Dotazy čtenářů k AFIZ: Shylock

Pavel Slavík | 25. 1. 2006

Paní Gellová, mnoho z diskutérů mluví o vašem předchůdci jako o osobě, která si s asociací dělala vlastně co chtěla! Ten pan Gardavský musí být ale úžasně šikovný manipulátor! Nic proti jeho "schopnostem", ale nějak mě to nehraje (to víte Shylock je liška podšitá). Že by se ti všichni velcí šéfové poradenských firem nechali utáhnout na vařené nudli? To jsou takoví prosťáčci? Jaké měl vlastně pravomoci? Když jsem četl vaše stránky tak jsem zjistil, že tam máte nové stanovy, že? Ty ale loni neplatily. A byly hodně změněny, aspoň to z textů na webu vyplývá. Nešlo by nějak udělat abych si mohl přečíst i ty staré? Pak bych vám mohl položit otázky přímo na "tělo"!

Několik diskutérů mluví o schodku v rozpočtu, nesmyslném rozpočtu a vážné ekonomické situaci AFIZ. Také je zmiňovaná dozorčí rada a jakési podmínečné schválení. Tomu nerozumím - buď něco schválím, a pak za tím stojím, nebo neschválím, a pak nemůže být žádný problém. Kdo vlastně je v té dozorčí radě, která schvaluje podmínečné rozpočty? Jsou ti lidé svéprávní a nebo jsou náhodou z poradenských společností a radí pak jiným lidem jak investovat? A jak je to s hlasy? Stejně jako v obchodním zákoníku každý jeden nebo máte nějaký spolkový výmysl. To jako že třeba Honza má jeden hlas a Franta hlasy dva, protože jeho dědeček poradcoval tatíčku Masarykovi? A když jste finančně v háji, proč bydlíte na tak "high" adrese? To je otázek co?

MG: Můj předchůdce Martin Gardavský měl pravomoci, které příslušejí generálnímu sekretáři. Ve starých i "nových" stanovách jsou téměř totožné. Generální sekretář se za svoji činnost odpovídá představenstvu. Představenstvo má možnost ho kdykoliv odvolat. Pan Gardavský byl současně i členem představenstva a jeho hlas tam měl stejnou váhu jako hlasy ostatních osmi členů (představenstvo bylo devítičlenné). Nemohl si rozhodně "dělat co by chtěl"! To ostatně nemohu ani já. Pro rozpočet na rok 2005 zvedlo ruce všech tehdejších devět členů představenstva. A to včetně pánů Petra Hrubého (Broker Consulting) a Michaela Pyšíka (AWD). Oba jsou velmi schopní manažéři a silné osobnosti. Musíte se tedy zeptat jich, nakolik považovali návrh za rozumný. Dozorčí rada návrh schválila většinou hlasů. Vymínila si, aby byla průběžně o vývoji rozpočtu informována. Každý z členů dozorčí rady měl tehdy opravdu jeden hlas. Hlas společností OVB Allfinanz, a.s. nebo ZFP Akademie, a.s. nebo AWD Česká republika, s.r.o. měl stejnou váhu jako hlas kterékoliv jiné členské společnosti. Zastoupení v dozorčí radě měly společnosti všechny. Ve finančním "háji" nejsme, adresa na které sídlíme je opravdu dobrá, našim účelům vyhovuje a nevidíme nejmenší důvod se stěhovat někam jinam.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

AFIZ

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Mince s Hradčany: další klacek pod nohama živnostníků

14. 11. 2006 | Simona Ely Plischke

Mince s Hradčany: další klacek pod nohama živnostníků

Již od března v oběhu přibývá počet 50korunových mincí. ČNB to vyhovuje, a to z více důvodů. Nám trošku ztěžknou kapsy, ale jinak se nám dvojbarevná kovová padesátka líbí. Obchodní... celý článek

Partners Financial Services