Spořitelna má virtuální karty, plast už není potřeba

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 14. 12. 2020 | 29 komentářů
Spořitelna má virtuální karty, plast už není potřeba

Zdroj: Česká spořitelna

Česká spořitelna nově nabízí virtuální platební karty. Lidé je mohou získat online v digitálním bankovnictví George a okamžitě s nimi platit na internetu i v kamenných obchodech, pokud si virtuální kartu uloží (tokenizují) do aplikace pro mobilní placení, nejčastěji tedy do Apple Pay či Google Pay. 

„Zejména mezi mladými klienty identifikujeme stále větší počet těch, kteří už vůbec nepoužívají plastovou kartu, ale pouze tokenizovanou kartu v mobilním telefonu. Chceme těmto klientům vyjít vstříc právě nabídkou zcela virtuální platební karty bez zbytečného plastu,” říká Juraj Pilka, který má na starost platební karty v České spořitelně.

Klienti spořitelny, kteří využívají službu Moje zdravé finance, si mohou v digitálním bankovnictví vygenerovat neomezený počet virtuálních karet. Majitelé například bezplatného online účtu mají počet aktivních virtuálních karet omezen na jednu.

„Kartu lze kdykoli zrušit a zdarma vygenerovat novou, což oceňují klienti, kteří mají obavy ze zneužití karty při platbě na neznámých e-shopech,“ říká Pilka.

Kdo šetří, má tyhle tři

Běžný účet, spořicí účet, kreditka. Tohle trio může ušetřit určitě pár stovek ročně. Když je správně vyladěné a když víte, kam ve správný čas přesunout kolik peněz. Dobrá zpráva: dneska to jde do značné míry automatizovat. Na začátku je to samozřejmě dost kombinování. Pomůžeme s porovnáním a výběrem.

Klienti spořitelny si mohou virtuální kartu v Georgi kdykoliv smazat nebo zablokovat. Pokud se rozhodnou ji smazat, nebude možné ji obnovit se stejným číslem. V případě zablokování virtuální karty budou postupovat jako v případě klasické platební karty a mohou ji ve své bankovní aplikaci zpět kdykoliv odblokovat.

Česká spořitelna bude dál vydávat primárně plastové platební karty. Kdo ji ale nebude chtít, má nově možnost to bance říci a fungovat jen s virtuálními kartami.

„Virtuální kartu jsme před více než jedním rokem úspěšně otestovali v mobilní platební aplikaci Poketka. Nyní si klient vše snadno spravuje ve svém internetovém nebo mobilním bankovnictví George. Podle potřeby si zobrazí údaje ke kartě v digitální podobě, jak číslo karty, tak datum její expirace nebo CVV/CVC kód,” říká Ondřej Wallenfels, který zodpovídal za přípravu virtuální platební karty v České spořitelně.

Už doteď bylo ve spořitelně, stejně jako ve většině dalších bank, možné do aplikací jako Apple Pay či Google Pay tokenizovat klasickou plastovou kartu. V telefonu je pak nahraná virtuální kopie plastové karty k účtu. Tuto možnost už nyní využívá zhruba 350 tisíc klientů České spořitelny.

Virtuální kartu nezávislou na hlavní, plastové kartě už nabízí Banka Creditas, v první polovině roku 2021 ji klientům chce nabídnout ČSOB.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+56
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 29 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

14. 12. 2020 20:45, Karel

Citace - P.g. / 14.12.2020 19:57

Zázrak od ČS. Naprosto běžná věc u jiných bank, česká spořitelna je dinosaurus který zaspal dobu. za pár let až zde nebudou dnešní důchodci ČS zavře krám.


Běžná věc u jiných bank? A které, prosím Vás? Mě napadá jen Creditas. Česká spořitelna má hrozně těžkou pozici. Na jedné straně jsou důchodci, kteří vyžadují staré způsoby papíru na pobočce a jsou ochotni si za to zaplatit a na druhé straně jsou mlaďoši, kteří by chtěli všechno levně a efektivně online. V posledních letech je ale na České spořitelně vidět, jak se snaží inovovat a nebýt dinosaurus. Nejde jí to tak dobře při tom množství produktů a složitosti starých systémů, jako těm mladým bankám s pár produkty a systémy postavené na zelené louce, ale snaha se musí ocenit. A hlavně u České spořitelny nejsou jen senioři, ale spousta mladých lidí s hypotékama, kreditkama nebo podnikatelé, takže i bez staromilných důchodců má Česká spořitelna budoucnost.

Zobrazit celé vlákno

+51
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 12. 2020 14:56, kpt.Picard

Jojo mladi, ty se topi v penezich a rozhodne jsou klienty CS, hahahaha....

-22
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (29 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Partners Financial Services