Pioneer Funds. Strategic Income: nyní i jako třída měnově zajištěná do EUR

Datum: 16. 2. 2012
Lucemburský dluhopisový fond Pioneer Funds – Strategic Income umožňuje nově investice také do třídy měnově zajištěné do EUR. Ta je zajímavou příležitostí především pro investory, kteří investují v eurech, chtějí držet aktiva denominovaná v americkém dolaru a přitom nechtějí podstupovat měnové riziko související zejména s pohybem kurzu USD.

Lucemburský dluhopisový fond Pioneer Funds – Strategic Income, který patří mezi klíčové produkty skupiny Pioneer Investments a mezi tzv. doporučené fondy v rámci stávající produktové nabídky pro ČR, od prosince 2011 umožňuje investorům v České republice investice také do třídy měnově zajištěné do EUR proti pohybům převládající měny portfolia (tzv. EUR hedged). Ta je zajímavou příležitostí především pro investory, kteří investují v eurech, chtějí držet aktiva denominovaná v americkém dolaru a přitom nechtějí podstupovat měnové riziko související zejména s pohybem kurzu USD.

Fond je určen zejména pro investory se střednědobým až dlouhodobým investičním horizontem tři a více let. Investoři by si měli být vědomi toho, že investice do podílových listů s sebou nese určitá rizika, která spočívají například v podobě kolísání aktuální hodnoty investované částky a výnosů z ní.

Členové investičního týmu podfondu mají v průměru více než 20 let zkušeností v oboru, pokrývají všechny sektory dluhopisových trhů a za výsledky nesou zodpovědnost.

Pioneer Funds – Strategic Income v kostce

  • dluhopisový fond s vysokým výnosovým potenciálem
  • úspěšná dlouhodobá historie
  • vysoký rating od renomovaných agentur S&P a Morningstar
  • měnové zajištění do české koruny
  • investice do všech sektorů včetně rozvíjejících se trhů a dluhopisů s vysokým výnosem
  • využití vládních i firemních dluhopisů a aktivní reakce na aktuální situaci na trhu zvyšující výnosový potenciál a omezující rizika
  • vysoký objem majetku pod správou (2,481 mld. dolarů k 31. 12. 2011) umožňuje fondu investovat do velkého množství titulů (cca 932 k 31. 12. 2011), proto i největší pozice v portfoliu tvoří jen 1 % z majetku fondu, což není mezi fondy obvyklé
  • investorům je k dispozici třída podfondu v USD, EUR, od července 2011 měnově zajištěná třída v CZK a od prosince 2011 tak měnově zajištěná třída v EUR

Bližší informace k fondu Pioneer Funds – Strategic Income a produktové nabídce Pioneer Investments v ČR naleznete na webových stránkách  www.pioneerinvestments.cz.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Partners Financial Services