Podnikatelský účet v RB lze založit kompletně online

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 18. 5. 2021
Podnikatelský účet v RB lze založit kompletně online

Zdroj: Shutterstock

Raiffeisenbank nově umožňuje založit podnikatelský účet za 10 minut bez nutnosti návštěvy pobočky. Podmínkou je, že zájemce už má běžný účet v jiné bance – ten poslouží pro potřebné ověření.

K založení účtu online pak stačí připojení k internetu a mobilní telefon. Na webu Raiffeisenbank podnikatel vyplní IČO, podle něhož se automaticky vyplní potřebné údaje. Pomocí telefonu vyfotí občanský průkaz a jeden další doklad – řidičský průkaz nebo pas.

„Aktuálně si touto cestou mohou založit podnikatelský účet občané České republiky, kteří jsou podnikateli nebo živnostníky. Žádost lze pohodlně a jednoduše vyřídit jak na počítači, tak s pomocí mobilního telefonu,” říká Petr Šíma, manažer digitálních prodejů v Raiffeisenbank.

Založení podnikatelského účtu online nezabere více než 10 minut, a to i v případě, že se žadatel rozhodne dvěma kliky navíc založit i osobní účet. Na konci procesu tak může mít podnikatelský i osobní účet včetně mobilní aplikace.

Raiffka je podle dostupných informací jednou z mála tuzemských bank, u nichž si lze založit podnikatelský účet zcela online. Už dříve takovou možnost nabídly ČSOB, Equa a mBank. U většiny bank musí zájemce o podnikatelský účet vyplnit poptávkový formulář a čekat na zavolání bankéře (Česká spořitelna, Komerční banka, Moneta, UniCredit, Expobank, Sberbank) nebo osobně zajít na pobočku (Fio, Oberbank). Některé banky nenabízejí speciální variantu pro podnikatele, běžný účet si u nich mohou založit i online (Air Bank, Creditas) nebo jenom osobně (Trinity).


Psali jsme víc:

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

ČNB chce sebrat povolení Podnikatelské družstevní záložně

15. 3. 2024 | Petr Kučera

ČNB chce sebrat povolení Podnikatelské družstevní záložně

Česká národní banka dnes zahájila správní řízení s Podnikatelskou družstevní záložnou směřující k odnětí povolení působit jako družstevní záložna.

Trinity Bank se přestěhovala do nové centrály, chystá karty

13. 3. 2024 | Petr Kučera

Trinity Bank se přestěhovala do nové centrály, chystá karty

Trinity Bank má od března novou centrálu. Oficiální sídlo a pražskou pobočku přestěhovala do historické budovy na rohu ulic Na Příkopě a Celetná – v těsné blízkosti Prašné brány, České... celý článek

ČSOB se potýká s výpadky elektronického bankovnictví

22. 1. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČSOB se potýká s výpadky elektronického bankovnictví

ČSOB má od pátku problémy s internetovým i mobilním bankovnictvím. V pátek dopoledne, dnes dopoledne a znovu i dnes odpoledne nebyly dostupné ani její internetové stránky. V pátek hlásila... celý článek

Air Bank bude dál vydávat karty Mastercard

22. 1. 2024 | Petr Kučera

Air Bank bude dál vydávat karty Mastercard

Společnosti Mastercard a Air Bank prodloužily dohodu o spolupráci v oblasti zprostředkování plateb do konce roku 2028, tedy o dalších nejméně pět let.

Revoluce v placení se blíží, hlásí banka. Zacvakáte bez terminálu

5. 12. 2023 | Petr Kučera | 1 komentář

Revoluce v placení se blíží, hlásí banka. Zacvakáte bez terminálu

Nové řešení, které má podstatně rozšířit možnost bezhotovostního placení v Česku, přinese Air Bank pod značkou Cvak. Obchodníkům umožní přijímat platby i bez klasického platebního terminálu. celý článek

Partners Financial Services