Podnikatelský účet v RB lze založit kompletně online

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 18. 5. 2021
Podnikatelský účet v RB lze založit kompletně online

Zdroj: Shutterstock

Raiffeisenbank nově umožňuje založit podnikatelský účet za 10 minut bez nutnosti návštěvy pobočky. Podmínkou je, že zájemce už má běžný účet v jiné bance – ten poslouží pro potřebné ověření.

K založení účtu online pak stačí připojení k internetu a mobilní telefon. Na webu Raiffeisenbank podnikatel vyplní IČO, podle něhož se automaticky vyplní potřebné údaje. Pomocí telefonu vyfotí občanský průkaz a jeden další doklad – řidičský průkaz nebo pas.

„Aktuálně si touto cestou mohou založit podnikatelský účet občané České republiky, kteří jsou podnikateli nebo živnostníky. Žádost lze pohodlně a jednoduše vyřídit jak na počítači, tak s pomocí mobilního telefonu,” říká Petr Šíma, manažer digitálních prodejů v Raiffeisenbank.

Založení podnikatelského účtu online nezabere více než 10 minut, a to i v případě, že se žadatel rozhodne dvěma kliky navíc založit i osobní účet. Na konci procesu tak může mít podnikatelský i osobní účet včetně mobilní aplikace.

Raiffka je podle dostupných informací jednou z mála tuzemských bank, u nichž si lze založit podnikatelský účet zcela online. Už dříve takovou možnost nabídly ČSOB, Equa a mBank. U většiny bank musí zájemce o podnikatelský účet vyplnit poptávkový formulář a čekat na zavolání bankéře (Česká spořitelna, Komerční banka, Moneta, UniCredit, Expobank, Sberbank) nebo osobně zajít na pobočku (Fio, Oberbank). Některé banky nenabízejí speciální variantu pro podnikatele, běžný účet si u nich mohou založit i online (Air Bank, Creditas) nebo jenom osobně (Trinity).


Psali jsme víc:

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

ČNB chce sebrat povolení Podnikatelské družstevní záložně

15. 3. 2024 | Petr Kučera

ČNB chce sebrat povolení Podnikatelské družstevní záložně

Česká národní banka dnes zahájila správní řízení s Podnikatelskou družstevní záložnou směřující k odnětí povolení působit jako družstevní záložna.

Trinity Bank se přestěhovala do nové centrály, chystá karty

13. 3. 2024 | Petr Kučera

Trinity Bank se přestěhovala do nové centrály, chystá karty

Trinity Bank má od března novou centrálu. Oficiální sídlo a pražskou pobočku přestěhovala do historické budovy na rohu ulic Na Příkopě a Celetná – v těsné blízkosti Prašné brány, České... celý článek

ČSOB se potýká s výpadky elektronického bankovnictví

22. 1. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČSOB se potýká s výpadky elektronického bankovnictví

ČSOB má od pátku problémy s internetovým i mobilním bankovnictvím. V pátek dopoledne, dnes dopoledne a znovu i dnes odpoledne nebyly dostupné ani její internetové stránky. V pátek hlásila... celý článek

Air Bank bude dál vydávat karty Mastercard

22. 1. 2024 | Petr Kučera

Air Bank bude dál vydávat karty Mastercard

Společnosti Mastercard a Air Bank prodloužily dohodu o spolupráci v oblasti zprostředkování plateb do konce roku 2028, tedy o dalších nejméně pět let.

Revoluce v placení se blíží, hlásí banka. Zacvakáte bez terminálu

5. 12. 2023 | Petr Kučera | 1 komentář

Revoluce v placení se blíží, hlásí banka. Zacvakáte bez terminálu

Nové řešení, které má podstatně rozšířit možnost bezhotovostního placení v Česku, přinese Air Bank pod značkou Cvak. Obchodníkům umožní přijímat platby i bez klasického platebního terminálu. celý článek

Partners Financial Services