Značka Axa v Česku končí, pobočky mají nové logo

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 19. 1. 2021 11:00 aktualizováno 20. 1. 2021 09:20 | 3 komentáře
Značka Axa v Česku končí, pobočky mají nové logo
Hradecká pobočka - vlevo původní Axa, vpravo už Uniqa.
Zdroj: Uniqa

Z českého finančního trhu mizí značka Axa. Všechny pobočky společností, které loni koupila Uniqa, už mají nové logo, tedy Uniqa místo Axa.

Současně se od 15. ledna přejmenovaly Axa penzijní společnost a Axa investiční společnost na Uniqa penzijní společnost a Uniqa investiční společnost.

Nové logo už používají také Axa životní pojišťovna a Axa pojišťovna. Ty se oficiálně přejmenují později, až do formálního sloučení s Uniqa pojišťovnou ponesou dosavadní obchodní jméno.

„Po přechodnou dobu do sloučení budou pojišťovny Axa používat na písemnostech a tištěných materiálech logo Uniqa Insurance Group, jehož jsou obě součástí,“ vysvětluje Eva Svobodová, mluvčí Uniqa.

Transakci za zhruba miliardu eur dokončila Uniqa loni v říjnu. Převzala dceřiné společnosti Axa v Česku, Polsku a na Slovensku – šlo o největší akvizici v historii společnosti. Jen v Česku tím získala zhruba 800 tisíc nových zákazníků. Dvě třetiny z toho jsou klienti pojišťovny, zbylá třetina penzijní společnosti.

Kromě přejmenování a změny některých kontaktních údajů se klienti zatím nesetkají s dalšími změnami. Jejich smlouvy dál platí v původní podobě.

Hrajte na jistotu

Pod bus
Zdroj: Shutterstock

Dobré pojištění může být k nezaplacení. Rádi vám pomůžeme vybrat.

Všechny zmíněné společnosti nově změnily adresu sídla na Evropská 810/136, Praha 6. Kontaktní telefon do zákaznického a informačního centra penzijní a investiční společnosti je 488 125 125. Zákaznická linka u pojišťoven zůstává 292 292 292.

Mění se také klientský portál, a to z Moje Axa na Moje Uniqa. Pro přihlášení klienti použijí stejné číslo smlouvy a heslo jako dosud.

Dosavadních klientů Uniqa pojišťovny se žádné ze zmíněných změn netýkají.

Značka Axa nicméně z Česka neodchází úplně. Dál v Česku zůstane na trhu cestovního pojištění, které zde nabízí pobočka Axa Assistance z Belgie. „Tu jedinou ze zdejšího trhu jsme nepřevzali. Takže na trhu cestovního pojištění se značka Axa v Česku bude dál objevovat,“ řekl v podzimním rozhovoru Martin Žáček, generální ředitel Uniqa v Česku a na Slovensku.

Uniqa pojišťovna si koupí Axa polepšila v Česku na devět procent tržního podílu v neživotním pojištění a pět procent v životním pojištění. V žebříčku pojišťoven se tak posunula na pozici pětky s celkovým podílem okolo osmi procent. Předtím byla s 5,6 % na šestém místě za Českou podnikatelskou pojišťovnou, kterou přeskočila. Na trhu penzijních společností patřila Axa mezi nejmenší hráče – Žáček ji chce postupně vytáhnout ze současné sedmé pozice na pátou největší penzijní společnost, na trhu je jich celkem osm.

Uniqa pojišťovna, Axa pojišťovna a Axa životní pojišťovna mají nově sedmičlenné představenstvo. V čele všech tří společností stojí předseda představenstva a generální ředitel Martin Žáček, jenž vede českou Uniqa od roku 2008 a od roku 2014 také sesterskou Uniqa na Slovensku.

Dalšími členy představenstva, kteří už v těchto vrcholných manažerských pozicích Uniqa pracovali, jsou místopředsedkyně představenstva Lucie Urválková, Martin Rotkovský, Marek Bártek a Rastislav Havran. K nim nyní přibyli dva vrcholoví manažeři ze skupiny Axa: Peter Socha a Anna Podgornaya.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

25. 3. 2024 | Martina Mádlová | 3 komentáře

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

Chcete si pořídit nový automobil a zajistit mu maximální ochranu? Běžné havarijní pojištění pro vás není úplně výhodné? Zamyslete se nad pojištěním GAP a allrisk. Oba typy pojištění... celý článek

Stárneme. Pojišťovny proto ročně vyplácejí stamiliony navíc

11. 3. 2024 | Radim Zelený

Stárneme. Pojišťovny proto ročně vyplácejí stamiliony navíc

Pojišťovny loni na životním pojištění vyplatily téměř 10 miliard korun. Každý rok se částka vypláceného plnění zvyšuje. „Největší nárůst evidujeme u plnění za vážná onemocnění, invaliditu... celý článek

S věkem přichází kromě zkušeností i stáří. Češi se bojí ztráty soběstačnosti

26. 2. 2024 | Michal Korejs

S věkem přichází kromě zkušeností i stáří. Češi se bojí ztráty soběstačnosti

Život lidí v Česku se prodlužuje. V důchodu tak velmi pravděpodobně strávíme až o 10 let víc než naši prarodiče. Zní to jako pozitivní zpráva. Dlouhověkost ale s sebou přináší i obavy.... celý článek

Dálniční známku už máte? Pozor na předražené e-shopy

19. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Dálniční známku už máte? Pozor na předražené e-shopy

Když si koupíte elektronickou dálniční známku mimo oficiální státní web eDalnice.cz, může se vám výrazně prodražit. Opakovaně na to upozorňuje na to ministerstvo dopravy spolu s Českou... celý článek

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Partners Financial Services