TEST: Která karta dá nejvyšší cashback a k tomu štědré bonusy?

PR článek | rubrika: FINEXPO | 4. 1. 2021 | 5 komentářů
Doby, kdy se kreditky předháněly v nabídce bonusů a cashback 2 % byl naprosto normální, jsou už pár let nenávratně pryč. Přesto víme, jak získat cashback 3 % a k tomu Spotify a Netflix zdarma.
TEST: Která karta dá nejvyšší cashback a k tomu štědré bonusy?

Zdroj: Ahmad Ardity

Komerční spolupráce

Rok 2020 byl rokem startupů, propojujících běžný svět financí se světem kryptoměn tím, že oboje poskytují v jedné aplikaci. Tento trend bude pokračovat i letos, a i když vás kryptoměny vůbec nezajímají a nechcete je používat, můžete s těmito firmami výrazně ušetřit. Nabízí totiž standardní platební kartu s velmi štědrým cashbackem a dalšími bonusy.

Výsledek testu cashbacků

Na českém trhu v současnosti neexistuje karta, který by vám dala bez podmínek cashback 2 % nebo dokonce 3 %. V testu vyhrávají zahraniční krypto karty.

Asi nejpopulárnější je dnes nabídka firmy Crypto.com, která vám dá běžnou Visa kartu a k ní různě vysoký cashback a další bonusy podle toho, jakou úroveň karty si pořídíte. Pro drtivou většinu uživatelů dává největší smysl druhá a třetí úroveň.

To, o jakou kartu můžete žádat, záleží na tom, kolik peněz jste ochotni do aplikace zamknout minimálně na půl roku (tzv. stake). To je něco, co v běžné bance nenajdete, ta si spíše bere měsíční poplatky, které ale naopak neúčtuje Crypto.com. Stake se skládá v kryptoměně CRO, ale nebojte se, není to složité, mobilní aplikace vás navede.

Cashback 2 % a Spotify zdarma

Zamknout musíte 2500 CRO, což je v době psaní článku asi 145 $ (3150 Kč) a za to dostanete zpět 2 % z každé platby kartou a hudební službu Spotify zdarma.

Cashback 3 % a Spotify + Netflix zdarma

Zamknout musíte 25 000 CRO, což je asi 1450 $ (31 500 Kč). Za to dostanete zpět 3 % z každé platby kartou, hudební službu Spotify a filmový Netflix zdarma. U této úrovně je navíc stake úročen 10 % p.a.

U karet není žádný měsíční poplatek a zajímavou třešničkou na dortu je, že karty jsou kovové, takže při placení jistě zaujmete.

Komu se karta vyplatí

Karta nic nestojí, jen úvodní stake, který můžete po 6 měsících vybrat. Přijdete ale o výhody, takže spíše kalkulujte s tím, že ho tam budete mít do doby, dokud budete chtít bonusy využívat.

Příklad č. 1

Měsíčně kartou utratíte 15 000 Kč. To znamená, že s cashbackem 2 % dostanete zpět 300 Kč. K tomu máte např. Spotify Duo za 7,99 EUR (cca 210 Kč), takže měsíčně šetříte 510 Kč. Za 6 měsíců se vám vrátí zamčená částka a od sedmého měsíce jste v plusu, i kdybyste už vklad nikdy nevybrali zpět.  

Příklad č. 2

Měsíčně kartou utratíte 30 000 Kč, takže s cashbackem 3 % dostanete zpět 900 Kč. K tomu máte třeba Spotify Family za 8,99 EUR (cca 240 Kč) a Netflix Premium (319 Kč), takže měsíčně šetříte 1 459 Kč. Zamčená částka se vrátí asi za 22 měsíců. Pokud ale dokážete kartou protočit 50 000 měsíčně, bude to už jen 15 měsíců. Plus se vám týdně připisuje úrok ze staku, který můžete hned utrácet.

Co byste měli vědět

  • cashback je vyplácen v CRO, ale nelekejte se, přímo v aplikaci lze CRO směnit na eura a následně je kartou utratit. Stejně tak můžete CRO převést třeba na bitcoiny a ty spořit.
  • Spotify a Netflix zdarma funguje tak, že za služby platíte kartou od Crypto.com a následně dostanete 100% cashback, tj. plnou cenu zpět
  • karta je typu prepaid, musíte ji nabíjet – nejjednodušší je to jinou kartou, ale jde to i SEPA platbou nebo pomocí kryptoměn (kurzovým ztrátám se vyhnete nabíjením přes kartu Revolut) 

Bonus pro čtenáře

Pokud si o kartu požádáte na tomto odkazu, dostanete bonus 25 $ a můžete ho hned použít na stake (Pokud by se náhodou nevyplnilo automaticky pole referral code, dopište ručně “ujx4mx2hqb” – bez toho bonus nedostanete).

Pozor: Od 18. ledna 2021 bude potřeba dvojnásobný stake, tj. 5000 a 50 000 CRO. Pokud stihnete kartu objednat do té doby, navždy pro vás platí stávající podmínky.

Pokud máte ke kartě otázky, přečtěte si její podrobnou recenzi a návod, kde je spousty otázek zodpovězených.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 5 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Partners Financial Services