem, stejně tak vyšší úrokovou sazbu často získáte u nebankovních společností. Jestliže se vám ale do banky pro půjčku přeci jen nechce a nebankovním poskytovatelům nedůvěřujete, pak můžete vsadit na P2P půjčky.

P2P úvěry jsou velmi oblíbené, a to díky tomu, že v rámci peer-to-peer úvěrů dochází k výhodnému půjčování od lidí pro lidi. Známým zprostředkovatelem je například online portál Zonky. Avšak pokud úvěr volíte od ověřeného poskytovatele, pak se nemusíte bát ani nebankovní rychlé půjčky.

„Při výběru úvěru se nezajímejte pouze o výši úrokové sazby, RPSN a dobu splatnosti, zapotřebí je se také důkladně seznámit s úvěrovou společností. Vhodné je vybírat půjčku od těch osvědčených,“ dodává Michal Bajer. Mezi ty ověřené patří například Home Credit. Společnost působí na úvěrovém trhu už dvacet let a nově v jejím portfoliu nechybí rychlá Kamali půjčka.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Partners Financial Services