Rockstar

redakce Peníze.CZ | rubrika: Komiks | 4. 9. 2011
Rockstar
Roman Baroš, který pro Peníze.cz připravuje Školu finanční gramotnosti, napsal vědecké pojednání o finančním masochismu a jeho druzích. Masochista spotřebák čenichá, kde mu ještě dají půjčku, masochista sběratel má sedm pojistek – když vono to bylo tak levný a výhodný. Našli jsme nový druh!

► Držák: tu smlouvu mám patnáct let, byla dobrá, když jsem ji podepisoval, zkazit se nemohla. A jestli šla kolem inflace a jak se změnily platy – to na ni přece nemohlo mít vliv.

Chytrolín: na mě si nepřijdou, mě nedostanou, mám kámoše, co tomu rozumí. A když ten řekne, že u nich v bance je to nejvýhodnější –

Váhavý střelec: roky jsem si říkal, že se mám pojistit, prošel jsem všechny ceníky, ale pořád jsem se nedokázal rozhodnout. Ale s tímhle krevním tlakem už je to fuk, to už mě stejně nikdo nepojistí.

Spotřebák: tak kde by mi ještě půjčili? Vzpomínám, když jsem si bral spotřebitelský úvěr na telku ještě do koupelny. Teď bych chtěl z frcu vyplatit aspoň tu z obýváku.

Tvrďák: pojistky jsou pro měkkýše, spoření pro sentimentální slečinky, co se už ve třiceti chystají na stáří, a investování, to jsou hry pro děti. Stačí účet, kam chodí výplata.

Sběratel: ta slečna byla tak milá, z toho letáčku to vypadá fakt lákavě, tak jsem si to připojištění opatřil, mám už na to samé tři – a jedno hezčí než druhé.

To jsou základní typy finančního masochisty, jak je představil Roman Baroš v článcích:

Objevili jsme však

Nový typ finančního masochisty: ROCKSTAR!

Hello, I’m Johnny Cash.

Strip zvětšíte kliknutím

Další o nic méně Sváteční komiksy na Peníze.cz:



Ilustrováno MaComiXem prostřednictvím jeho ComicsCreatoru.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Cena mlčení

28. 8. 2011 | redakce Peníze.CZ

Cena mlčení

Prachy, love, mergle, chechtavý. Bůry, pětky, kila, tácy, melouny. I v tomto komiksu vystupují peníze v přestrojení.

Zelené zlato

10. 7. 2011 | redakce Peníze.CZ

Zelené zlato

Nu ano – oblíbený investiční tip: když už nevíte co by, investujte do komodit. Postavte si stodolu ze zlatých cihel a do ní nakupte pár žoků kávy, nějaké ty smotky tabáku a bušly pšenice.... celý článek

Finanční masochismus: půjdete převychovat?

20. 6. 2011 | Roman Baroš | 6 komentářů

Finanční masochismus: půjdete převychovat?

Minule jsem popsal pět základních typů finančních masochistů. Tvrďáky, jimž je všecko jedno, držáky, jejichž patnáctiletá pojistka je dnes určitě stejně dobrá jako tenkrát, spotřebáky,... celý článek

Finanční masochismus

2. 6. 2011 | Roman Baroš | 26 komentářů

Finanční masochismus

Podle definice ve Wikipedii je masochismus „sexuální potěšení, při kterém je jedinec vzrušen bolestí, která je mu způsobována“. Věděli jste ale, že existuje i finanční masochismus?

Partners Financial Services