Fond Trigea koupil logistický park v Polsku

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 12. 2. 2023

Nemovitostní fond Trigea investoval do městského logistického parku City Logistics Wrocław II. Po logistickém areálu v Gdyni a administrativní budově MidPoint 71 ve Vratislavi se jedná už o třetí polskou akvizici tohoto fondu.

City Logistics Wrocław II zahrnuje dvě skladové budovy třídy A o celkové ploše více než 38 tisíc metrů čtverečních. Je stoprocentně pronajatý, průměrná délka uzavřených nájemních smluv činí 4,2 roku. Energeticky úsporná a ekologická řešení splňují požadavky certifikace BREEAM Very Good.

City Logistics Wrocław II TrigeaFoto: Triega

Areál City Logistics Wrocław II

Fond Trigea se na polský retailový trh zaměřil loni a plánuje v tom pokračovat. „Polsko aktuálně představuje oblíbenou destinaci pro investory nemovitostních fondů. Jeho ekonomika se řadí k největším ve střední Evropě a je šestá nejsilnější v Evropské unii. Na konci roku 2022 se navíc vrátila k růstu a vyhnula se tak recesi. Také se jí daří držet nízkou míru nezaměstnanosti, která je druhá nejnižší v unii,“ vysvětluje Tomáš Trčka, ředitel nemovitostního fondu Trigea.

Polsko se podle něj netají ambicí stát se klíčovým infrastrukturním a logistickým uzlem regionu střední a východní Evropy. Svou ambici podporuje konkrétními investicemi a výsledkem je dynamické prostředí s množstvím byznysových příležitostí.

Nemovitostní fond Trigea loni zvýšil obrat na 121 milionů korun (meziročně o 61 %), zisk dosáhl 30 milionů korun. „Investorům jsme připsali 6,4 %, zhodnocení pět až sedm procent očekáváme také v roce 2023. Eurová třída za devět měsíců dosáhla zhodnocení 4,65 %,“ upřesňuje Trčka. Neočekává, že by se ceny komerčních nemovitostí v našem regionu nějak výrazně měnily.

Nemovitostní fond Trigea vznikl v roce 2019, klientům teď spravuje portfolio ve výši šesti miliard korun. Zaměřuje se především na komerční nemovitosti, zejména kancelářské a obchodní budovy. Působí v Česku, na Slovensku a v Polsku.

Trigea je součástí finanční skupiny Partners, do které mimo jiné patří i vydavatelství NextPage Media provozující také web Peníze.cz.

Výnosné investice do nemovitostí? Poradíme!

Najdeme vám nejvýhodnější nemovitostní fondy. O nic se nestaráte a své peníze chráníte před inflací.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+10
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 7 komentářů

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

Co říkáte na současné nastavení dlouhodobého investičního produktu? Je správné jeho daňové zvýhodnění? Jak hodnotíte první nabídky na trhu z pohledu poplatků? A co by se mělo u DIPu... celý článek

Nejlepší podílový fond letos vydělal 19 %. Žebříčky za čtvrtletí

4. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Nejlepší podílový fond letos vydělal 19 %. Žebříčky za čtvrtletí

Průměrný český investor zaznamenal v podílových fondech za posledních dvanáct měsíců zhodnocení okolo 14,8 %. Ukazuje to Index českého investora CII750, sestavovaný analytiky společnosti... celý článek

Partners Financial Services