K novému pojištění bytu nebo chaty dostanete čidlo zadarmo

pk | rubrika: Aktuality | 17. 10. 2019
K novému pojištění bytu nebo chaty dostanete čidlo zadarmo

Česká pojišťovna a Generali oznámily, že „vstupují do oblasti internetu věcí“. V praxi to znamená, že výhodně dostanete pohybová nebo záplavová čidla. Akci spustily obě pojišťovny, které patří do stejné skupiny a v nejbližších měsících by se měly sloučit do jediné společnosti.

U České pojišťovny získá jedno pohybové nebo záplavové čidlo každý, kdo si na vybraných pobočkách do konce listopadu sjedná pojištění stavby nebo domácnosti ve variantě Exclusive. „Vybrané čidlo je pak rovněž v ceně pojištění rekreační nemovitosti,“ říká mluvčí Ivana Buriánková.

Pro nové klienty je jedno čidlo zadarmo v ceně pojištění, na případné další kusy nabízí pojišťovna poloviční slevu.

Dosavadní klienty odmění Česká pojišťovna 50% slevou, první čidlo tedy nedostanou zadarmo. Standardní cena čidla je zhruba 795 korun, se slevou přijde na 398 korun.

Také u Generali dostanou čidlo na vybraných pobočkách zadarmo lidé, kteří si pojištění budou teprve pořizovat, případně ti stávající, pokud si smlouvu aktualizují. „Čidlo bez poplatku přidáváme automaticky k pojištění rekreačních nemovitostí při současném pořízení pojištění stavby a pojištění domácnosti. A pak také k vybraným variantám pojištění stavby nebo pojištění domácnosti – podle rozsahu pojistné ochrany,“ upřesňuje mluvčí Generali Jan Marek.

Aby čidlo fungovalo, musí být připojeno k síti. Pro první dva měsíce provozu nabízejí pojišťovny bezplatné připojení. Každý další den, kdy bude čidlo zapnuté, přijde na symbolickou jednu korunu.

Hrajte na jistotu

„Klienti nejsou vázáni nutností čidla používat. Mohou je vyzkoušet a rozhodnout se, zda budou čidla dále používat. Aktivovat je mohou, kdykoliv uznají za vhodné,“ říká David Vosika, člen představenstva Generali.

„Technologie běží na rádiové síti NarrowBand IoT, která garantuje 99,9 % pokrytí Česka,“ upřesňuje Vosika. Síť provozuje společnost Vodafone, čidla dodává česká společnost Senzoor.

Pohybové čidlo rozpozná manipulaci s předmětem, na kterém je umístěno. „Můžete jej přichytit například na okna či dveře, ale třeba i na zahradní techniku a jízdní kola, která máte umístěné v garáži či ve sklepě. V případě pohybu vám vyšle čidlo informaci o poplachu prostřednictvím e-mailu, SMS nebo v podobě notifikace v mobilní aplikaci,“ vysvětluje Buriánková.

Záplavové čidlo reaguje při kontaktu s vodou. Dokáže detektovat únik vody například z pračky, myčky, z prasklé hadičky od WC či umyvadla. „Díky tomu, že se o úniku vody dozvíte včas, můžete významným způsobem zmírnit dopad takové havárie,“ dodává mluvčí.

Uvnitř čidel jsou baterie, které v závislosti na použití vydrží dva až čtyř roky. Poté se dají snadno vyměnit.


Už to víte?

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Jakou cenu má váš dům podle pojišťoven. Zkuste novou kalkulačku

19. 9. 2023 | Kateřina Hovorková

Jakou cenu má váš dům podle pojišťoven. Zkuste novou kalkulačku

Češi mají podpojištěné domy a často o tom ani nevědí. Česká asociace pojišťoven proto nově nabízí kalkulačku, kde zájemci zjistí, jakou cenu jejich rodinný dům má. Díky tomu si pak... celý článek

Dvě pětiny domácností nemají pojištění proti krádeži

15. 8. 2023 | redakce Peníze.CZ

Dvě pětiny domácností nemají pojištění proti krádeži

Pouze 57 procent domácností v Česku má sjednáno pojištění proti vykradení rodinného domu či bytu. Ukázal to průzkum společnosti ČPP Servis, dceřiné společnosti České podnikatelské pojišťovny,... celý článek

Jakou hodnotu má váš dům? Můžete přijít o miliony

3. 5. 2023 | Hynek Just | 2 komentáře

Jakou hodnotu má váš dům? Můžete přijít o miliony

Ceny nemovitostí prudce rostou, jejich pojištění ale většinou neměníme. S každým růstem inflace, zdražením stavebních materiálů či pozemků přitom klesá suma, kterou dostanete od pojišťovny,... celý článek

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

31. 10. 2022 | Petr Kučera

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Ergo pojišťovna se 28. října přejmenovala na SV pojišťovnu. S novým názvem chce veřejně zviditelnit změnu vlastníka, která byla dokončena před rokem.

Partners Financial Services