Jak chránit mobil před poškozením

FINMARKET | rubrika: BrandInsight | 2. 1. 2021
Kvalitní mobil není levná záležitost. Ceny těch nejlepších stále častěji šplhají do desítek tisíc korun. Zničit chytrý telefon přitom není nijak těžké. Chraňte své mobily před poškozením a prodlužte tak jejich životnost.
Jak chránit mobil před poškozením

Zdroj: Shutterstock

Oprava zničeného mobilu vás může vyjít pěkně draho. Nečekaným výdajům se vyhnete díky pojištění proti zničení. Nemalá náhrada škody vás může čekat, jestliže poničíte telefon někoho jiného. V takovém případě vám pomůže pojištění odpovědnosti.

Ochrana displeje

Nejdůležitější, ale také nejčastěji poničenou částí telefonu je displej. Škrábance nemusí ovlivnit samotný chod telefonu, ale znepříjemní jeho používání. S většími prasklinami už vám telefon může přestat fungovat. Ochranu displeje byste proto neměli podceňovat. Na výběr máte ze dvou ochranných pomůcek, kterými jsou fólie a tvrzené sklo.

Fólie

Fólie jsou v porovnání s tvrzenými skly levnější, ale také méně odolné. Displej ochrání hlavně před poškrábáním.

Aplikace fólie je o poznání náročnější než aplikace ochranného skla. Na druhou stranu ji jen tak neroztrhnete.

Tvrzená skla

Tvrzená neboli ochranná skla jsou oproti fóliím až 7× odolnější. Díky tomu dokážou váš mobil ochránit i při vážnějších pádech.

Aplikace ochranného skla bývá snazší. Protože je těžší, lépe se zpod něj vytlačují vzduchové bubliny. Na druhou stranu je sklo velmi křehké a při nešetrném zacházení ho snadno zlomíte.

Ochrana mobilu

Mobilní telefon jako takový pak ochráníte pomocí obalů. Klasické zadní kryty představují dobrou prevenci před poškrábáním. Zároveň mobil částečně zpevní, a sníží tím riziko poničení v důsledku pádu. Druhou možností jsou flipová pouzdra, která před zničením chrání celý telefon včetně displeje.

I když vy si budete svůj mobil svědomitě chránit, můžete nechtěně poničit telefon cizí. Taková náhrada škody se může vyšplhat až do řádu desetitisíců korun. Před nečekanými výdaji vás ochrání pojištění odpovědnosti.

FINMARKET je rubrika zasvěcená obsahu, který připravujeme ve spolupráci s obchodními partnery na míru společnostem, které chtějí seznámit čtenáře se svými produkty nebo službami.

Peníze BrandInsight

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

31. 10. 2022 | Petr Kučera

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Ergo pojišťovna se 28. října přejmenovala na SV pojišťovnu. S novým názvem chce veřejně zviditelnit změnu vlastníka, která byla dokončena před rokem.

Perličky z pojišťoven. Nejsem Bivoj. Kroupy mám v mrazáku

31. 12. 2021 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Perličky z pojišťoven. Nejsem Bivoj. Kroupy mám v mrazáku

Projděte si silvestrovský výběr ze zajímavých hlášení a příběhů klientů tuzemských pojišťoven. Letos se o ně podělily Allianz, ERV Evropská pojišťovna a Uniqa, od ostatních jsme na... celý článek

Na lyžaře v Itálii čeká nová povinnost

21. 12. 2021 | Petr Kučera | 2 komentáře

Na lyžaře v Itálii čeká nová povinnost

Italská vláda schválila nový zákon, podle něhož od 1. ledna 2022 musí mít každý lyžař nebo snowboardista na sjezdovce sjednané pojištění odpovědnosti za škody způsobené třetí osobě.... celý článek

Pojistka na blbost. Porovnali jsme, co všechno kryje

30. 11. 2020 | Jiří Matusík | 12 komentářů

Pojistka na blbost. Porovnali jsme, co všechno kryje

Na co se zaměřit při výběru pojištění občanské odpovědnosti? Kdy vám nepomůže? A v čem se jednotlivé pojišťovny odlišují? Poradíme.

Partners Financial Services