Air Bank spouští investice, na výběr má šest fondů

pk | rubrika: Aktuality | 15. 5. 2019 10:00 aktualizováno 15. 5. 2019 11:00 | 1 komentář

Air Bank rozšiřuje nabídku o investování do podílových fondů. Novou službu spouští ode dneška v pilotním režimu pro vybranou skupinu klientů, kteří o investování projevili zájem už v minulosti. Brzy – zatím bez konkrétního termínu – ale umožní investice všem.

„Klientům nejprve nabídneme jednorázové investice do šesti různých podílových fondů od společností Conseq a Generali Investments CEE. Investovat mohou jednoduše přímo prostřednictvím svého internetového bankovnictví,“ říká mluvčí banky Jana Karasová.

Až do konce letošního roku bude investování v Air Bank bez vstupních poplatků. Od příštího roku pak ceník počítá s poplatkem za nákup podílových listů, a to 1 % z investované částky u dluhopisových fondů, 1,5 % u smíšených fondů a 2 % u akciových. 

Investovat a šetřit!

Jasně, nachystat se na stáří. Dobře si vychovat hodně šikovných dětí, pořídit si byt, aby se nemusel platit nájem, a zahrádku, aby si člověk sám vypěstoval lacino dobroty.

Ale k tomu pořád investovat a šetřit.

Rádi poradíme s výběrem a pomůžeme porovnat. U vybraných podílových fondů neplatíte vstupní poplatek.

„Už několik let nabízíme vedle úročeného spořicího účtu také úročený běžný účet. Díky tomu u nás mohou lidé zhodnocovat i peníze, které potřebují k běžným nákupům a útratám. S pomocí investic do podílových fondů mohou naopak zhodnocovat peníze, které nebudou nějakou dobu potřebovat vůbec. A to při akceptování určitého rizika za potenciálně vyšší výnos, než jaký dnes nabízí spořicí účty,“ dodává Filip Zavřel, vedoucí Oddělení každodenních služeb Air Bank.

Od loňského podzimu nabízí jednoduché investování prostřednictvím mobilního bankovnictví také Equa bank, další z mladších bank na tuzemském trhu. „Dosud s námi investovalo téměř 2800 klientů, kteří drží fondy za 200 milionů korun," upřesňuje aktuální čísla mluvčí Markéta Dvořáčková. Víc než třetinu tvoří drobní investoři, kteří využili možnost, že při každé platbě kartou současně nastřádají malou částku do fondu. Equa považuje za výhodu, že má na výběr 32 korunových fondů od tří globálních společností.

Vlastní podílové fondy nabízí od loňského podzimu i Fio banka, která se už dřív specializovala na samostatné obchodování na akciových trzích. (O plánech Fio investiční společnosti jste si mohli přečíst v našem rozhovoru.)

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Oblíbená témata

Air Bank, investice, podílové fondy

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

Co říkáte na současné nastavení dlouhodobého investičního produktu? Je správné jeho daňové zvýhodnění? Jak hodnotíte první nabídky na trhu z pohledu poplatků? A co by se mělo u DIPu... celý článek

Nejlepší podílový fond letos vydělal 19 %. Žebříčky za čtvrtletí

4. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Nejlepší podílový fond letos vydělal 19 %. Žebříčky za čtvrtletí

Průměrný český investor zaznamenal v podílových fondech za posledních dvanáct měsíců zhodnocení okolo 14,8 %. Ukazuje to Index českého investora CII750, sestavovaný analytiky společnosti... celý článek

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Partners Financial Services