Bezděk řídí investiční společnost Avant. Ta změnila vlastníka

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 1. 7. 2021 | 1 komentář
Bezděk řídí investiční společnost Avant. Ta změnila vlastníka
Vladimír Bezděk
Zdroj: RN Solutions

Investiční společnost Avant má nového vlastníka. Finanční skupina RN Solutions od dosavadního jediného vlastníka společnosti Avant, Pavla Doležala, odkoupila investiční akcie fondu Avant Group, který tuto investiční společnost ovládá z devadesáti procent.

Doležal přechází do nové role předsedy dozorčí rady a bude odpovědný za vztahy s klíčovými zákazníky. Novým předsedou představenstva společnosti se stává dlouholetý vrcholový manažer Vladimír Bezděk, který dříve vedl například penzijní společnost České pojišťovny nebo ČSOB pojišťovnu. Bezděk s RN Solutions spolupracuje již nějakou dobu, vede pro tuto investiční skupinu investiční platformu CroFunGo.

Avant spravuje a administruje 148 fondů a podfondů kvalifikovaných investorů, jejichž majetek přesahuje 55 miliard korun a dle statistiky Asociace pro kapitálový trh se jedná o osmého největšího správce aktiv u nás.

Srovnejte si to s námi

„Avant se pod mým vedením stal klíčovým hráčem ve světě fondů kvalifikovaných investorů s tržním podílem na novém businessu čtyřicet procent. Již delší dobu jsem ovšem zvažoval vstup strategického partnera, který by firmě pomohl nadále růst,“ říká Doležal, který Avant vedl a spoluvlastnil od roku 2010. Jediným majitelem společnosti se pak stal v roce 2017.

„Společně s RN Solutions vidíme stále rostoucí význam a potenciál v budování fondů kvalifikovaných investorů. Fondy jsou způsobem, jak koncentrovat domácí kapitál a jak pomoci s investicemi do zajímavých projektů v české ekonomice. Fondy zvyšují pružnost české ekonomiky a její potenciál dalšího růstu,“ říká Bezděk.

Společnost RN Solutions v roce 2011 založil Marek Unčovský, který od roku 1999 prošel řadou vrcholových manažerských pozic. Jeho prvním vlastním počinem byl v roce 2009 nákup podílu v realitní kanceláři Ráj nemovitostí a následně vybudoval společnost RN Credit, která skupovala pohledávky a nemovitosti a následně je prodávala. Dnes se podle informací na firemním webu zaměřuje jen na nemovitosti. Od roku 2011 jsou v holdingové struktuře. Název investiční skupiny vznikl jako zkratka RN – Ráj nemovitostí – s přidáním slova Solutions (anglicky řešení).

Skupina například také provozuje pražskou restauraci Aureole a má nemovitostní fond Nemomax nebo fond RN Tech zaměřený na investice do technologických společností.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

11. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

Poskytovatelé dlouhodobého investičního produktu nemají povinnost oddělovat příspěvky zaměstnance a zaměstnavatele. To může přinést komplikace při ročním potvrzení pro daňové účely.... celý článek

Podílovým fondům se daří. Akcie jedou na vlně technologií

8. 3. 2024 | Martin Mašát | 1 komentář

Podílovým fondům se daří. Akcie jedou na vlně technologií

Zatímco akciím pomáhá až nekritická víra v budoucnost umělé inteligence, ceny dluhopisů poslalo nahoru rozhodnutí České národní banky.

Výsledky nemovitostních fondů: Inflaci překonalo šest retailových

27. 2. 2024 | Jan Traxler

Výsledky nemovitostních fondů: Inflaci překonalo šest retailových

Většina retailových nemovitostních fondů loni vydělala kolem pěti až sedmi procent. Nejvyšší zhodnocení zaznamenal Mint I. rezidenční fond, ukazuje porovnání.

Češi řekli, proč neinvestují. Na prvním místě je strach

20. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Češi řekli, proč neinvestují. Na prvním místě je strach

Strach z podvodu a ze ztráty peněz jsou nejčastějšími důvody, proč Češi neinvestují. Až za nimi je nedostatek peněz. Ukázal to průzkum agentury Perfect Crowd na reprezentativním vzorku... celý článek

Partners Financial Services