Raiffeisen realitní fond roste, láká na výnos nad inflací

jih | rubrika: Aktuality | 4. 6. 2019

Raiffeisen investiční společnost koupila další nemovitosti do Raiffeisen realitního fondu. Jde o dvě průmyslové haly u Nýřan na Plzeňsku. Hodnota transakce přesahuje v přepočtu 600 milionů korun.

První budova v průmyslové zóně již stojí a užívají ji nájemci Maurice Ward a IAC. Druhá budova bude dokončena do konce roku 2019 a nastěhují se do ní společnosti Filtration Group a Groupe Plastivaloire. Zprostředkovatelem transakce je společnost CBRE.

„Jedná se o prémiový produkt s velmi kvalitními mezinárodními nájemci. Transakce odpovídá jak svým objemem, využitím, ale i lokalitou nastavené strategii fondu, umožňující diverzifikaci aktiv i uvnitř fondu,“ dodává Vít Svoboda, Real Estate Portfolio Manager Raiffeisen investiční společnosti.

Raiffeisen realitní fond se zaměřuje na administrativní, logistické a skladové objekty, dále na maloobchodní budovy, multifunkční centra a retailové parky. V jeho portfoliu je nákupní centrum Galerie Písek nebo maloobchodní areál H-Park v Brně.

„Jsem rád, že se nám během prvních dvou let existence fondu podařilo získat další kvalitní nemovitosti. Celkový objem aktiv ve výši cca 1,6 miliardy Kč potvrzuje zájem našich investorů a správně nastavenou strategii fondu,“ říká Jaromír Sladkovský, předseda představenstva Raiffeisen investiční společnosti.

Fond je vhodný pro investory, kteří chtějí získat výhody plynoucí z investic do nemovitostí, ale nemají dostatečný kapitál nebo možnost nemovitost vlastnit a spravovat. Minimální částka investice je 500 korun.

Vstupní poplatek je 1,5 procenta z výše investice. Raiffeisen realitní fond si strhává i výstupní poplatek v případě, že investice byla na tři roky a méně. Za správu se platí 2,3 procenta ročně z nemovitostních aktiv a 0,5 procenta z ostatních aktiv. Poplatky za správu jsou započteny již ve zhodnocení, které tím pádem snižují. To je u fondů běžná praxe. Fond v minulém roce připsal zhodnocení 4,84 procenta.

Fond je od začátku května do 24. června otevřený pro nové investory, Raiffeisen chce zdvojnásobit objem spravovaných investic v něm.

Realitní fondy nabízejí i další společnosti v Česku. Například největší ČS nemovitostní fond ze skupiny České spořitelny loni dosáhl zhodnocení ve výši 3,38 procenta. Vstupní poplatek u něj je 1,5 procenta a poplatek za správu 1,75 procenta.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 1 komentář

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

Co říkáte na současné nastavení dlouhodobého investičního produktu? Je správné jeho daňové zvýhodnění? Jak hodnotíte první nabídky na trhu z pohledu poplatků? A co by se mělo u DIPu... celý článek

Nejlepší podílový fond letos vydělal 19 %. Žebříčky za čtvrtletí

4. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Nejlepší podílový fond letos vydělal 19 %. Žebříčky za čtvrtletí

Průměrný český investor zaznamenal v podílových fondech za posledních dvanáct měsíců zhodnocení okolo 14,8 %. Ukazuje to Index českého investora CII750, sestavovaný analytiky společnosti... celý článek

Partners Financial Services