Realitní fond Generali nakupoval v centru Prahy

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 16. 7. 2021 | 4 komentáře
Realitní fond Generali nakupoval v centru Prahy
Nový přírůstek nemovitostního fondu Generali
Zdroj: Generali Fond realit

Realitní fond společnosti Generali uzavřel druhou letošní akvizici. Koupil rezidenční budovu v centru Prahy, konkrétně v ulici Ke Karlovu. Akvizice byla provedena formou nabytí 100% majetkové účasti v nemovitostní společnosti, která má nemovitost v majetku. Cenu Generali nezveřejnilo.

„Rezidenční nemovitosti považujeme za velmi stabilní prvek portfolia, se zajímavým růstovým potenciálem,“ říká Marek Bečička, vedoucí produktového a realitního oddělení ve společnosti Generali Investments CEE. Jde celkově o pátou nemovitost v majetku fondu a čtvrtou rezidenční. V půlce roku oznámil nákup reatilové parku v pražských Nových Butovicích.

Nemovitost zahrnuje 899 metrů čtverečních bytových prostor a 120 metrů čtverečních představují prostory restaurace. Budova je plně proanajatá a nachází se v blízkosti důležitých uzlů MHD Karlovo náměstí a I. P. Pavlova.

„Generali Fond realit je určen pro širokou veřejnost včetně drobných investorů. Prozatím jsme se zaměřovali na nemovitosti v Praze, ale už ve zbývající části roku plánujeme první investice v regionech. Díky této skladbě portfolia míříme na základní cílený výnos 2,5 až 3 % ročně plynoucí z nájmů vlastněných nemovitostí. Ovšem pro investory je zde navíc potenciál dalšího možného výnosu, a to z růstu tržní hodnoty nemovitostí,“ říká Bečička.

Fond byl otevřen v říjnu roku 2019 s tím, že po první tři roky bude uzavřen pro odkupy, aby mohl správce vybudovat a stabilizovat nemovitostní portfolio. Poté bude fond fungovat jako otevřený. V loňském roce výnos fondu dělal 3,18 %. Výkonnost fondu za posledních 12 měsíců je 2,37 %.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 4 komentáře

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

Co říkáte na současné nastavení dlouhodobého investičního produktu? Je správné jeho daňové zvýhodnění? Jak hodnotíte první nabídky na trhu z pohledu poplatků? A co by se mělo u DIPu... celý článek

Nejlepší podílový fond letos vydělal 19 %. Žebříčky za čtvrtletí

4. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Nejlepší podílový fond letos vydělal 19 %. Žebříčky za čtvrtletí

Průměrný český investor zaznamenal v podílových fondech za posledních dvanáct měsíců zhodnocení okolo 14,8 %. Ukazuje to Index českého investora CII750, sestavovaný analytiky společnosti... celý článek

Partners Financial Services