Spořitelna začíná nabízet investice i přes George

jih | rubrika: Aktuality | 9. 3. 2020 | 1 komentář

Klienti České spořitelny mohou nově nakupovat podílové fondy přes internetové bankovnictví George. To umožňuje od února investovat do víc než 80 podílových fondů.

„Lidé získávají možnost kdykoliv upravovat či měnit i pravidelné pokyny a řídit si je tak, jak potřebují. Navíc mají v každém okamžiku dostupný celkový pohled na detail pravidelných pokynů i výkonnost celého portfolia,“ říká Roman Choc, který má v České spořitelně na starosti Wealth Management.

Spořitelna odstartovala prodej investic přes internetové bankovnictví s podílovými fondy, chystá i obchody s dluhopisy a akciemi. Dosud šlo v internetovém bankovnictví nakupovat a prodávat jen ty podílové fondy, do nichž lidé investovali už dřív.

Investování online prostřednictvím George bude dostupné jenom těm klientům, kteří mají zřízenou takzvanou bankovní identitu. Zájemci, kteří si ji ještě nesjednali, budou muset podepsat smluvní dokumentaci a otevřít si majetkový účet v pobočce. Teprve pak budou moci investovat online.

Srovnejte si to s námi

Prostřednictvím George v současnosti spravuje svoje finance 1,6 milionů klientů spořitelny, téměř 750 tisíc lidí využívá i mobilní verzi. Nějaký z investičních produktů už využívá víc než 460 tisíc klientů, tedy každý čtvrtý.

„Přestože je možnost nepřetržitého přístupu k investování lákavá, vhodná je zejména pro lidi, kteří již mají s investováním zkušenosti. Lidé, kteří s investováním žádné zkušenosti nemají, by si nejprve měli nechat poradit investičními specialisty v pobočkách,“ dodal Choc.

Nákup podílových fondů přímo v internetovém bankovnictví nabízí čím dál víc bank v například Fio, Equa bank, Komerční banka, ING, Moneta nebo ČSOB. Podobnou službu už delší dobu avizuje Air Bank, ostrý start ale stále odkládá.

Zájemce z řad širší veřejnosti láká i služba robotického investování Indigo, kterou v prosinci spustil obchodník s cennými papíry Patria Finance ze skupiny ČSOB. Nabízí investice do ETF fondů už od stokoruny. Indigo dnes oznámilo, že za necelé tři měsíce od svého spuštění získalo přes 1000 investorů. Cílem je získat 20 tisíc uživatelů do pěti let, během druhého čtvrtletí plánuje spustit mobilní aplikaci pro operační systémy iOS a Android.

V lednu odstartovala také online investiční platforma Fondee. I ona láká na investice do ETF.


Kam s penězi?

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

Co říkáte na současné nastavení dlouhodobého investičního produktu? Je správné jeho daňové zvýhodnění? Jak hodnotíte první nabídky na trhu z pohledu poplatků? A co by se mělo u DIPu... celý článek

Nejlepší podílový fond letos vydělal 19 %. Žebříčky za čtvrtletí

4. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Nejlepší podílový fond letos vydělal 19 %. Žebříčky za čtvrtletí

Průměrný český investor zaznamenal v podílových fondech za posledních dvanáct měsíců zhodnocení okolo 14,8 %. Ukazuje to Index českého investora CII750, sestavovaný analytiky společnosti... celý článek

Partners Financial Services