Co o webu Penzijního fondu České pojišťovny soudí porotci Peníze.cz

Dušan Hradil | 4. 10. 2002
Michal Drtina, manažer internetového oddělení, Vltava-Labe-Press, a.s. Michal Drtina, manažer internetového oddělení, Vltava-Labe-Press, a.s.

Musím hned úvodem vyjádřit své uspokojení nad prezentací Penzijního fondu České pojišťovny. Srozumitelná a jednoduchá navigace, logicky rozdělená po jednotlivých tématech, příjemné modré prostředí doplněné jednoduchým grafickým motivem lístku. Žádné ilustrační fotografie spokojených, usměvavých pojištěnců. Konečně !!! Z mého pohledu dobře napsané texty. Mají zvýrazněny důležité informace, jsou doplněny grafem, tabulkou, nebo schématem vždy na správném místě. Jde o první prezentaci, kde mne čtení textu neunavilo a měl jsem pocit, že čtu informaci, kterou potřebuji. S uspokojením hodnotím jedničkou.

Pavel Janeček Pavel Janeček, IT Manager, Pioneer Investments

Penzijní fond České pojišťovny nabízí zdařilou prezentaci. Alespoň je to možno prohlásit v porovnání s konkurencí. Informačně je web doslova nabytý informacemi, a to i velmi čerstvými. Graficky je ale dost strohý a působí chladně a odtažitě, ale to je zřejmě způsobeno tou přemírou modré barvy. Technicky není možno serveru nic moc vytknout, vše funguje jak má a předpokládá se. Zatím asi to nejlepší z penzijních fondů.

Radovan Jelen, internet full-service agentura Forrest Gump Radovan Jelen, internet full-service agentura Forrest Gump

S největší pravděpodobností využil Penzijní fond České pojišťovny k prezentování na internetu možnosti nějakého univerzálního redakčního systému (CMS). Samo o sobě se nejedná o špatný nápad, ale takovéto systémy se využívají pro servery, kde se předpokládá velmi častá změna obsahu (i několikrát denně). Výhody takového systému spočívají zejména v jednoduchosti změny obsahu formou uživatelského rozhraní - bez znalosti programování. Zde jsou však vidět jasné nevýhody a nedostatky tohoto řešení.

Vůbec se nejedná o korporátní prezentaci. Žádná kreativita, žádná grafika. Informace se předkládají v jednotné podobě jako na zpravodajském portálu, ale zase tolik jich tam není. Protože prezentací chybí kreativita, nezbývá provozovatelům, kteří chtějí zviditelnit důležité informace, než je všechny umístit na homepage.

Využívat redakční systém doporučuji, ale s využitím originálního grafického kreativního rozhraní – jako příklad uvádím www.zce.cz. Provozovatel chtěl ušetřit finance na správu webu s důrazem na publikování všech možných informací, ale nesmí zapomínat na nedostatky každého univerzálního systému.

Petr Nešpůrek, obchodník, ARBOmedia Petr Nešpůrek, obchodník, ARBOmedia

Po obsahové stránce nemám k webu příliš co dodat. Potřebné informace o možnostech pojištění jsem našel. Jsou zde také celkem aktuální hospodářské výsledky, struktura portfolia apod. Orientace na webu je dobrá, přehledná a snadná, možná ale až moc jednoduchá…

Jednoduchá, ano to je to slovo, kterým bych označil grafiku serveru. Nijak nezajímavý, téměř statický, mdlý .. Grafy na hlavní stránce, barva a font písma s aktualitami .. Hned úvodní stránka webu mě svým vzhledem poněkud zklamala…

Pavla Paseková, tisková mluvčí Českomoravské stavební spořitelny Pavla Paseková, tisková mluvčí Českomoravské stavební spořitelny

Příjemně mě překvapila přehlednost a jednoduchost úvodní stránky. Možná až přílišná jednoduchost, která ale není na úkor celkového dojmu. Velmi přehledně jsou prezentovány všechny informace, které lze na tomto webu najít, a nacházím vše, po čem obvykle jdu. Jde o střízlivou, informativní prezentaci, která neurazí, ale nevím, jestli zaujme. Snad by neškodilo pokusit se o trochu oživení, ale ne za každou cenu.

Mezi porotce patří také také Eda Hekšová z Credit Suisse Asset Management, Gabriela Hrušková a Naveed Gill z Tiscali Czech Republic, Vladimír Iliev z iStrategie a Tomáš Tyll ze společnosti Nexen. Jejich hodnocení zde chybí pro přílišnou časovou zaneprázdněnost .

Už jste někdy surfovali stránkami Penzijního fondu České pojišťovny? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Partneři soutěže
Tiscali
Strategie

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Favoritem mezi penzijními fondy ...

4. 10. 2002 | Jan Žáček

Favoritem mezi penzijními fondy ...

... v úrovni webové prezentace je rozhodně loňský vítěz hodnocení - Penzijní fond České pojišťovny. Jak se na něj dívá porota Peníze.CZ letos, se dozvíte z dalšího pokračování naší... celý článek

Partners Financial Services