Air Bank má Anetu. Chatbot poradí i zavtipkuje

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 30. 7. 2020
Air Bank má Anetu. Chatbot poradí i zavtipkuje

Zdroj: Air Bank

Na webu Air Bank si nově můžete psát s Anetou. Jde o virtuální asistentku neboli chatbota.

„Zná odpověď na obrovské množství otázek ohledně bankování s Air Bank, a ještě k tomu pracuje 24 hodin denně sedm dní v týdnu, ve dne v noci a bez pauz,“ říká mluvčí Jana Karasová.

Chatbot je umělá inteligence, která si s vámi píše na internetu. Konkrétně Aneta má pomáhat klientům banky nebo i dalším zájemcům o její služby, kdykoliv si nebudou s něčím vědět rady.

Kdo šetří, má tyhle tři

Běžný účet, spořicí účet, kreditka. Tohle trio může ušetřit určitě pár stovek ročně. Když je správně vyladěné a když víte, kam ve správný čas přesunout kolik peněz. Dobrá zpráva: dneska to jde do značné míry automatizovat. Na začátku je to samozřejmě dost kombinování. Pomůžeme s porovnáním a výběrem.

„Třeba se vám z hlavy vypaří PIN od karty a budete se chtít zeptat, kde si ho můžete připomenout. Nebo vás v obchodě nadchne, jak někdo platí mobilem, a bude vás zajímat, jak to svůj telefon také naučit,“ napovídá banka, na co všechno se Anety lze zeptat.

Chatboti umožňují firmám nahradit lidskou práci automaty, a to na činnosti, kde to roboti zvládnou. Na složitější záležitosti tu jsou stále „živí bankéři“, ať už na pobočce nebo třeba na zákaznické lince.

Chatbota má i Česká spořitelna ve svém přímém bankovnictví George a virtuální asistentku Kate do své mobilní aplikace slibuje v listopadu doplnit ČSOB.

Stejně jako chatbot v Georgi slibuje i Air Bank, že Aneta zvládne i jiná témata než bankovnictví a umí i zavtipkovat.

Air Bank chatbota zatím používá jen v sekci Poradna na svém webu, po odzkoušení ji postupně bude nasazovat i na dalších místech.

A proč právě Aneta? „Počáteční áčko má po nás, však jsme Air Bank. Zbytek jména pak odkazuje k místu, kde pracuje… Internet, Net, Neta… Aneta!“ vysvětluje banka.


Čtěte více:

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+25
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Air Bank, banky, chatbot

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

10. 4. 2024 | Petr Kučera

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

Klienti UniCredit Bank mohou nově využívat bankovní identitu také pro online ověření vůči soukromým společnostem – například pojišťovnám, telefonním operátorům a dalším.

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Partners Financial Services