Nová aplikace umožní online prodej i bez e-shopu

jih | rubrika: Aktuality | 9. 4. 2020 11:16 aktualizováno 9. 4. 2020 16:04 | 3 komentáře

Novou aplikaci, díky níž bude možné prodávat zboží přes internet i bez nutnosti e-shopu, spouští společnost Global Payments. Chce tím pomoci obchodníkům, kteří kvůli koronaviru museli zavřít kamenné prodejny.

„Chceme podpořit hlavně malé obchodníky, aby přežili současnou krizi a dokázali svůj byznys rychle a lacino dostat na internet, i když tomu třeba nerozumí,“ říká Stanislav Šmolík, obchodní ředitel Global Payments.

Aplikace s názvem GP easy2sell umožní obchodníkům nabídnout své zboží k prodeji na sociálních sítích nebo skrze platební odkaz, aniž by museli mít e-shop a museli rozumět prodeji online. Obchodník vyfotografuje svoje zboží, přidá popis a cenu a vloží na svoje profily na sociálních sítích. Odkaz také může poslat zákazníkům skrze e-mail, SMS nebo další komunikační sítě, jako je například WhatsApp.

Na sociálních sítích si zájemce produkt nebo službu vybere, zaplatí kartou online a kurýrní služba mu zásilku přiveze domů (případně si produkt vyzvedne přímo u obchodníka).

„Obchodníkovi odpadá nutnost pořizovat si a platit za e-shop. S aplikací easy2sell si může všechno udělat vlastními silami a prodávat může v podstatě hned druhý den po stažení aplikace určené pro Android nebo iOS,“ vysvětlil Radovan Bryx, manažer týmu, který novou aplikaci připravil.

K využívání služby je třeba podepsat smlouvu. Stávající zákazníci Global Payments ji mohou podepsat elektronicky přes firemní portál Market place, novým firma smlouvu pošle mailem, podnikatel ji může vytisknout, podepsat, naskenovat či vyfotit a poslat zpět. „Výpovědní doba smlouvy je jeden měsíc, bez jakéhokoliv penále,“ říká Ondřej Holoubek, mluvčí Global Payments.

Jak na to? Zdroj: Global Payments

Aplikace je ke stažení zdarma a během epidemie, nebo po dobu tří měsíců, bude Global Payments hradit i všechny karetní poplatky. Po uplynutí této doby bude standardní cena nastavena na 1,49 % z objemu transakcí – tato cena zahrnuje veškeré náklady včetně provozu celého řešení.

Platbu kartou zpracuje Global Payments a peníze přijdou obchodníkovi na účet během maximálně dvou dnů. Firma ručí za to, že zákazník zaplacené zboží nebo službu skutečně dostane. Pokud ne, vrátí mu Global Payments plnou částku, kterou potom bude vymáhat od podnikatele.

Aplikaci GP easy2sell je možné si stáhnout z Google Play i z App Storu. Mezi podporované sítě, na nichž bude možné zboží prodávat, patří například Facebook, Pinterest nebo WhatsApp.

Jak na to? Zdroj: Global Payments

Podle statistik Global Payments se maloobchodní prodej v březnu kvůli uzavřeným prodejnám propadl o 40 %. Zatímco v době před epidemií koronaviru utratili Češi v obchodech přes půl miliardy korun denně, v současnosti zaplatí v kamenných obchodech přes terminály Global Payments každý den okolo 250 milionů korun denně, naprostou většinu za potraviny.

Uzavření prodejen si Češi kompenzují právě nákupy přes internet. V období před vládním nařízením byl obrat přes platební bránu Global Payments okolo 38 milionů korun denně, nyní každý den takto utratí kartou přes 47 milionů korun, což je nárůst o 24 %.

Počet transakcí kartou při nákupu přes internet se v současnosti přes platební bránu Global Payments pohybuje okolo 35 tisíc denně, což představuje průměrnou útratu ve výši 1343 korun. Je to významně více než při nákupech spotřebního zboží (nikoliv jídla) v kamenných obchodech, kdy lidé utratí okolo 700 korun.

Koronavirus: aktuality, kalkulačky, informace

Chraňte nejen sebe, ale i svoji peněženku. Vybíráme nejdůležitější texty a nástroje, které vám pomohou překonat dopady pandemie viru COVID-19.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+17
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

4. 4. 2024 | PR text

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

Spousta lidí by chtěla začít podnikat, nebýt na nikom závislý a pracovat sám na sebe. Málokdo ale přijde s originálním nápadem, který má šanci uspět. Dobrá zpráva je, že takový nápad... celý článek

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

2. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

Nejbohatším člověkem světa zůstává Francouz Bernard Arnault, vlastník podniku s luxusním zbožím LVHM. Časopis Forbes spočítal jeho jmění na 233 miliard dolarů – v přepočtu asi 5,5 bilionu... celý článek

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

1. 4. 2024 | Petr Kučera

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

Jaké jsou termíny pro daňové přiznání, přehledy pojištění OVSČ a oznámení osvobozených příjmů? Máme podrobnosti.

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

22. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

V každé druhé dosud neotevřené datové schránce se nachází dopis od finančního úřadu nebo exekutora. Vyplývá to ze statistik odesílatelů zpráv do datovek, které zveřejnila Digitální... celý článek